Ο Αντώνης Δρακουλαράκος (χάρη στα sushi πιάτα του) φιγουράρει στη λίστα με τους 100 κορυφαίους στον κόσμο
Ο Αντώνης Δρακουλαράκος (χάρη στα sushi πιάτα του) φιγουράρει στη λίστα με τους 100 κορυφαίους στον κόσμο
Ενας Ελληνας φιγουράρει ανάμεσα στους κορυφαίους σεφ του κόσμου! Η μεγάλη διάκριση ανήκει στον Αντώνη Δρακουλαράκο, σεφ με… αδυναμία στο ψάρι και ιδιοκτήτη εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος αναδείχθηκε με την ψήφο των συναδέλφων του στο Τop 100 της υψηλής κουζίνας σε όλο τον κόσμο!
Η ανακοίνωση του ονόματος του Ελληνα σεφ έγινε την περασμένη Κυριακή στο Grimaldi Forum του Μονακό, στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου γαστρονομίας «Chefs World Summit».Ανάμεσα στα highlights της διοργάνωσης ήταν η δημοσιοποίηση της λίστας των κορυφαίων 100 σεφ του κόσμου από το διεθνώς αναγνωρισμένο γαλλικό περιοδικό «Le Chef».
Οι άνθρωποι που κλήθηκαν να αποφασίσουν ήταν 534 κορυφαίοι επαγγελματίες μάγειροι, ανάμεσα στους οποίους και πολλοί βραβευμένοι σεφ με δύο και τρία αστέρια Michelin, οι οποίοι έπρεπε να απαντήσουν στο εξής ερώτημα: «Ποιοι είναι οι πέντε διεθνείς σεφ οι οποίοι εκπροσωπούν καλύτερα τις αξίες του επαγγέλματος, δημιουργούν μια κουζίνα ακαταμάχητη και πρέπει να επισκεφτεί κανείς το εστιατόριό τους;».
Το αποτέλεσμα υπήρξε θριαμβευτικό για τον Δρακουλαράκο, ιδιοκτήτη του Sushimou, αφού το όνομά του πλέον φιγουράρει ανάμεσα σε θρύλους της υψηλής κουζίνας, όπως ο Alain Ducasse και ο Michel Guerard. Ο Ελληνας κέρδισε την εκτίμηση των συναδέλφων του με τις δημιουργίες που σερβίρει στο «σουσάδικο» που άνοιξε τον Οκτώβριο του 2015 στον οδό Σκούφου.
Προτού στήσει το δικό του μαγαζί, έζησε για τέσσερις μήνες στο Τόκιο, όπου έμαθε τα μυστικά του sushi από τους Ιάπωνες και ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε εξειδικευμένη σχολή μαγειρικής. Στην πρώτη τριάδα της λίστας βρέθηκαν ο Alain Passard του ιστορικού L’ Arpège στο Παρίσι, ο Martin Berasategui από το Restaurant Martin Berasategui στην Ισπανία και ο Pierre Garnaire από το ομώνυμο παριζιάνικο εστιατόριο.