Αλαλούμ στη δίκη

Οι συνήγοροί της έκαναν λόγο για μεροληψία σε βάρος της και ζήτησαν εξαίρεση της προέδρου, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε

Χαμός ανάμεσα στην πρόεδρο του δικαστηρίου και στους δικηγόρους της 38χρονης Δήμητρας Βούλγαρη σημειώθηκε (και) χθες στη δίκη για τη δολοφονία του 42χρονου ναυτικού Θανάση Λάμπρου στην Ερμιονίδα.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Για μεροληψία σε βάρος της κατηγορουμένης από την πρόεδρο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Τρίπολης έκαναν λόγο οι συνήγοροι της 38χρονης και κατέθεσαν αίτηση εξαίρεσης της προέδρου, που όμως απορρίφθηκε αργά το απόγευμα!

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου οι δικηγόροι της χήρας Βασίλης και Σπύρος Ρομποτής είχαν αποχωρήσει, καθώς, όπως ανέφεραν, η πρόεδρος δεν διέκοψε, όπως ζήτησαν, λόγω εξάντλησης.

Το δικαστήριο είχε ορίσει δύο νέους δικηγόρους από την Τρίπολη, προκειμένου να συνεχιστεί η δίκη, γεγονός που εξόργισε τους δύο δικηγόρους, οι οποίοι χθες προσήλθαν ζητώντας την εξαίρεση της προέδρου. Πάντως, κατά τη χθεσινή έναρξη της δίκης, οι Σπύρος και Βασίλης Ρομποτής προσήλθαν κανονικά, όπως επίσης και οι δύο διορισμένοι δικηγόροι.

Οταν η έδρα έλαβε τη θέση της, η κατηγορούμενη είπε: «Εγώ δεν θέλω αυτούς τους δικηγόρους, εγώ θέλω τους δικούς μου», με την πρόεδρο να υπενθυμίζει την αποχώρηση των συνηγόρων της, αναφέροντας: «Εδώ δεν είναι γήπεδο και αρένα, εδώ είναι δικαστήριο. Η συμπεριφορά των συνηγόρων βλάπτει την κατηγορουμένη». Ο Σπύρος Ρομποτής παρέδωσε στο δικαστήριο έγγραφο υπογεγραμμένο από την 38χρονη, το οποίο αναγνώστηκε στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με αυτό, η Βούλγαρη υπέβαλε ένσταση στη διευθύνουσα της συζήτησης πρόεδρο και αίτηση εξαίρεσης προέδρου του δικαστηρίου, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει δυσπιστία για την αμεροληψία, την οποία υποστήριξε ότι έχει η πρόεδρος.

Παραλήρημα

Με τη σειρά της η πρόεδρος ανέφερε ότι παρευρίσκεται κανονικά στη θέση της, γιατί δεν έχει πάρει έγγραφο από την Εισαγγελία για την εξαίρεσή της, όπως ο νόμος ορίζει. Ακολούθησαν λεπτά έντασης μεταξύ της
προέδρου και του συνηγόρου Σπύρου Ρομποτή, ο οποίος μίλησε για παραλήρημα της προέδρου, ενώ εκείνη φανερά ενοχλημένη ζήτησε να καταγραφούν στα πρακτικά όσα λέγονται!

Μιλώντας στην «Espresso», ο Σπύρος Ρομποτής εξήγησε για το αίτημα εξαίρεσης: «Επειδή είναι πρόεδρος Πρωτοδικών και δεν υπάρχει δεύτερος, θα πρέπει να αναπληρωθεί η απουσία της από ομόβαθμο δικαστή. Ως εκ τούτου, έρχεται από το Ναύπλιο ομόβαθμος δικαστής, προκειμένου να συμμετέχει στη σύνθεση που θα αποφασίσει».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ