Κάλεσμα «δέλτα»

Θεσσαλονίκη: Επιτυχημένη η πρώτη δημόσια εμφάνιση της ανεξάρτητης υπερκομματικής κίνησης, με βασικό ομιλητή τον Σταύρο Καλεντερίδη

Θεσσαλονίκη: Επιτυχημένη η πρώτη δημόσια εμφάνιση της ανεξάρτητης υπερκομματικής κίνησης, με βασικό ομιλητή τον Σταύρο Καλεντερίδη

Με ένα κάλεσμα συμμετοχής προς τους πολίτες για να υλοποιηθούν τα αυτονόητα ξεκίνησε η πρώτη δημόσια εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη του «δέλτα», μιας ανεξάρτητης υπερκομματικής κίνησης, στην οποία συμμετέχουν κυρίως νέοι άνθρωποι.

Μετά την πρώτη πανελλήνια παρουσίαση, που έγινε στις 14 Οκτωβρίου στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής, ακολούθησε την sdfsdfsdfsΠαρασκευή η πρώτη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, όπου «νιώθουμε ότι μιλάμε πιο άνετα», όπως τόνισε ο διεθνολόγος Σταύρος Καλεντερίδης, που ήταν βασικός ομιλητής μαζί με τον δικηγόρο Παναγιώτη Μπαλακτάρη, τον δημοσιογράφο Παντελή Σαββίδη και τον εκδότη – συγγραφέα Σάββα Καλεντερίδη.

Στην παρέμβασή του ο Σάββας Καλεντερίδης επισήμανε τα πολλά γεωστρατηγικά συμφέροντα που παίζονται αυτήν την περίοδο στην περιοχή της Μεσογείου, αλλά και τις συγκρούσεις των μεγάλων δυνάμεων που καταγράφονται.

Ερήμην των πολιτών

«Από τότε που ιδρύθηκε η Ελληνική Δημοκρατία, δημιουργήθηκε ένα σύστημα διαχείρισης της εξουσίας που είναι εύκολα προβλέψιμο από τις μεγάλες δυνάμεις. Και, τελικά, ανεξάρτητα από το ποιος κάθεται στο τιμόνι της χώρας, όλα γίνονται ερήμην των πολιτών, από αποφάσεις που λαμβάνουν δύο ή τρία άτομα στο Μαξίμου, στο κυβερνών κόμμα ή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» σημείωσε, ενώ ο κ. Σαββίδης επισήμανε την ανάγκη να δημιουργηθεί κάτι νέο. 
«Από το πολιτικό σκηνικό λείπει ένας αξιόπιστος πολιτικός φορέας» σημείωσε ο γνωστός δημοσιογράφος.

Από τη μεριά τους οι κ. Καλεντερίδης και Μπαλακτάρης παρουσίασαν τις 10 «αυτονόητες προτάσεις κοινής λογικής» του «δέλτα», που αφορούν μεταξύ των άλλων την κατάργηση των κρατικών ενισχύσεων προς τα κόμματα, το τέλος της ασυλίας και των προνομίων των υπουργών, καθώς και την ενίσχυση της αποκέντρωσης. 

Ο Σάββας Καλεντερίδης κάλεσε μάλιστα τους πολίτες να συστρατευθούν με το «δέλτα», δηλώνοντας συμμετοχή ως εθελοντές στο σάιτ todelta.gr, ενώ θύμισε το ρητό του Αριστοτέλη ότι το υψηλότερο αξίωμα για τη δημοκρατία είναι αυτό του πολίτη.
Η εκδήλωση, την οποία συντόνισε η Αρετή Ελένη Δόδωρα και στην οποία παραβρέθηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη και επακολούθησε διάλογος, στη διάρκεια του οποίου τέθηκαν πολλές ερωτήσεις από τους παρευρισκομένους.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ