Δευτέρα, 11 Αυγούστου, 2025

Σαμπρίνα: Από live στην Πρέβεζα, στο νοσοκομείο

Δύσκολες ώρες βιώνει η Σαμπρίνα, καθώς κατά τη διάρκεια...

Σήμερα στις 13.00 από το Α Κοιμητήριο Αθηνών, η κηδεία της κόρης...

Συντετριμμένοι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, η σύζυγός του...

Σάλος για τη βασίλισσα Καμίλα: «Τσακωτή» σε θαλαμηγό στη μαρίνα Ζέας

Σάλος made in Greece για τη βασίλισσα Καμίλα, που...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για τη Δευτέρα 11 Αυγούστου

ΚΡΙΟΣ: Η ζωή θα σας οδηγήσει να παίξετε καινούργια...

Top σεφ made in Greece!

Ο Αντώνης Δρακουλαράκος (χάρη στα sushi πιάτα του) φιγουράρει στη λίστα με τους 100 κορυφαίους στον κόσμο

Ο Αντώνης Δρακουλαράκος (χάρη στα sushi πιάτα του) φιγουράρει στη λίστα με τους 100 κορυφαίους στον κόσμο

Ενας Ελληνας φιγουράρει ανάμεσα στους κορυφαίους σεφ του κόσμου! Η μεγάλη διάκριση ανήκει στον Αντώνη Δρακουλαράκο, σεφ με… αδυναμία στο ψάρι και ιδιοκτήτη εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος αναδείχθηκε με την ψήφο των συναδέλφων του στο Τop 100 της υψηλής κουζίνας σε όλο τον κόσμο!

Η ανακοίνωση του ονόματος του Ελληνα σεφ έγινε την περασμένη Κυριακή στο Grimaldi Forum του Μονακό, στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου γαστρονομίας «Chefs World Summit».Ανάμεσα στα highlights της διοργάνωσης ήταν η δημοσιοποίηση της λίστας των κορυφαίων 100 σεφ του κόσμου από το διεθνώς αναγνωρισμένο γαλλικό περιοδικό «Le Chef».

Οι άνθρωποι που κλήθηκαν να αποφασίσουν ήταν 534 κορυφαίοι επαγγελματίες μάγειροι, ανάμεσα στους οποίους και πολλοί βραβευμένοι σεφ με δύο και τρία αστέρια Michelin, οι οποίοι έπρεπε να απαντήσουν στο εξής ερώτημα: «Ποιοι είναι οι πέντε διεθνείς σεφ οι οποίοι εκπροσωπούν καλύτερα τις αξίες του επαγγέλματος, δημιουργούν μια κουζίνα ακαταμάχητη και πρέπει να επισκεφτεί κανείς το εστιατόριό τους;».

Το αποτέλεσμα υπήρξε θριαμβευτικό για τον Δρακουλαράκο, ιδιοκτήτη του Sushimou, αφού το όνομά του πλέον φιγουράρει ανάμεσα σε θρύλους της υψηλής κουζίνας, όπως ο Alain Ducasse και ο Michel Guerard. Ο Ελληνας κέρδισε την εκτίμηση των συναδέλφων του με τις δημιουργίες που σερβίρει στο «σουσάδικο» που άνοιξε τον Οκτώβριο του 2015 στον οδό Σκούφου.

Προτού στήσει το δικό του μαγαζί, έζησε για τέσσερις μήνες στο Τόκιο, όπου έμαθε τα μυστικά του sushi από τους Ιάπωνες και ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε εξειδικευμένη σχολή μαγειρικής. Στην πρώτη τριάδα της λίστας βρέθηκαν ο Alain Passard του ιστορικού L’ Arpège στο Παρίσι, ο Martin Berasategui από το Restaurant Martin Berasategui στην Ισπανία και ο Pierre Garnaire από το ομώνυμο παριζιάνικο εστιατόριο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τραγικά παιχνίδια της μοίρας για τη γλυκιά Λένα Σαμαρά

Ανείπωτη θλίψη σκόρπισε στο πανελλήνιο ο αδόκητος χαμός της...

Έφη Κακαράντζουλα: Η ζωή της βιτριολίστριας στις Γυναικείες Φυλακές Θηβών

Σε κοκέτα των γυναικείων φυλακών της Θήβας, με... κλίση...

Διπλή χαρά για Σαμαρά

Μετά την αποφοίτηση του γιου του Κώστα από το...

Μαρίνα Σταυράκη: Βασίλισσα των φίλτρων η πρώην κυρία Πατούλη!

Η Μαρίνα Σταυράκη, πρώην σύζυγος Γιώργου Πατούλη, μπορεί να...

Αθίγγανη ακινητοποιούσε τη 10χρονη κορούλα της… για να τη βιάζει όποτε ήθελε ο σύντροφός της

Αδυνατεί να συλλάβει ανθρώπου νους την ακραία διαστροφή μιας...

Κωνσταντίνος Χατζηβασίλης: O Ελληνας που ταΐζει «χρυσό» μπέργκερ βασιλιάδες

Ο Κωνσταντίνος Χατζηβασίλης δεν είναι απλώς ένας σεφ. Είναι...

Οι EΧΑΤΗlιΟμέΝοι του Σκάι

Βαλίτσες και φύγανε! Ετοιμοι να πετάξουν για τις εξωτικές...