Ιος σκοτώνει τα iPhones

Φτάνει στις συσκευές ως βίντεο (μέσω link) και μετά την αναπαραγωγή κλειδώνει το τηλέφωνο

Φτάνει στις συσκευές ως βίντεο (μέσω link) και μετά την αναπαραγωγή κλειδώνει το τηλέφωνο

Πέντε δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να σπείρουν τον πανικό σε κάθε χρήστη iPhone και iPad. Τόσο διαρκεί ένας βιντεοϊός που φτάνει στα τηλέφωνα και τα tablets μέσω link. Οι περισσότεροι παρακολουθούν το βίντεο, κι έτσι αρχίζουν όλα.

Το βίντεο επιβραδύνει αρχικά τις λειτουργίες της συσκευής, έως ότου αυτή σταματήσει να δουλεύει. Συγκεκριμένα, αρχίζει και παίζει κανονικά στο πρόγραμμα αναπαραγωγής του iPhone και του iPad, ωστόσο μόλις αυτό τελειώσει χρειάζεται μόλις ένα λεπτό για να κλειδώσει η συσκευή.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα «Guardian», οι περισσότεροι κάτοχοι των εν λόγω τηλεφώνων και των tablets δεν καταλαβαίνουν αμέσως τι έχει συμβεί στη συσκευή τους και συνεχίζουν να τη χρησιμοποιούν, μέχρις ότου αυτή δεν επιστρέφει πια στην αρχική οθόνη, κλειδώνει σε μια εφαρμογή ή εμφανίζεται ένα περιστρεφόμενο λογότυπο σε μια μαύρη οθόνη. Η συγκεκριμένη ευπάθεια φαίνεται ότι επηρεάζει τις εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος από το iOS 5 και μετά, καθώς και συσκευές από το iPhone 4 έως το iPhone 7.

Οσο παλαιότερο είναι το smartphone τόσο πιο γρήγορα γίνεται το κλείδωμα της συσκευής. Οπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα, η Apple δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο επί του θέματος. Δεν χρειάζεται, ωστόσο, πανικός. Ολα επανέρχονται κανονικά, αν ο χρήστης κάνει την επιβεβλημένη επανεκκίνηση.

Επανεκκίνηση

Για να το πράξετε αυτό, κρατήστε πατημένο το «Home» και το πλήκτρο ενεργοποίησης του τηλεφώνου, για όλα τα μοντέλα πλην του iPhone 7. Γι’ αυτό κρατήστε πατημένο το «Power» με το πλήκτρο αυξομείωσης της έντασης του ήχου.
Μπορεί το τηλέφωνο και το iPad να επανέρχονται στη φυσιολογική λειτουργία τους, η Apple όμως δεν έχει απαντήσει για τις τυχόν συνέπειες που έχει αυτό το βίντεο στο τηλέφωνο.
Δεν είναι, δηλαδή, γνωστό αν αυτή η διαδικασία οδηγεί σε υποκλοπή δεδομένων των συσκευών ή αν εγκαθίσταται οποιαδήποτε εφαρμογή χωρίς τη θέληση των χρηστών.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ