Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Αέρινη η Ελενα Τοπαλίδου για το brand Kourbela

Η Ελενα Τοπαλίδου έκλεψε την παράσταση και ως μοντέλο...

Η δίκη της κυρίας Βαρουφάκη

► Οι αιχμές της τραυματισμένης οδηγού για τη συμπεριφορά της (εικαστικού) Δανάης Στράτου
► «Δεν ήθελε να καλέσω την Τροχαία και φώναζε ότι βιάζεται γιατί θέλει να πάει στο παιδί της»

Στο εδώλιο κάθισε η σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη, Δανάη Στράτου, κατηγορούμενη για σωματική βλάβη από αμέλεια. Η σύζυγος του πρώην υπουργού Οικονομικών μπήκε σε δικαστικές περιπέτειες εξαιτίας μιας μίνι καραμπόλας που προκάλεσε με τη μεγάλου κυβισμού μηχανή της, τον Ιούνιο του 2012, με την παθούσα να την κατηγορεί ότι αδιαφόρησε, αλλά και ότι επέμενε να μην κληθεί η Αστυνομία γιατί ήταν βιαστική!

Από τη
Σοφία Σπίγγου

Η αίθουσα του Θ’ Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας αναστατώθηκε ξαφνικά, όταν έκανε την εμφάνισή της μια γνώριμη στους παρευρισκομένους φιγούρα.

Η Δανάη Στράτου, αφού συζήτησε για αρκετή ώρα με τον δικηγόρο της, στη συνέχεια περίμενε να φτάσει η σειρά της στο πινάκιο. Από τη στιγμή που εκφωνήθηκε το όνομά της και κατευθύνθηκε προς το εδώλιο ως την ολοκλήρωση της διαδικασίας, στο ακροατήριο επικρατούσε απόλυτη ησυχία, καθώς η παρουσία της είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 27 Ιουνίου 2012, προσπαθώντας να βγει από τον παράδρομο στη λεωφόρο Κηφισίας, η Δανάη Στράτου παραβίασε το «stop» και έπεσε πάνω σε ένα διερχόμενο μηχανάκι. Πέφτοντας εκείνο στο οδόστρωμα παρέσυρε με τη σειρά του μια δεύτερη μηχανή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της οδηγού του, η οποία ήταν και η μηνύτρια.

«Κάνουμε ένσταση. Υπάρχει έλλειψη αιτιώδους συνάφειας μεταξύ της πράξης της κατηγορουμένης και του τραυματισμού της μηνύτριας» ανέφερε ο συνήγορος της 52χρονης εικαστικού.

Ομως, η έδρα απέρριψε την ένσταση και προχώρησε κανονικά στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η νεαρή Π.Π., η οποία τραυματίστηκε ελαφρά από την πτώση της μηχανή της, που σύρθηκε στο οδόστρωμα μετά τη σύγκρουση.

Τι κατέθεσε η νεαρή μάρτυς

«Οδηγούσα ένα σκούτερ και κινιόμουν στη δεξιά πλευρά της λεωφόρου Κηφισίας, λίγο πριν από την Καποδιστρίου. Είχα μπροστά μου άλλο ένα μηχανάκι. Η απόσταση που είχα από τον μπροστινό ήταν μεγαλύτερη από πέντε έξι μέτρα. Πήγαινα με ταχύτητα γύρω στα 50 χιλιόμετρα, μικρή για ένα μηχανάκι. Η κυρία παραβίασε το “stop” χωρίς να σταματήσει και τράκαρε με το μπροστινό μηχανάκι, το οποίο σύρθηκε και ήρθε και χτύπησε εμένα. Επεσα στη μέση της λεωφόρου Κηφισίας με το μηχανάκι πάνω μου και δεν μπορούσα να σηκωθώ. Με βοήθησαν οδηγοί από άλλα μηχανάκια που σταμάτησαν» κατέθεσε η μάρτυρας.

Οι επίμονες ερωτήσεις του συνηγόρου της Δανάης Στράτου σχετικά με το κατά πόσο ευθύνεται η πελάτισσά του για τον τραυματισμό της μάλλον εκνεύρισαν τη νεαρή κοπέλα, η οποία άφησε αιχμές για τη συμπεριφορά της εικαστικού.

«Σας ξαναλέω ότι το μηχανάκι που σύρθηκε με βρήκε στην μπροστινή μου ρόδα. Η κυρία είχε μηχανή και εμείς μηχανάκια. Παραβίασε “stop” η κυρία! Επειδή βιαζόμαστε να πάμε κάπου, παραβιάζουμε “stop”; Γιατί, όπως φάνηκε, βιαζόταν! Θέλω να σας μιλήσω για τη συμπεριφορά της. Δεν ήθελε να καλέσω την Τροχαία και φώναζε ότι την καθυστερώ, γιατί θέλει να πάει στο παιδί της! Ακόμη και όταν ήρθαν οι αστυνομικοί, φώναζε μπροστά τους. Μάλιστα, ήθελε να πάω σε ιδιωτικό γιατρό και όχι να κληθεί το ΕΚΑΒ. Μετά το συμβάν, δε, δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για μένα, να δει αν έχω πάθει κάτι, αν είμαι καλά» είπε σε υψηλό τόνο.

Είχε χτυπήσει στα πλευρά

Στη συνέχεια ανέφερε ότι είχε χτυπήσει στα πλευρά και στο χέρι, με αποτέλεσμα να επισκεφθεί και δεύτερη φορά το νοσοκομείο για να πάρει φαρμακευτική αγωγή. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι, αν η Δανάη Στράτου είχε την πρέπουσα συμπεριφορά, δεν θα επιθυμούσε την ποινική τιμωρία της. Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του υποστήριξε για την κυρία Στράτου ότι «από τη διαδικασία αποδείχτηκε ότι δεν ακινητοποίησε το όχημά της, όπως λέει ο ΚΟΚ, και κατά συνέπεια είναι αποκλειστικά υπαίτια για το τροχαίο».

Επειδή η σωματική βλάβη της παθούσας ήταν ελαφρά, η κατηγορία άλλαξε, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε πταίσμα. Ετσι, η ποινική δίωξη έπαυσε λόγω παραγραφής, παρόλο που το δικαστήριο έκρινε πως η Δανάη Στράτου ήταν υπεύθυνη για τον τραυματισμό της κοπέλας.

Τι ισχυρίστηκε η εικαστικός κατά την απολογία της

Ο Γ.Π., οδηγός της μηχανής στην οποία προσέκρουσε η μοτοσικλέτα της Δανάης Στράτου, εμφανίστηκε μετριοπαθής και χωρίς να παίρνει θέση σχετικά με τις ευθύνες του ατυχήματος. Στην κατάθεσή του περιέγραψε πώς συνέβη η καραμπόλα, όταν η σύζυγος του πρώην υπουργού Οικονομικών βγήκε με τη μοτοσικλέτα της από τον παράδρομο της Κηφισίας.

«Οδηγούσα ένα “παπάκι” και δεν έτρεχα πολύ. Σε εκείνο το σημείο στην Κηφισίας έχει μια παρακαμπτήριο. Δεν είχε σταματήσει, αλλά είχε χαμηλή ταχύτητα. Με βρήκε στην μπροστινή ρόδα. Υστερα από κάποια δευτερόλεπτα άκουσα έναν κρότο. Εγώ δεν έπαθα τίποτα, σκίστηκε λίγο το παντελόνι μου. Το “παπί” μου έπαθε μικρή ζημιά, για την οποία αποζημιώθηκα. Η κοπέλα είχε πέσει κάτω. Ηταν ταραγμένη. Της λέω “δεν έχεις κάτι»…”» ανέφερε, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να του απαντά ότι δεν είναι ο ίδιος γιατρός για να ξέρει αν το κορίτσι είχε πάθει κάτι.

Το παραδέχτηκε αλλά…

Απολύτως ήρεμη ήταν η κυρία Στράτου, η οποία παραδέχτηκε στην απολογία της ότι παραβίασε το «stop», υποστηρίζοντας όμως ότι ήταν δικαιολογημένη.

«Θα σας εξηγήσω τι συνέβη – όσο μπορώ να θυμηθώ. Το “stop” είναι νωρίτερα από την Κηφισίας και δεν έχει νόημα να ελέγξεις από εκεί. Ισα ίσα κουνούσα τη ρόδα για να έχω οπτική επαφή. Το μηχανάκι του Γ.Π. δεν το είδα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά, αν το είχα δει, θα είχα σταματήσει. Η μηχανή μου είναι 250 κιλά και δεν μπορώ να την κρατήσω εγώ, που είμαι 50 κιλά. Αν είχε γίνει σύγκρουση, θα είχα πέσει» ισχυρίστηκε η κυρία Στράτου.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...