Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Εφτάψυχος ΠΑΟΚ!

Ο «Δικέφαλος» πέτυχε μεγάλη νίκη στη Φλωρεντία (3-2) και παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης • ΗΤΤΑ (2-0) ΤΟΥ ΠΑΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΑΞ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ

Εγραψε ιστορία στη Φλωρεντία ο ΠΑΟΚ! Επειτα από μια συγκλονιστική μάχη στο «Αρτέμιο Φράνκι» επικράτησε 3-2 της Φιορεντίνα με γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες στο τελευταίο λεπτό του αγώνα (90+3΄) και έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Ολα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική, στην οποία ο «Δικέφαλος» υποδέχεται τη Λίμπερετς και η Καραμπάγκ τη Φιορεντίνα. Πλέον οι «ασπρόμαυροι» χρειάζονται νίκη στην Τούμπα επί των Τσέχων στις 8 Δεκεμβρίου και παράλληλα να μην κερδίσουν οι Αζέροι τους Ιταλούς στο Μπακού. Κι αυτό διότι η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς υστερεί σε πιθανή ισοβαθμία με την Καραμπάγκ, αφού έχει γνωρίσει δύο ήττες. Σε τριπλή ισοβαθμία στους 10 βαθμούς περιπλέκεται η κατάσταση (θα περάσει η Καραμπάγκ και θα μετρήσει η διαφορά τερμάτων ΠΑΟΚ, Φιορεντίνα). Με εμφάνιση, ωστόσο, όπως η χθεσινή ο «Δικέφαλος» δεν έχει να φοβάται τίποτα. 

Ο ΠΑΟΚ έπιασε στον… ύπνο τους «βιόλα», ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με τον Σάκχοφ, ενώ τρία λεπτά αργότερα θα μπορούσε να πετύχει το 2-0, όμως ο Ροντρίγκες σημάδεψε το δοκάρι. Οι Ιταλοί ανέβασαν την απόδοσή τους, είχαν δύο δοκάρια σε διάστημα 3 λεπτών (19΄-21΄), όμως ο ΠΑΟΚ χτύπησε στην αντεπίθεση, πετυχαίνοντας και δεύτερο γκολ με τον Τζάλμα Κάμπος στο 26ο λεπτό. Το 2-1 έκανε στο 33΄ ο Μπερναρντέσκι, ενώ ο Μπαμπακάρ ισοφάρισε σε 2-2 στο 50΄. Ο ΠΑΟΚ, όμως, μίλησε τελευταίος, κάνοντας το 3-2 με έξοχη ενέργεια και τελείωμα του Ροντρίγκες στο 90+3΄. Η χθεσινή νίκη είναι μία από τις μεγαλύτερες του συλλόγου στην Ευρώπη.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Πάουλο Σόουζα): Λετσερίνι, Τόμοβιτς, Αστόρι, Γκονσάλο Ροντρίγκες, Μίλιτς (50΄ Κιέζα), Κριστόφορο (65΄ Σάντσες), Μπάντελι, Τέγιο (83΄ Ιλισιτς), Βεσίνο, Μπερναρντέσκι, Μπαμπακάρ.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Μπρκιτς, Μάτος, Λέοβατς, Βαρέλα, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Σάκχοφ (82΄ Μυστακίδης), Κάνιας, Ροντρίγκες, Κάμπος (71΄ Πέλκας), Κουλούρης (60΄ Tιάμ).

____

ΗΤΤΑ (2-0) ΤΟΥ ΠΑΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΑΞ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ

Απογοητευτικός και με τον Στιλ εκτός τόπου και χρόνου, ο Παναθηναϊκός έχασε και από τον μισό Αγιαξ με 2-0 και έμεινε χωρίς νίκη στη διοργάνωση.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι. Εκλεισε τους διαδρόμους και ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό και θα μπορούσε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 26΄, αν ο Ιμπάρμπο ήταν πιο εύστοχος.

Συγκεκριμένα, ο Βιγιαφάνιες έκλεψε την μπάλα, πάσαρε στον Ιμπάρμπο, που από δεξιά μπήκε στην περιοχή και απέναντι από τον Ονανά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι! Και όταν δεν έχεις τύχη, ισχύει ο νόμος του ποδοσφαίρου. Ο Σένε εκτέλεσε φάουλ, ο Στιλ έκανε κίνηση χωρίς λόγο και η μπάλα κατέληξε στη γωνία του (1-0 στο 39΄). Τεράστιο λάθος του Αγγλου τερματοφύλακα, που δείχνει ότι δεν κάνει για τον Παναθηναϊκό! Στην επανάληψη οι «πράσινοι» έδειξαν ότι, όταν στραβώσει το ματς, δεν έχουν ψυχολογία. Ο Αγιαξ, εκμεταλλευόμενος την αμυντική αδυναμία των φιλοξενουμένων, κατάφερε στο 50΄ να τελειώσει το ματς.

Κακό κοντρόλ από τον Χουλτ, ο Τέτε παίρνει την μπάλα και κεραυνοβολεί τον Στιλ έξω από την περιοχή για το 2-0. Η ομάδα του Στραματσόνι μετά το δεύτερο γκολ περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, δείχνοντας ότι δεν είχε ούτε τα προσόντα ούτε την ψυχολογία να πάρει κάτι καλύτερο από το ματς.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε έτσι ακόμα μία ήττα στους ομίλους, μένοντας τελευταίος, αφού, ακόμα και να νικήσει την τελευταία αγωνιστική, δεν αποφεύγει την 4η θέση. Στο άλλο ματς η Θέλτα ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Σταντάρ Λιέγης.

Αγιαξ: Ονανά, Τέτε, Βέστερμαν, Ντε Λιχτ, Ντάικς, Σένε (69΄ Ντε Γιονγκ), Φαν ντε Μπεκ, Νουρί, Τσέρνι, Γιουνές (62΄ Κλέμεντ), Κασιέρα.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουλιμπαλί, Σαμπά (57΄ Ιβανόφ), Μολέντο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Γουακάσο, Λουντ, Ζέκα, Βιγιαφάνιες (63΄ Λεντέσμα), Ιμπάρμπο (75΄ Ρινάλντι). 

Γ. Σηφάκης

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...