Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Το αγγελούδι και οι νεράιδες

Η συγκινητική ιστορία μίας τετράχρονης από την Ακτή Ελεφαντοστού, που ταξίδεψε ασυνόδευτη ως την Ιταλία και χάρη σε δύο γυναίκες ξαναβρήκε (στη Γαλλία) τη μητέρα της

Η συγκινητική ιστορία μίας τετράχρονης από την Ακτή Ελεφαντοστού, που ταξίδεψε ασυνόδευτη ως την Ιταλία και χάρη σε δύο γυναίκες ξαναβρήκε (στη Γαλλία) τη μητέρα της

Μια απίστευτη ιστορία μετανάστριας από την Αφρική, που έχασε και βρήκε εντελώς τυχαία την τετράχρονη κόρη της, είδε χθες το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας συγκίνηση.

Το μικρό κορίτσι, που έφυγε από την Ακτή Ελεφαντοστού και ταξίδεψε από τη Βόρεια Αφρική ως τη Λαμπεντούζα, θα βρεθεί ξανά στην αγκαλιά της μητέρας του έπειτα από μια απίστευτη σειρά συμπτώσεων.

Ολα άρχισαν όταν η μητέρα της Ούμο την πήρε από την οικογένεια του πατέρα της στην Ακτή Ελεφαντοστού για να μην υποβληθεί σε κλειτοριδεκτομή. Ομως χωρίστηκαν, όταν άφησε το παιδί στο σπίτι κάποιας φίλης της στην Τύνιδα, για να πάει να φέρει κάποια πράγματα από την πατρίδα τους. Οταν η φίλη βρήκε ευκαιρία να περάσει στην Ιταλία, πήρε την Ούμο μαζί της, αλλά στη συνέχεια την εγκατέλειψε.

«Εφτασε στη Λαμπεντούζα στις 5 Νοεμβρίου» δήλωσε η επιθεωρήτρια της ιταλικής αστυνομίας Μαρία Βόλπε, που είναι επικεφαλής της υπηρεσίας ανηλίκων στην περιφέρεια Αγκριγκέντε (Σικελία) και είναι γνωστή με το παρωνύμιο «Μάμα Μαρία» εξαιτίας της δουλειάς της, που είναι να προσέχει τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Η Βόλπε πήγε στη Λαμπεντούζα στις 9 Νοεμβρίου για να πάρει την Ούμο και να τη μεταφέρει σε κέντρο υποδοχής ανηλίκων στο Παλέρμο. Η μικρή είχε υποστεί σοκ και δεν επικοινωνούσε με το προσωπικό.
Ομως λίγες ημέρες αργότερα στη Λαμπεντούζα η τύχη χαμογέλασε στην Ούμο.

Ενα οκτάχρονο κορίτσι από το Μάλι, η Νασάντ, που είχε επίσης διασωθεί στη θάλασσα μαζί με τη μητέρα της και τον αδελφό της, αναγνώρισε την Ούμο σε μια φωτογραφία που είδε στο κινητό τηλέφωνο της διευθύντριας του κέντρου υποδοχής Μαριλένα Τσεφαλά.
Η Τσεφαλά ήθελε λίγη ησυχία για να μιλήσει με τη μητέρα της Νασάντ, γι’ αυτό έδωσε στο κορίτσι το κινητό της για να παίξει. Κοιτώντας τις φωτογραφίες, η μικρή αναγνώρισε την Ούμο, την οποία είχε συναντήσει στην Τύνιδα. Κάνοντας έρευνα μέσω facebook, η Τσεφαλά εντόπισε συγγενείς της Ούμο στη Γαλλία, που της έδωσαν το τηλέφωνο της μητέρας της, η οποία δεν συγκράτησε τα δάκρυά της όταν έμαθε πού είναι το παιδί της. Οπως εξήγησε, έφυγε από την Ακτή Ελεφαντοστού για να γλιτώσει η κόρη της από τον ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων της.

Ελεγχος DNA

Οπως ανακοίνωσε η Βόλπε, θα διεξαχθεί έλεγχος DNA για να επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για μητέρα και κόρη και να επανενωθούν. Στη διάρκεια των πολλών ετών που η 56χρονη αστυνομικός εργάζεται έχει δει χιλιάδες ανήλικους πρόσφυγες που είναι ασυνόδευτοι, όμως μόνο 20 τόσο μικρά παιδιά εντελώς ασυνόδευτα.

Πριν από λίγες εβδομάδες ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα είχε συμπεριλάβει τη «Μαμά Μαρία» στον κατάλογό του με τους 40 καθημερινούς ήρωες, που φέτος αναδείχθηκαν σε αξιωματικούς του Τάγματος της Αξίας της Ιταλικής Δημοκρατίας.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....