Οι αλτρουιστές κάνουν και απολαμβάνουν περισσότερο το sex!

Τα «καλά παιδιά» τελικά δεν είναι τα «κορόιδα» στις ερωτικές ιστορίες, αλλά μάλλον εκείνοι που καλοπερνούν περισσότερο στις ερωτικές σχέσεις τους…

Τα «καλά παιδιά» τελικά δεν είναι τα «κορόιδα» στις ερωτικές ιστορίες, αλλά μάλλον εκείνοι που καλοπερνούν περισσότερο στις ερωτικές σχέσεις τους. Σειρά μελετών, τα αποτελέσματα των οποίων δημοσιεύει το περιοδικό «Scientific American», αποδεικνύει ότι οι αλτρουιστές είναι πιο επιθυμητοί από το αντίθετο φύλο, κάνουν περισσότερο σεξ, είτε στη σχέση τους είτε σε one night stand, απολαμβάνουν καλύτερο σεξ και έχουν περισσότερους/ες παρτενέρ.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τις έρευνες που επικεντρώθηκαν στον αλτρουισμό ως «σεξουαλικό σήμα», η αλτρουιστική συμπεριφορά λειτουργεί ελκυστικά προς τους επίδοξους συντρόφους, ενώ είναι πιο πιθανό οι άνθρωποι να συμπεριφέρονται ανιδιοτελώς στα πρόσωπα που θέλουν να προσελκύσουν.

Ο αλτρουισμός ως χαρακτηριστικό γνώρισμα παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή ενός συντρόφου, ιδιαίτερα για μακροχρόνιες σχέσεις, μαζί με τις καλές προθέσεις και τα υπόλοιπα θετικά χαρακτηριστικά του μελλοντικού συντρόφου. Μάλιστα, ο αλτρουισμός μετράει λίγο περισσότερο στην επιλογή μιας σεξουαλικής συντρόφου για έναν άνδρα από μία γυναίκα. Ενδεχομένως αυτό έχει να κάνει με τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων που αλλάζουν στη διάρκεια της ζωής τους οι άνδρες και οι γυναίκες.

Oπως καταλήγει το γενικό συμπέρασμα των ερευνών, θα χρειαστεί περαιτέρω μελέτη της αλτρουϊστικής συμπεριφοράς μεταξύ των νέων, κατά το πέρασμα από την εφηβεία στην πρώιμη ενηλικίωση, ώστε να απαντηθεί το ερώτημα «Μπορεί ο αλτρουϊσμός κατά τη χρονική στιγμή Α να προβλέψει την επιλογή συντρόφου τη χρονική στιγμή Β;», καθώς και για να διευκρινιστεί ο ρόλος του αλτρουϊσμού ως χαρακτηριστικού κατά την επιλογή συντρόφου ζωής σε σχέση με άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως αν προτιμάται ένας αλτρουιστής από έναν ελκυστικό ή αθλητικό σύντροφο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ