Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

«Από την Πόλη στην Ανατολή»

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μιλά για τα νέα επεισόδια της εκπομπής του Alpha, που θα προβληθούν από το 2017

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μιλά για τα νέα επεισόδια της εκπομπής του Alpha, που θα προβληθούν από το 2017

Τη γλυκιά κυρία Ανθούλα, που φτιάχνει ακόμη με το ίδιο μεράκι γλυκό σταφύλι και ντοματάκι στην Ιμβρο, ελληνικές οικογένειες που διατηρούν ταβέρνες με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα στην Τένεδο, αλλά και Ελληνες μάγειρες στην Πόλη και την Αλικαρνασσό συναντά η Μαρία Εκμεκτσίογλου στα νέα επεισόδια της δημοφιλούς εκπομπής του Alpha «Από την Πόλη στην Ανατολή», που θα δούμε από το 2017.

Συναντήσαμε τη συμπαθέστατη σεφ σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο και μας μίλησε για τα νέα τηλεοπτικά και εκδοτικά σχέδιά της.
«Αφού ξεπεράστηκαν, για το καλό πολλών ανθρώπων, τα προβλήματα που προέκυψαν στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο, ξεκινήσαμε τα γυρίσματα των καινούργιων επεισοδίων και, πρώτα ο Θεός, θα είμαστε και πάλι μαζί σας. Κάναμε γυρίσματα σε Ιμβρο, Τένεδο, Πριγκιποννήσια, Πόλη, Aϊβαλί, μέσα σε εστιατόρια, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία που τα έχουν Ελληνες.

Νιώθω μεγάλη χαρά που το τηλεοπτικό κοινό αναζητά την εκπομπή, μια παραγωγή που βλέπει όλη η ομογένεια σε Φλόριντα, Ζυρίχη, Βανκούβερ, Παναμά, Βρυξέλλες. Ενας ομογενής στο αεροδρόμιο μου είπε ότι κάθε Κυριακή πρωί παρακολουθεί μαζί με την ελληνική κοινότητα τις εκπομπές μου, τις οποίες ήξερε απέξω και ανακατωτά» αναφέρει με χαρά η μαγείρισσα και συμπληρώνει: «Για μένα η Ελλάδα και η ελληνική κουζίνα είναι η ζωή μου ολόκληρη. Κλείνω οκτώ χρόνια στην τουρκική τηλεόραση με εκπομπή που αφορά αποκλειστικά τις ελληνικές συνταγές.

Φέτος ταξίδεψα σε Καβάλα, Ναύπλιο, Ξάνθη, Χίο, Μονεμβασιά για να κάνω γυρίσματα με παραδοσιακά πιάτα. Μάλιστα, είχα την ευτυχία να βραβευτώ για το βιβλίο “Αρωμα κανέλας” των εκδόσεων Μίνωας, ενώ ετοιμάζω ακόμα μία έκδοση, στα αγγλικά και τα τουρκικά, με τίτλο “Οι κρυφές γωνιές τη Ελλάδας”. Στην Ελλάδα, δε, θα κυκλοφορήσει σύντομα, το “Μικρά γαστρονομικά μυστικά στις παλιές συνοικίες της Πόλης”. Είναι ένας ταξιδιωτικός οδηγός της Κωνσταντινούπολης».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...