Γυμναστική για έντονο οργασμό

Ποια είδη ασκήσεων μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική ζωή των γυναικών, σύμφωνα με καθηγήτρια αμερικανικού πανεπιστημίου

Ενα ξεχωριστό κίνητρο για να πηγαίνουν τακτικά στο γυμναστήριο δίνει στις γυναίκες καθηγήτρια αμερικανικού πανεπιστημίου.

Εκτός από την προοπτική να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν καλλίγραμμο σώμα, να παραμείνουν υγιείς και να έχουν καλύτερες επιδόσεις στα αθλήματα, η Ντέμπι Ερμπενικ του πανεπιστημίου της Ιντιάνα σημειώνει ότι η γυμναστική θα κάνει καλό και στη σεξουαλική ζωή τους. Μάλιστα, παρουσίασε σειρά ασκήσεων, οι οποίες όχι μόνο βελτιώνουν τις επιδόσεις στο κρεβάτι, αλλά μεγιστοποιούν την απόλαυση στο σεξ, προκειμένου αυτή να κορυφωθεί με έναν όσο το δυνατό εντονότερο οργασμό.

Οι αεροβικές ασκήσεις, επισημαίνει στο βιβλίο της «The coregasm workout», είναι σημαντικές για τον οργασμό, αφού -όπως εξηγεί- διατηρούν υγιές το καρδιαγγειακό σύστημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος σε όλα τα σημεία του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της λεκάνης, κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης. Σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης οι ασκήσεις για την τόνωση των μυών και τη βελτίωση της ευλυγισίας.

Ειδικότερα, η άσκηση που είναι γνωστή ως «σανίδα» συντελεί -μεταξύ άλλων- στην ενίσχυση των μυών της λεκάνης. Πρόκειται για τους μυς που συσπώνται κατά τη διάρκεια του σεξ, αυξάνοντας τη σεξουαλική διέγερση. Είναι μια άσκηση ισορροπίας, κατά την οποία το σώμα στηρίζεται στις άκρες των δαχτύλων των ποδιών και στους πήχεις, οι οποίοι πρέπει να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών με τα μπράτσα.

«Η έρευνά μου έδειξε ότι πολλές γυναίκες γυμνάζουν το χαμηλότερο τμήμα της κοιλιάς, με τρόπους που ενισχύουν τη σεξουαλική διέγερση, προσφέροντας καλύτερο οργασμό» αναφέρει η Ερμπενικ. Ιδανικότερη άσκηση για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θεωρεί τα walking lunges, για την εκτέλεση των οποίων η αθλούμενη πρέπει να ξεκινήσει από όρθια στάση.

Η ίδια κίνηση

Στη συνέχεια πρέπει να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός, χαμηλώνοντας το κέντρο βάρους, έτσι ώστε το γόνατο του πίσω ποδιού να ακουμπήσει το έδαφος σχηματίζονταν γωνία 90 μοιρών, ενώ το μπροστινό λυγίζει επίσης σε ορθή γωνία. Επειτα από ένα λεπτό πρέπει να ανασηκωθεί και να επαναλάβει την ίδια κίνηση, φέρνοντας μπροστά το άλλο πόδι.

Οταν ξεκίνησε την έρευνα, το 2010, η καθηγήτρια ανακάλυψε ότι αρκετές γυναίκες ένιωθαν σεξουαλική διέγερση όταν έκαναν ασκήσεις συγκεκριμένου τύπου. Επρόκειτο για τους κοιλιακούς και η ίδια προτείνει τους κοιλιακούς σε στιλ ποδηλάτου (bicycle crunches). Η άσκηση εκτελείται ξαπλώνοντας ανάσκελα και σηκώνοντας το δεξί πόδι τεντωμένο, ενώ το αριστερό λυγίζει και το γόνατο έρχεται προς το στήθος. Ταυτόχρονα ο ασκούμενος πρέπει να ανασηκώσει τον κορμό του σώματός του, προσπαθώντας να ακουμπήσει ο δεξιός αγκώνας το αριστερό γόνατο και ο αριστερός αγκώνας το δεξί γόνατο.

Οι ασκήσεις με μονόζυγο δεν ενδυναμώνουν μόνο τους μυς των χεριών, αλλά γυμνάζουν όλους τους κοιλιακούς και ιδιαίτερα τους κάτω. Τέλος, τα τεντώματα στο stretching μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος γυμναστικής, συντελούν στη βελτίωση της ευλυγισίας, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική απόλαυση, άρα και στην κορύφωση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ