Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του Μαρκογιαννάκη (και άλλων δύο) για την υπόθεση Γιακουμάκη

Πικρή γεύση άφησε στους γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Εφετών Ιωαννίνων για την αθώωση του πρώην διευθυντή και της υπεύθυνης εστίας της Γαλακτοκομικής Σχολής, οι οποίοι…

Πικρή γεύση άφησε στους γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Εφετών Ιωαννίνων για την αθώωση του πρώην διευθυντή και της υπεύθυνης εστίας της Γαλακτοκομικής Σχολής, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος, καθώς και του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε αυτήν. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στις 7 Δεκεμβρίου.

rterurΣτην εισήγησή της η εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν προέκυψε και δεν στοιχειοθετήθηκε η ευθύνη των τριών κατηγορουμένων, ούτε ότι είχαν πρόθεση να παραβούν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα. Επιπλέον, δεν προέκυψε ότι παρέβησαν το καθήκον τους γιατί ήθελαν να ωφελήσουν κάποιους και δεν αποδείχτηκε συγκεκριμένο κίνητρο.

Η εισαγγελέας ανέλυσε αρχικά το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και της βίαιης συμπεριφοράς μαθητών και πρόσθεσε ότι από την έρευνα της υπόθεσης για τις ευθύνες των υπευθύνων της Γαλακτοκομικής Σχολής φαίνεται ότι έκαναν τουλάχιστον το 90% των ενδεδειγμένων. Επισήμανε, ακόμη, ότι στη συγκεκριμένη σχολή οι εκπαιδευτικοί είναι γεωπόνοι οι οποίοι βρέθηκαν εκεί ως καθηγητές και όχι ως δικαστές, ενώ είχαν να κάνουν με παιδιά και ενήλικες.

Η πρόταση της εισαγγελέως έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους γονείς του αδικοχαμένου 20χρονου σπουδαστή, Μαρία και Ανδρέα Γιακουμάκη, οι οποίοι λύγισαν στο άκουσμα της λέξης «αθώοι». Υποβασταζόμενοι από την κόρη τους και άλλους συγγενείς βγήκαν από τη δικαστική αίθουσα και πέρασε αρκετή ώρα ώσπου να συνέλθουν. Η μητέρα του Βαγγέλη, η οποία έκλαιγε μέσα στο δικαστήριο, δεν μπορούσε καν να περπατήσει.

«Η οικογένεια έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και αναμένει την τελική κρίση της» είπε ο ποινικολόγος Δημήτρης Μπούκας, δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, χωρίς να σχολιάσει την εισαγγελική πρόταση: «Κάθε εισαγγελικός λειτουργός δικαιούται να έχει δική του άποψη και να την εκφράζει. Οι γονείς του Βαγγέλη 5iurnjtmδεν ήρθαν εδώ για να εκδικηθούν, αλλά για να δουν αυτό που λέγεται απονομή δικαιοσύνης».

Η απολογία του βουλευτή

Η ακροαματική διαδικασία είχε αρχίσει με την απολογία του πρώην βουλευτή και υπουργού Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι το μοναδικό κίνητρό του, όταν έκανε παρέμβαση στον πρώην διευθυντή της σχολής ζητώντας να δείξει επιείκεια προς σπουδαστή από τα Χανιά, ήταν καθαρά οι λόγοι ανθρωπιάς. Οπως είπε, η οικογένεια του Κρητικού σπουδαστή είναι μια φτωχή οικογένεια κτηνοτρόφων, η οποία δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στο οικονομικό βάρος μιας ενδεχόμενης αποβολής του σπουδαστή από την εστία και γι’ αυτό ζήτησε την επιείκεια του συμβουλίου της
Γαλακτοκομικής, ύστερα από παράκληση της μητέρας του.

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός τόνισε κατηγορηματικά ότι ήταν η μοναδική παρέμβαση που είχε κάνει. «Το ρουσφέτι είναι η χειρότερη πολιτική επένδυση. Πιστεύω στη Δικαιοσύνη, αλλά νιώθω ότι είμαι αθώος» είπε, κλείνοντας την απολογία του.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...