Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

H Στοά των Μασόνων φλέγεται

Αποκάλυψη! Αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα μεταξύ των μεγαλόσχημων ■ Μυστικές συνεδριάσεις, διαγραφές μελών και μεταμεσονύχτιες εκλογές ■ Ο λογιστής που κατηγορείται για την υπεξαίρεση 1.500.000 € ομολόγησε (για ένα ποσό) και καρφώνει κι άλλους

Αποκάλυψη! Αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα μεταξύ των μεγαλόσχημων Μυστικές συνεδριάσεις, διαγραφές μελών και μεταμεσονύχτιες εκλογές Ο λογιστής που κατηγορείται για την υπεξαίρεση 1.500.000 € ομολόγησε (για ένα ποσό) και καρφώνει κι άλλους

Χρήματα που χάθηκαν μυστηριωδώς στους διαδρόμους του επιβλητικού κτιρίου της Αχαρνών, ένας λογιστήςw 56 που ομολόγησε αλλά «καρφώνει» κι άλλους, ίντριγκα και πάθη για τα αξιώματα (που έχουν φτάσει έως τον Αρειο Πάγο!) μεταξύ των υψηλόβαθμων συνθέτουν την εικόνα της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, που «φλέγεται»! Αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα, που αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso», έχουν μπει στην καθημερινότητα των τεκτόνων, οι οποίοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους τακτικά στις δικαστικές αίθουσες.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ ΛΑΣΚΑΡΗ

Η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας στα άδυτα του «κάστρου» των μασόνων -έπειτα από καταγγελίες εκ των έσω- έφερε στο φως τρύπα ύψους περίπου 1.500.000 ευρώ στο «θησαυροφυλάκιο» της Στοάς, όπως δημοσίευσε η «Espresso» στα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι παρατυπίες στη διαχείριση των συνδρομών των μελών είχαν ως αποτέλεσμα την άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης και της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν εις βάρος του λογιστή της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος και των συνεργατών του.

Ωστόσο, ο λογιστής έχει ήδη ομολογήσει την υπεξαίρεση ποσού 350.000 ευρώ, το οποίο υποστήριξε πως χρησιμοποίησε για να βοηθήσει κάποιους άλλους! Μάλιστα, στις 12 Οκτωβρίου εκδόθηκε και απόφαση για συντηρητική κατάσχεση της κινητής και της ακίνητης περιουσίας του Π.Σ., έπειτα από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος και το Τεκτονικό Ιδρυμα.

Απρόσμενα ευρήματα

Στην αίτησή τους οι τέκτονες υποστηρίζουν πως ο λογιστής ήταν ο άνθρωπος που συνέτασσε κάθε πράξη και καταχώριζε κάθε έγγραφο στα ανάλογα βιβλία. dfdsfsdfΟταν τον Νοέμβριο του 2015 ελήφθη η απόφαση ανάθεσης σε ορκωτούς λογιστές της διενέργειας ελέγχου των τριών τελευταίων χρήσεων, τα ευρήματα ήταν… απρόσμενα. «Εκπληκτοι από το μέγεθος του ελλείμματος, τον τρόπο και τη μέθοδο της κατάχρησης, ερωτήθηκαν οι ελεγκτές αν θα μπορούσε να γίνει αυτό αντιληπτό από τον μέσο συνετό εργοδότη. Η απάντηση που εδόθη ήταν ότι μόνο κάποιος ο οποίος είχε ιδιαίτερη γνώση, υποδομή και πρόσβαση στα βιβλία θα μπορούσε» αναφέρεται στην αίτηση.

Η απάντηση των ελεγκτών οδήγησε αμέσως στην κλήση του λογιστή για παροχή εξηγήσεων, ο οποίος όχι μόνο παραδέχτηκε ότι ευθύνεται, αλλά «έδειξε» κι άλλον υπάλληλο για προτροπή στην πράξη αυτή!

«Στις 3 Ιανουαρίου 2016 εκλήθη ο Π.Σ. στα γραφεία του Μεγάρου για να εξηγήσει την ύπαρξη ελλειμμάτων. Ο Π.Σ., απολύτως ψύχραιμος, δήλωσε ότι εκείνος είχε προβεί στις διπλοεγγραφές και είχε υπεξαιρέσει το ποσό των 350.000 ευρώ διά συνεχών μηνιαίων αναλήψεων από τα ταμεία του σωματείου και του ιδρύματος σε βάθος εννέα ετών. Δήλωσε ότι προέβη στην πράξη αυτή για να βοηθήσει δύο οικογένειες και ότι εκείνη που τον παρότρυνε να αρχίσει να αφαιρεί χρήματα ήταν η υπάλληλος του Τεκτονικού Ιδρύματος. (…)

Μάλιστα, ο Π.Σ. δήλωσε ότι έδωσε στη συγκεκριμένη υπάλληλο το ποσό των περίπου 200.000 ευρώ. Ισχυρίστηκε πως η (…) του είχε εκμυστηρευθεί πως αντιμετώπιζε πρόβλημα οικονομικό. Το υπόλοιπο ποσό είπε πως το έδωσε στον παιδικό φίλο του (…). Την επόμενη ημέρα εμφανίστηκε ενώπιον συμβολαιογράφου και ανέλαβε εγγράφως το παράνομο των πράξεών του».

Το δικαστήριο στην απόφασή του επισημαίνει ότι, πέραν του πρώτου ελέγχου που αποκάλυψε την «τρύπα» 350.000 ευρώ, ο περαιτέρω έλεγχος έδειξε έλλειμμα ύψους 1.500.000 ευρώ. «Ωστόσο ο έλεγχος συνεχίστηκε και ανευρέθησαν στο “Τεκτονικό Ιδρυμα” επιπλέον διπλοεγγραφές ως προς τις χορηγηθείσες υποτροφίες και λοιπά βοηθήματα ποσού 135.000 ευρώ, διαφορά μεταφοράς από την Τεκτονική Αδελφότητα προς το Τεκτονικό Ιδρυμα ποσού 137.500 ευρώ, διαφορές κλεισίματος προηγούμενης χρήσης και ανοίγματος επόμενης συνολικού ποσού 503.118,62 ευρώ, καθώς και διπλοεγγραφές δαπανών για εισφορές ΙΚΑ και ΦΜΥ ποσού 65.097,11 ευρώ, ήτοι το συνολικό ταμειακό έλλειμμα πιθανολογείται ότι ανέρχεται σε 840.697,73 ευρώ. Για την Τεκτονική Αδελφότητα δε, βρέθηκε συνολικό ταμειακό έλλειμμα ποσού 663.631,14 ευρώ» αναγράφεται στη σχετική απόφαση.

Δικαστικές «μάχες», μυστικές συνεδριάσεις, διαγραφές και (μεταμεσονύχτιες) αρχαιρεσίες

Για τους παροικούντες την Αχαρνών τα προβλήματα εκτείνονται και πέραν της οικονομικής «διαρροής», αφού σε μητέρα των μαχών εξελίσσεται η «σφαγή» για τα αξιώματα, που περιλαμβάνει και καταγγελίες για… μυστικές συνεδριάσεις, μεταμεσονύχτιες εκλογές και διαγραφές μελών! Υψηλόβαθμοι αλληλοκατηγορούνται, ενώ οι διαμάχες έφτασαν ακόμη και στον Αρειο Πάγο.

Το πρώτο σκέλος του πολέμου που έχει ξεσπάσει στους κόλπους των τεκτόνων αφορά το Υπατο Συμβούλιο και την εκλογή του Ραφαήλ Ντε Σιγούρα στον «ύπατο βαθμό», ο οποίος, σύμφωνα με τις δικές του (τότε) καταγγελίες, απομακρύνθηκε κάτω από περίεργες συνθήκες. Επειτα από δικαστικές μάχες που διήρκεσαν περίπου μία δεκαετία, με dfdsfsdfdαπόφασή του ο Αρειος Πάγος τον δικαίωσε, κρίνοντας πως πρέπει να επιστρέψει στη θέση του «Υπατου Μεγάλου Ταξιάρχη» στο Υπατο Συμβούλιο του Σκωτικού Τύπου.

Υποδείξεις στα μέλη

Κατά τη διάρκεια της δεκαετούς διαμάχης, ο Ντε Σιγούρα δημιούργησε νέο Υπατο Συμβούλιο, από το οποίο αποχώρησε, και κατέληξε σε ένα τρίτο που δημιουργήθηκε το προηγούμενο διάστημα, με τα μέλη των στοών να δέχονται υποδείξεις σχετικά με το ποιο από αυτά είναι «εγκεκριμένο» από τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιστροφή του στη θέση του «Υπατου Μεγάλου Ταξιάρχη» ανακοινώθηκε από τον ίδιο μέσω βίντεο στο YouTube!

Η πρόσφατη εγκύκλιος που έφερε αναστάτωση στους κόλπους της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος και αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso» υποδεικνύει στην πραγματικότητα ποια τεκτονικά συμβούλια «επιτρέπεται» να επισκέπτονται τα μέλη της Μεγάλης Στοάς. Οπως αναφέρεται, «η ΜΣΤΕ δεν διατηρεί καμία σχέση καθ’ οιονδήποτε τρόπο με το μέχρι σήμερα φερόμενο Συμβούλιο με Πρόεδρο τον (…), μη επιτρέπουσα την αλληλοεπισκεψιμότητα», ενώ λίγο παρακάτω ξεκαθαρίζει πως οι «παραβάτες» θα τιμωρούνται:

«Καθίσταται σαφές ότι η συμμετοχή Διδασκάλων και μελών Στοών υπό την αιγίδα της ΜΣΤΕ σε Τεκτονικό Σύστημα που διοικείται από Συμβούλιο με το οποίο η ΜΣΤΕ δεν διατηρεί αρμονικές σχέσεις αλληλοεπισκεψιμότητας αποτελεί παραβίαση των τεκτονικών διαβεβαιώσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Διευκρινίζεται ότι οι όποιες δυνάμεις δεν ευρίσκονται σε αρμονική σχέση και αλληλοεπισκεψιμότητα με τη ΜΣΤΕ δεν δικαιούνται της χρήσεως του μυητικού ή οποιουδήποτε άλλου εξοπλισμού της».

Το δεύτερο μέτωπο που είναι ανοιχτό εντός της Μεγάλης Στοάς αφορά τη Γενική Συνέλευση του Ιανουαρίου 2016 και τις εκλογές. Εριδα έχει ξεσπάσει μεταξύ διοίκησης και κάποιων μελών και έχει ήδη πάρει τον δρόμο για το ακροατήριο! Διαγραφές μελών, παράνομες συνελεύσεις, μεταμεσονύχτιες εκλογές και πολλά ακόμη καταγγέλλονται από μέλη που έχουν καταθέσει αγωγή ζητώντας ακύρωση των εκλογών.

Οι αρχαιρεσίες, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή μιας στοάς και τεσσάρων μελών, έπρεπε να αρχίσουν στις 16.00 και αντ’ αυτού άρχισαν μετά τα μεσάνυχτα, με τη δεύτερη ψηφοφορία να γίνεται στις τρεις τα ξημερώματα! Ανάμεσα στις καταγγελίες υπάρχει και η ξαφνική δημιουργία στοών πριν από τις εκλογές, με αποτέλεσμα την αλλοίωση του αποτελέσματος.

«Ανάμεσα στα μέλη – στοές που παρεστάθησαν και ψήφισαν ήταν τρεις στοές που ιδρύθηκαν λίγο πριν από τις αρχαιρεσίες με ελάχιστα φυσικά πρόσωπα, περί τα 7-8 άτομα η καθεμία, όταν ο κατώτατος αριθμός μελών είναι 7. Εγκρίθηκαν από τη Διοίκηση και εμφανίστηκαν να ψηφίσουν, με αποτέλεσμα να προστεθούν 9 επιπλέον αντιπρόσωποι (σ.σ.: προβλέπονται τρία για κάθε στοά ανεξαρτήτως αριθμού μελών της), αλλοιώνοντας το αποτέλεσμα» αναφέρεται.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...