Μποτούρα: Αν επικρατήσει το «Οχι», φεύγω από την Ιταλία

Να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του απειλεί τους Ιταλούς ο διασημότερος σεφ της χώρας, σε περίπτωση που στο δημοψήφισμα του Δεκεμβρίου επικρατήσει το «Οχι»

Να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του απειλεί τους Ιταλούς ο διασημότερος σεφ της χώρας, σε περίπτωση που στο δημοψήφισμα του Δεκεμβρίου επικρατήσει το «Οχι». Ο Μάσιμο Μποτούρα (φωτό), ιδιοκτήτης του εστιατορίου Οστερία Φραντσεσκάνα της Μόντενα, το οποίο τον Ιούνιο ψηφίστηκε ως το καλύτερο στον κόσμο, δήλωσε ότι η απόρριψη της συνταγματικής αναθεώρησης που προτείνει ο Ρέντσι θα ήταν καταστροφική.

Σε μια τέτοια περίπτωση, προειδοποίησε, θα ευχαριστούσε τη χώρα που του έχει δώσει τόσο πολλά, θα έκλεινε το εστιατόριό του και θα εγκατέλειπε την Ιταλία για να μεταναστεύσει στη Νέα Υόρκη, όπου θα ανοίξει άλλο.

«Θα προκαλέσει αστάθεια»

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «Guardian», ο Μποτούρα αναφέρει ότι το «Οχι» πιθανώς θα έριχνε την κυβέρνηση Ρέντσι, προκαλώντας αστάθεια με απρόβλεπτες συνέπειες. Τονίζει δε ότι το δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου είναι πολιτιστικό και όχι πολιτικό θέμα, εξηγώντας ότι οι πολίτες δεν καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στον Ρέντσι ή τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μπέπε Γκρίλο, αλλά, αν θα επικρατήσει η λογική ότι «στην Ιταλία δεν μπορούν να γίνουν πράγματα». «Αν επικρατήσει, τελείωσε η ιστορία» καταλήγει.

Το δημοψήφισμα αφορά αλλαγές στο Σύνταγμα, οι οποίες, μεταξύ άλλων, προβλέπουν μείωση του αριθμού των γερουσιαστών, περιορισμό του κόστους λειτουργίας των κυβερνήσεων και μεταφορά εξουσιών από την περιφέρεια στα χέρια του πρωθυπουργού.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ