Εκρυβαν μολότοφ στο Πολυτεχνείο για την «υποδοχή» στον πλανητάρχη

Πολυήμερη προετοιμασία είχαν κάνει οι ομάδες των κουκουλοφόρων που προκάλεσαν τα επεισόδια στα Εξάρχεια, στη διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Πολυήμερη προετοιμασία είχαν κάνει οι ομάδες των κουκουλοφόρων που προκάλεσαν τα επεισόδια στα Εξάρχεια, στη διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
Σύμφωνα με στοιχεία που είχε συγκεντρώσει η Κρατική Ασφάλεια, οι αντιεξουσιαστές εδώ και μέρες περνούσαν μαζικά στο Πολυτεχνείο μολότοφ και άλλα υλικά που επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν.

Η βροχή εμπρηστικών και εκρηκτικών βομβών που δέχτηκαν οι διμοιρίες των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Σολωμού και Τζωρτζ και η άτακτη υποχώρησή τους προς την Πατησίων, υπό το βάρος της επίθεσης δεκάδων κουκουλοφόρων, αποδεικνύυν πως οι πληροφορίες ήταν σωστές.

«Υλικά μάχης»

Αλλωστε, όσο περνούσε η ώρα, η ένταση των επεισοδίων αυξανόταν αντί να μειωθεί, καθώς οι «γνωστοί άγνωστοι» τροφοδοτούνταν συνεχώς με «υλικά μάχης» τόσο από το εσωτερικό του Πολυτεχνείου όσο και από συντρόφους τους, που έφθαναν στο ίδρυμα από διάφορα σημεία των Εξαρχείων.

Πλούσιο υλικό για μάχη είχαν μαζί τους οι αντιεξουσιαστές και στη διάρκεια της πορείας που πραγματοποίησαν μέσω της Σταδίου και ως την οδό Αμερικής, όπου προσπάθησαν να συγκρουστούν με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Ομως οι διμοιρίες των ΜΑΤ κατάφεραν να διασπάσουν το συμπαγές μπλοκ των αναρχικών, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να πετάξουν τα σακίδια με τις βόμβες μολότοφ στο παρκάκι της Παλιάς Βουλής, για να μην έχουν ενοχοποιητικά στοιχεία πάνω τους σε περίπτωση που συλληφθούν.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ