Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Νεκρός μέσα σε λάσπες 33χρονος στη Ζάκυνθο!

Ασύλληπτη τραγωδία από την ισχυρότατη βροχόπτωση που «έπνιξε» και την Αττική

Ασύλληπτη τραγωδία από την ισχυρότατη βροχόπτωση που  «έπνιξε» και την Αττική

Σε τραγωδία οδήγησε το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που σάρωσε τη Ζάκυνθο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθώς ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Η δυνατή βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα και στην Αττική, όπου εκατοντάδες ισόγεια και υπόγεια πλημμύρισαν, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, ενώ ακόμη και κεντρικοί δρόμοι έκλεισαν γιατί μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Συναγερμός σήμανε χθες στις Αρχές και στους κατοίκους της Ζακύνθου για τον εντοπισμό του 33χρονου Γιώργου Ζουπάνου, το αυτοκίνητο του οποίου είχε βρεθεί κενό στις 8 το πρωί μέσα σε βαθύ πλημμυρισμένο χαντάκι στην περιοχή Βανάτου, παραπλεύρως του δρόμου Ζακύνθου – Αλυκών. Ακολούθησαν πολύωρες εντατικές έρευνες, οι οποίες δυστυχώς ολοκληρώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο, καθώς συγγενικό του πρόσωπο τον εντόπισε νεκρό μέσα στις λάσπες σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το σημείο όπου είχε βρεθεί το Ι.Χ. Στη συνέχεια, στο σημείο έσπευσαν οι άντρες της ΕΜΑΚ, οι οποίοι ανέσυραν το πτώμα του άτυχου άνδρα, που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου.

17343707

Πλημμύρισαν σπίτια

Γενικότερα, η χθεσινή ημέρα ήταν πολύ δύσκολη για τη Ζάκυνθο, καθώς οι τεράστιες ποσότητες βροχής (περίπου 200 χιλιοστά ή 200 τόνοι νερού ανά στρέμμα) που έπεσαν στο νησί από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έως το πρωί της Κυριακής είχαν ως αποτέλεσμα σπίτια να πλημμυρίσουν και χωράφια να μετατραπούν σε λίμνες, ενώ την κατάσταση επιδείνωσαν τα πολλά σκουπίδια τα οποία είχαν συσσωρευθεί στους δρόμους λόγω προβλημάτων στην αποκομιδή και παρασύρθηκαν από το νερό αλλά και βούλωσαν τα κατά τόπους φρεάτια. Η Πυροσβεστική Ζακύνθου προχώρησε στον απεγκλωβισμό 15 ατόμων και σε τουλάχιστον 60 απαντλήσεις υδάτων.

17343714

«Βροχή» προβλημάτων αντιμετώπισε και η Αττική, όπου η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 300 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από ισόγεια και υπόγεια, ενώ προχώρησε και στον απεγκλωβισμό τεσσάρων επιβατών Ι.Χ., στο Μενίδι και στην οδό Ευελπίδων. Παράλληλα, η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας σε αρκετούς δρόμους (στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Ιλιον, στην Πειραιώς, στην Αγίου Πολυκάρπου στον Βοτανικό, στη Διαδόχου Κωνσταντίνου στα Σπάτα κ.α.), ενώ μεγάλες ποσότητες χώματος κάλυψαν το οδόστρωμα της λεωφόρου Κατεχάκη στο ύψος του Βύρωνα.

Επιδείνωση με βοριάδες, καταιγίδες και χιόνια, πιθανόν και στην Πάρνηθα

f8 2438064

Συνεχίζεται και σήμερα το κύμα κακοκαιρίας που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με βροχές σε όλη τη χώρα και ισχυρές καταιγίδες στα ανατολικά. Από το βράδυ, όμως, αναμένεται νέα επιδείνωση, καθώς έρχεται ο ρωσικός χιονιάς, ο οποίος θα φέρει χιονοπτώσεις στα ορεινά, πιθανόν και στην Πάρνηθα, θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και τσουχτερό κρύο.

«Το βαρομετρικό χαμηλό που ήρθε από τα δυτικά μάς επηρεάζει και σήμερα, με βροχές σε όλες τις περιοχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια» λέει ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές. Η κακοκαιρία δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη την Αττική, όπου αναμένονται βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά διαστήματα ισχυρές. Οι νοτιάδες, έντασης 5-7 μποφόρ, θα κρατήσουν τη θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα, με μέγιστες τιμές τους 13 βαθμούς Κελσίου για τη βόρεια Ελλάδα και τους 18-20 βαθμούς για την υπόλοιπη χώρα.
Από το βράδυ, όμως, και από τα βόρεια το σκηνικό αλλάζει προς το… χειμωνιάτικο! «Απόψε έρχεται το σύστημα από τη βορειοανατολική Ευρώπη, το οποίο θα αρχίσει να δίνει πτώση της θερμοκρασίας αρχικά στη βόρεια Ελλάδα και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Βελτίωση από Παρασκευή

Αύριο, χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και της κεντρικής Ελλάδας, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και τα νότια. Επίσης, οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα 8-9 μποφόρ στο Αιγαίο και η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή παντού» προσθέτει ο κ. Καντερές. Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις ανατολικές περιοχές (και στην Αττική), ενώ η θερμοκρασία θα βρεθεί τουλάχιστον 10 βαθμούς κάτω από τα σημερινά επίπεδα! Την Πέμπτη τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν, ενώ ουσιαστική βελτίωση του καιρού και αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας προβλέπεται για την Παρασκευή.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...