Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Ντου διαρρηκτών στο σπίτι του Λούκα Βιλντόζα!

Θύμα διάρρηξης έπεσε το βράδυ της Τρίτης ο Αργεντινός...

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη αποκάλυψε τον φόβο της για τα πουλιά!

Στο... κλαμπ της πτηνοφοβίας εντάσσεται πλέον και η Ευρυδίκη...

«ΑΙΩΝΙΕΣ» ΓΚΕΛΕΣ ΣΕ ΦΑΛΗΡΟ – Ν. ΣΜΥΡΝΗ! ΔΕΥΤΕΡΟΣ Ο ΠΑΣ

Ο Βιγιαφάνιες έσωσε (1-1) τον ΠΑΟ! Λευκή ισοπαλία Ολυμπιακού με την Κέρκυρα

Επιμέλεια
Γιώργος Σηφάκης,
Χάρης Δάντσης

Mοιράστηκαν βαθμούς, αλλά όχι και εντυπώσεις Πανιώνιος και Παναθηναϊκός, που μπορεί να έμειναν στο 1-1, αλλά η ομάδα της Νέας Σμύρνης έδειξε καλύτερα στοιχεία στο παιχνίδι της. Στο πρώτο ημίχρονο, ο Πανιώνιος πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και έχασε δύο ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Βλαχοδήμος έκανε πολύ καλή εμφάνιση.

Ο Παναθηναϊκός, αντίθετα, είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν ανούσια, χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες. Στην επανάληψη, ο Στραματσόνι προσπάθησε να φέρει ισορροπία στο παιχνίδι βγάζοντας στόπερ (Ιβάνοφ) και βάζοντας αμυντικό χαφ (Ρέις), αλλά οι «πράσινοι» μπορεί να ισορρόπησαν το ματς αρχικά, αλλά κυρίως επιθετικά έδειχναν εκτός τόπου και χρόνου.

Αυτό το εκμεταλλεύθηκε ο Πανιώνιος στο 71′: εξαιρετική κάθετη πάσα από τον Μασούντ, ο Ανσαριφάρντ πέρασε τον Βλαχοδήμο και άνοιξε το σκορ (1-0). Στο 84′ ο Ενγκόγκ είχε δοκάρι και έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει το σκορ. Και επειδή, όταν δεν βάζεις γκολ, η μπάλα σε τιμωρεί, ο Βιγιαφάνιες στο 90’+3′ με εξαιρετική προσπάθεια έσωσε την παρτίδα για τον Παναθηναϊκό (1-1).

«Στραβοπάτημα» δύο χρόνια μετά

Τέλος στο νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έβαλε χθες η Κέρκυρα. Οι «ερυθρόλευκοι», που προέρχονταν από 29 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες (το καλύτερο σερί στην ιστορία της Α’ Εθνικής), υποχρεώθηκαν στην πρώτη φετινή απώλεια στο Φάληρο (και δεύτερη συνολικά), μένοντας στο 0-0 με τους Φαίακες. Οι Πειραιώτες, που ήταν κακοί και χωρίς ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο, φώναξαν και για πέναλτι στον Καρντόσο στο 48′.

Από την πλευρά τους, οι νησιώτες, που επεδίωξαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Τουράμ στο 51′ (απέκρουσε ο Λεάλι), φώναξαν για κάποια λανθασμένα οφσάιντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη φορά που η ομάδα του Πειραιά είχε στραβοπατήσει εντός έδρας στο πρωτάθλημα ήταν στις 6 Δεκεμβρίου του 2014, ενώ η τελευταία φορά που δεν είχε πετύχει γκολ σε εγχώρια διοργάνωση στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν τον Μάρτιο του 2014, στη βαριά ήττα (0-3) από τον Παναθηναϊκό.

Ο Μάνταλος την πήρε από το χέρι

Το άστρο του Πέτρου Μάνταλου έλαμψε στο ΟΑΚΑ, με τον αρχηγό της «Ενωσης» να… χορεύει στη βροχή και να οδηγεί την ΑΕΚ σε μία τεράστια από ψυχολογικής πλευράς νίκη με 3-0 απέναντι στον Πλατανιά.

Για 70 λεπτά η ΑΕΚ ήταν μέτρια έως κακή και ο Πλατανιάς κρατούσε σχετικά εύκολα το μηδέν στην άμυνα. Αυτό άλλαξε χάρη στον Πέτρο Μάνταλο. Ο αρχηγός της ΑΕΚ στο 77’, έπειτα από πρώτη κεφαλιά του Κολοβέτσιου, με σουτ εξ επαφής και έπειτα από μίνι… περιπέτεια, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ (1-0).

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Μάνταλος πήρε την μπαγκέτα στα χέρια του και μάγεψε. Από δικό του φάουλ στο 87’ η μπάλα πήγε πρώτα στο δοκάρι, μετά στον Σιμόες και μετά στον Αραβίδη, που την έσπρωξε στα δίχτυα για το 2-0. Το ξέσπασμα του Μάνταλου ολοκληρώθηκε στο 90’, όταν με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 3-0.

Καθάρισε και «σκαρφαλώνει»

Υστερα από δύο ανεπιτυχή εντός έδρας αποτελέσματα ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 2-0 της Βέροιας το Σάββατο στους «Ζωσιμάδες» και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Ο Πέδρο Κόντε με κεφαλιά στο 39΄ και ο Κοζορώνης με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής στο 90+2΄ πέτυχαν τα γκολ των Ηπειρωτών, που πραγματοποίησαν πάρα πολύ καλή εμφάνιση. «Είχαμε ευκαιρίες, δύο γκολ και το σημαντικότερο είναι ότι ο αντίπαλος δεν κατάφερε να κάνει προϋποθέσεις για γκολ. Δεν αναδεικνύω ως πρόβλημα την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, γιατί θα πρέπει να το λύσουμε και αυτή στιγμή δεν μπορούμε» δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννης Πετράκης.

Από τη μεριά του, ο κόουτς της Βέροιας Θωμάς Γράφας επισήμανε: «Πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι μείναμε για 30-35 λεπτά με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του Παντελή Καπετάνου (στο 59΄). Πιστεύω ότι με επιμονή και υπομονή θα τα καταφέρουμε να μείνουμε στην κατηγορία».

«Χαρτοπόλεμος» λόγω του Κύζα

Ο Κύζας έβαλε «φωτιά» με τις αποφάσεις του στο Αστέρας Τρίπολης – Λάρισα, που διεξήχθη το Σάββατο στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Μάλιστα, η διαιτησία του στάθηκε αφορμή για να ξεσπάσει «χαρτοπόλεμος» μεταξύ των δύο ομάδων.

Στο 16ο λεπτό υπέδειξε (αυστηρό) πέναλτι υπέρ των Αρκάδων για το μαρκάρισμα των Μονιάκη (κυρίως) και του Γιοβάνοβιτς (που απέβαλε λανθασμένα) στον Ιωαννίδη, που μετέτρεψε ο ίδιος σε γκολ.

Η ΑΕΛ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κατά του Αστέρα στο… ημίχρονο, κάνοντας λόγο για «εγκληματική οργάνωση» και για τον τρόπο με τον οποίο «ομάδες με 300 φιλάθλους βρίσκονται 10 χρόνια στη Σούπερ Λίγκα».

Στο 77′ ο Κύζας υπέδειξε νέο (αυστηρό) πέναλτι, αυτή τη φορά εις βάρος του Αστέρα, με τον Ναζλίδη να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 77′. Μετά το τέλος του αγώνα, η αρκαδική ΠΑΕ «απάντησε» με τον ίδιο τρόπο στους «βυσσινί», κάνοντας λόγο με ανακοίνωσή της για γραφικότητες, ενώ ο διευθυντής επικοινωνίας των «κιτρινομπλέ» Γιάννης Ντάλλας επιτέθηκε στον Αλέξη Κούγια, χαρακτηρίζοντάς τον «“μαϊμού” πρόεδρο». Ο Αλ. Κούγιας με χθεσινή τοποθέτησή του έδωσε συνέχεια στην κόντρα, υποστηρίζοντας ότι μετά το προχθεσινό «στήσιμο δεν μπορούσα να κοιμηθώ όλη νύχτα».

Διπλό (2-3) στο Αγρίνιο οι ακρίτες

Η Ξάνθη παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο πέρασε και από το Αγρίνιο κερδίζοντας με 3-2 τον Παναιτωλικό. Οι ακρίτες «χτύπησαν» στην κόντρα επίθεση, εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά κενά της ομάδας του Μαντζουράκη και παρέμειναν για 7ο σερί παιχνίδι αήττητοι. Η Ξάνθη άνοιξε το σκορ στο 19′. Ο Παναγιώτης Τριάδης με κοντινό πλασέ νίκησε τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού για το 1-0, με τους γηπεδούχους να κάνουν ώρα για να συνέλθουν. Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους ακρίτες, αφού στο 48ο λεπτό ο Ντόρντε Λάζιτς με όμορφη κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Ο Παναιτωλικός μπήκε στο παιχνίδι με ανύπαρκτο πέναλτι (64′ Ουαρντά). Οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη «ανοίχτηκαν» προκειμένου να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης και το… πλήρωσαν. Στο 71ο λεπτό ο Γιουνές (πέναλτι) έκανε το 3-1. Τέλος ο Ρότσα στο 86ο λεπτό μείωσε σε 3-2.

«Κατάρρευση» σε ένα εικοσάλεπτο

Ο Ηρακλής ήταν ανταγωνιστικός για 70 λεπτά χθες στη Λιβαδειά, του ακυρώθηκε (λανθασμένα) γκολ στο 20’ ως οφσάιντ και τελικά κατέρρευσε στο τελευταίο εικοσάλεπτο γνωρίζοντας βαριά ήττα με 3-0 από τον Λεβαδειακό. Οι Γιακουμάκης (72′), Σίλβα (75′) και Μάντζιος (88′) πέτυχαν τα γκολ των Βοιωτών, αφήνοντας απόλυτα ικανοποιημένο τον Ντόστανιτς. «Το τελικό αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Ο Ηρακλής είναι ομάδα με βαρύ όνομα. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου. Eπαιξαν δύο παιχνίδια σε λίγες ημέρες και έκαναν κατάθεση ψυχής. Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε τις πραγματικές δυνατότητές μας» δήλωσε ο κόουτς του Λεβαδειακού, ενώ ο τεχνικός του «Γηραιού» Σάββας Παντελίδης δήλωσε πως «είναι ένα ντροπιαστικό αποτέλεσμα για εμάς. Μετά το 1-0 καταρρεύσαμε. Δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε πολλά πράγματα από το παιχνίδι με αυτή την εμφάνιση. Πρέπει να “ματώνουμε” περισσότερο τη φανέλα».

Ικανοποιημένος (!) με τον έναν βαθμό ο Αντρέα Στραματσόνι

Ο βαθμός της ισοπαλίας ικανοποίησε τον Αντρέα Στραματσόνι: «Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε όπως είχαμε σχεδιάσει. Ο Πανιώνιος έπαιξε καλύτερα από εμάς. Στο δεύτερο βγήκαμε με διαφορετική νοοτροπία και είχαμε καλύτερη εικόνα. Δεχθήκαμε ένα γκολ, αλλά σκοράραμε σε μια καλή στιγμή. Σίγουρα θέλαμε τη νίκη, αλλά είναι καλό ότι, έστω και στο τέλος, αντιδράσαμε, κάτι που κάναμε για πρώτη φορά φέτος». Ψύχραιμος, παρά την ισοφάριση στις καθυστερήσεις, παρουσιάστηκε ο προπονητής του Πανιωνίου Βλάνταν Μιλόγεβιτς: «Είχαμε κι άλλες ευκαιρίες, εκτός από αυτήν του Μασούντ, για το 2-0. Είχα πει κάποια πράγματα πριν από το παιχνίδι, που τελικά βγήκαν. Ηταν ένα πολύ καλό ματς. Θυμάμαι και κάποια προηγούμενα της ομάδας μας, όπως αυτό με τον ΠΑΟΚ, που δεν δεχθήκαμε γκολ.

Ετσι μπορούσε να γίνει και σήμερα, με εξαίρεση την ευκαιρία του Μπεργκ. Δεν ξέρω τι λέει η στατιστική για τις τελικές των αντιπάλων μας, αλλά η αναμέτρηση κρίθηκε στις καθυστερήσεις. Κάτι δεν πήγε καλά εκεί, αλλά αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Σαφώς, απόψε πιο πολύ πήρε έναν βαθμό ο Παναθηναϊκός, ενώ χάσαμε δύο εμείς».

Αισιόδοξος (!) για το αύριο της ΑΕΚ δήλωσε ο Ζοζέ Μοράις

Ικανοποιημένος και αισιόδοξος για το… αύριο της ΑΕΚ δήλωσε ο Ζοζέ Μοράις, τονίζοντας: «Είμαστε χαρούμενοι, διότι κερδίσαμε το ματς. Θα μπορούσα να πω πως, αν και στο πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο το ματς, κάναμε ευκαιρίες και κερδίσαμε δίκαια». Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Παράσχος τόνισε: «Νομίζω ότι το σκορ είναι πάρα πολύ βαρύ για την ομάδα μου. Ενα παιχνίδι στο οποίο μπορώ να πω ότι δεν κινδυνεύσαμε σε κανένα σημείο μέχρι το 78’. Δεν είχαμε πάλι το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια».

Ο Πέτρος Μάνταλος υποστήριξε: «Μέχρι σήμερα η ΑΕΚ δεν είχε καλή παρουσία και, μέχρι ενός σημείου, ήταν δικαιολογημένη η γκρίνια του κόσμου. Σήμερα, όμως, καταφέραμε και πήραμε τη νίκη δίκαια. Τίποτα δεν έχει τελειώσει και κακώς μας θεωρούν όλοι ξεγραμμένους, και όσοι το πιστεύουν αυτό καλό θα είναι να μείνουν μακριά από την ομάδα. Γιατί κανένας μέσα στην ομάδα δεν θεωρεί ότι έχουν τελειώσει τα πάντα για φέτος».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389

{{-PCOUNT-}}34{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...