Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

Το κόλπο απατεώνων με τα «λεφτά στην κατάψυξη»

Πώς απατεώνες (μετά τις αποκαλύψεις για τη μαφία των Ρομά) προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες!

Απίστευτο κόλπο σκαρφίστηκαν οι απατεώνες για να βάλουν στο χέρι χρήματα, εκμεταλλευόμενοι τις αποκαλύψεις για τη μαφία των Ρομά που διέπραττε ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια πλουσίων!

«Βάλτε όλα τα χρήματα στην κατάψυξη!» λένε, τηλεφωνώντας σε ανυποψίαστους πολίτες, παριστάνοντας τους αστυνομικούς που εξάρθρωσαν τη σπείρα!

Οι απατεώνες προειδοποιούν τους κατοίκους του Αμαρουσίου ότι τάχα είναι στόχοι των ασύλληπτων μελών της συμμορίας! Ετσι, τους συμβουλεύουν να κρύψουν χρήματα και κοσμήματα στο… ψυγείο, ώσπου να τα παραλάβουν για να τα φυλάξουν στο τμήμα! Πράγματι, η Ασφάλεια Αμαρουσίου είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στην πρόσφατη εξάρθρωση της μεγάλης σπείρας. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για ευφάνταστους απατεώνες που εμπνεύστηκαν έναν νέο τρόπο για να ξαφρίσουν ανυποψίαστα θύματα.

Συγκεκριμένα, τηλεφωνούν σε πολίτες παριστάνοντας τους αστυνομικούς του συγκεκριμένου τμήματος και τους «ενημερώνουν» ότι κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε πως αποτελούν στόχο κλοπής! «Στις συνομιλίες των διαρρηκτών υπάρχει αναφορά στο σπίτι σας» λένε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, τους προτρέπουν να προστατεύσουν την περιουσία τους κρύβοντας προσωρινά όλα τα πολύτιμα αντικείμενα στην κατάψυξη ή σε άλλα σημεία του σπιτιού, ως την ώρα που θα φτάσει στο σπίτι τους «αστυνομικός» για να τα μεταφέρει για… φύλαξη στο τμήμα! Σύμφωνα με πληροφορίες, ως σήμερα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 10 απόπειρες εξαπάτησης με αυτή τη μέθοδο. Το θετικό είναι ότι κανένα υποψήφιο θύμα δεν την έχει πατήσει ακόμη, καθώς όσοι δέχονται το τηλεφώνημα καλούν στη συνέχεια το (πραγματικό) αστυνομικό τμήμα, απ’ όπου πληροφορούνται ότι πρόκειται για κόλπο επιτηδείων.

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά τα παραπάνω περιστατικά, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους πολίτες για τη νέα μέθοδο τηλεφωνικής απάτης και τους καλεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση που δεχθούν ανάλογο τηλεφώνημα να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία καλώντας το «100».

Νέα εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση «Gipsy Kings»

Εν αναμονή των κλήσεων σε απολογία από τους ανακριτές Διαφθοράς Ρέα Κατσίβελη και Δημήτρη Φούκα βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις αστυνομικοί που φέρεται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση «Gipsy Kings». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένονται σύντομα και νέα εντάλματα σύλληψης σε βάρος προσώπων που τώρα ελέγχονται από τις Αρχές. Εκτός των κοσμηματοπωλών και άλλων φερόμενων συνεργατών των ήδη κατηγορουμένων στη σπείρα των Ρομά, η οποία ρήμαξε δεκάδες σπίτια σε ολόκληρη τη χώρα, στο μικροσκόπιο των Αρχών είναι κυρίως οι αστυνομικοί.

Συνομιλίες με αστυνομικούς

Μάλιστα, ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί, αφού από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες έχουν αναδειχθεί αρκετά ακόμη πρόσωπα από τους κόλπους της Αστυνομίας, ο ρόλος των οποίων ελέγχεται εξονυχιστικά. Από τα δεδομένα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας προκύπτουν συνομιλίες με αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών, που καταδεικνύουν υποβοήθηση των δύο εγκληματικών οργανώσεων.

Πέραν των προειδοποιητικών τηλεφωνημάτων πριν από την έφοδο των αστυνομικών για έρευνα σε διαμερίσματα κάποιων εκ των συλληφθέντων, έχουν αποκαλυφθεί δεκάδες «συνεργασίες» και εξυπηρετήσεις αστυνομικών σε μέλη του κυκλώματος με το αζημίωτο. Την ίδια στιγμή, αναζητούνται αρκετοί από τους βασικούς πρωταγωνιστές του δικτύου των κλοπών, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα πέντε άτομα που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης τα τρία παραμένουν ασύλληπτα.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...