Πύρινος λόγος του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμου για τον σημερινό ρόλο της Εκκλησίας

«Οι νέοι μάς ζητούν ψωμί κι εμείς τους δίνουμε πέτρες»

«Οι νέοι μάς ζητούν ψωμί κι εμείς τους δίνουμε πέτρες»

Αυστηρή κριτική στην Εκκλησία άσκησε ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος, κατηγορώντας την ότι δεν ακολουθεί το ρεύμα της εποχής, με το χαρακτηριστικό σχόλιο ότι «δεν αισθάνεται πλέον βολικά με την πλατεία».
«Ποια; Η Εκκλησία! Που ξεκίνησε όχι από τους δρόμους, αλλά κάτω από τους δρόμους, από τις κατακόμβες, και μεταμόρφωσε αυτοκρατορίες… Ομως, τώρα, γιατί μας εγκατέλειψε η αυτοπεποίθηση; Δεν πιστεύουμε ότι η “πραμάτεια” μας στο παζάρι όντως θα γίνει ανάρπαστη! Αλλά κι αν αποκλεισθούμε από το παζάρι, τότε, όπου και να πάμε, εκεί θα στηθεί η λαϊκή αγορά» τόνισε.

Στην ομιλία του κατά την παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Θεολογίας του ΑΠΘ Χρυσόστομου Σταμούλη με τίτλο «Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;», ο ιεράρχης έστειλε βαρυσήμαντα μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες. Ειδικότερα, προειδοποίησε σχετικά με την ίδρυση του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης.

«Φοβάμαι μην τυχόν αυτά τα παιδιά -οι 30 Θρακιώτες μουσουλμάνοι που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα-, τα οποία είναι όπως ήταν κάποτε τα δικά μας κατηχητόπουλα το 1960, χαλάσουν και στη σχολή και στη Θεσσαλονίκη» ανέφερε ο μητροπολίτης, ενώ ήταν ιδιαίτερα καυστικός και σε όσα είπε για το ζήτημα των Θρησκευτικών.

«Απαιτούμε τη διόρθωση του μαθήματος, περιφέροντας τις σαγιονάρες των οσίων για προσκύνηση. Θριαμβολογούμε για την απομάκρυνση του υπουργού Παιδείας, όταν το Κοινοβούλιο ψήφισε πανηγυρικά το σύμφωνο συμβίωσης» επεσήμανε ο μητροπολίτης, κάνοντας «φαρμακερά» σχόλια για τους ορθόδοξους Ελληνες, «που ήταν στην κατάμεστη αίθουσα του Ιδρύματος Νιάρχου και καταχειροκροτούσαν τον Ομπάμα όταν αναφέρθηκε στον γάμο των ομοφυλοφίλων».

«Οι νέοι μάς ζητούν ψωμί κι εμείς τους δίνουμε πέτρες. Επιστήμες τού αύριο, όπως η Βιολογία και η Γενετική, ζητούν να βάλουμε ηθικά όρια στην έρευνά τους κι εμείς ασχολούμαστε με… προφητείες» τόνισε ο ιεράρχης, συμπληρώνοντας πως «όταν προτείνεται η αξιολόγησή μας, κραδαίνουμε τα συσσίτια των ενοριών μας».

Κλείνοντας ο κ. Ανθιμος υπογράμμισε ότι «είμαστε αναγκαίοι, αλλά λιγότερο ενδιαφέροντες από όσο νομίζουμε» και πως «αν δεν σταθούμε έτσι μπροστά στο πονεμένο βογκητό του Σαμαρείτη, θα εκλιπαρούμε τη δημόσια ύπαρξή μας μόνο και μόνο ως ανάχωμα, παλαιότερα στον κομμουνισμό και σήμερα στο Ισλάμ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκλειστικό! Η προαγγελία γάμου των Οικονομάκου – Τσερέλα: Δεν παντρεύονται στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα σε λίγες ημέρες θα είναι παντρεμένοι.

Εκτός εκπομπής ο Άκης Παυλόπουλος – «Ούτε πρόκειται να τον δείτε. Μέχρι νεωτέρας, θα δούμε πότε θα ‘ρθει»

Ο Άκης Παυλόπουλος δεν βρισκόταν στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΙ» με τον Δημήτρη Οικονόμου να καλημερίζει τους τηλεθεατές και να κάνει αναφορά στην απουσία του συναδέλφου του.

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Οι «επώνυμοι» της σόουμπιζ βολτάρουν στο κέντρο της Αθήνας

Ο φωτογραφικός φακός του Espressonews.gr κατέβηκε στο κέντρο της Αθήνας και απαθανάτισε πολλά γνωστά πρόσωπα της σόουμπιζ.

Αναστάσης Ροϊλός – Στέλλα Ψαρουδάκη: Τα παθιασμένα τους φιλιά στο αεροδρόμιο

Ο Αναστάσης Ροϊλός είναι τρελά ερωτευμένος με τη συνάδελφό...