Το Ρομποτικό χέρι που έφτιαξε 15χρονος

Στα 15 χρόνια του έγινε εφευρέτης ένας ταλαντούχος μαθητής της γ’ γυμνασίου, που κατάφερε να δημιουργήσει ένα ρομποτικό χέρι το οποίο κινείται αντιγράφοντας τις κινήσεις του φυσικού ανθρώπινου χεριού!

Στα 15 χρόνια του έγινε εφευρέτης ένας ταλαντούχος μαθητής της γ’ γυμνασίου, που κατάφερε να δημιουργήσει ένα ρομποτικό χέρι το οποίο κινείται αντιγράφοντας τις κινήσεις του φυσικού ανθρώπινου χεριού!

Ο έφηβος Θάνος Τζιατζιούλης είναι ανήσυχο μυαλό και μελετά με στόχο τη δημιουργία νέων τεχνολογικών προϊόντων, καθώς ονειρεύεται να ασχοληθεί με τη νανοτεχνολογία και τη ρομποτική όταν μεγαλώσει. Ετσι, όχι μόνο σχεδίασε και κατασκεύασε μόνος του τα επιμέρους εξαρτήματα, αλλά προχώρησε και στον προγραμματισμό της hi-tech συσκευής!

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM, ο μαθητής περιέγραψε τη διαδικασία μέσα από την οποία προχώρησε στην κατασκευή του ρομποτικού χεριού. Οπως ανέφερε, η ιδέα προέκυψε όταν είδε έναν άνθρωπο με προσθετικό πόδι και αναρωτήθηκε αν ο ίδιος μπορεί να κατασκευάσει κάτι παρόμοιο, δηλαδή ένα ρομποτικό άκρο που θα κινείται όπως το κανονικό. Αμέσως στρώθηκε στη δουλειά και διάβασε για τη λειτουργία των ειδικών μοτέρ που δίνουν την κίνηση, για τους αισθητήρες τύπου flex sensors και για τους προγραμματιζόμενους μικροελεγκτές τύπου Arduino. Στη συνέχεια προμηθεύτηκε τις απαραίτητες ηλεκτρονικές πλακέτες και αισθητήρες και σχεδίασε στον υπολογιστή τα υπόλοιπα μέρη του ρομποτικού χεριού, τα οποία τύπωσε σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, ενώ ακολούθησαν η συναρμολόγηση των εξαρτημάτων και ο προγραμματισμός.

Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. «Προσπάθησα να τα συνδυάσω και τελικά βγήκε το ρομποτικό χέρι, το οποίο έχω προγραμματίσει να αντιγράφει τις κινήσεις που κάνω με το χέρι μου» λέει με ικανοποίηση ο 15χρονος εφευρέτης, που ήδη καταστρώνει τα σχέδια της επόμενης ημέρας: «Το ρομποτικό χέρι μου είναι η εισαγωγή μου στη ρομποτική. Στόχος μου είναι να φτιάξω έναν άνθρωπο-ρομπότ το 2017»!

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ