Μια φορά και έναν καιρό ο… Βαρουφάκης

Ο «κ. Γιάνης» συγκεντρώνει ξανά τα φώτα της δημοσιότητας ως υποψήφιος για τα φετινά κρατικά βραβεία παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου του υπουργείου Πολιτισμού!

Ο «κ. Γιάνης» συγκεντρώνει ξανά τα φώτα της δημοσιότητας ως υποψήφιος για τα φετινά κρατικά βραβεία παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου του υπουργείου Πολιτισμού!

Ο άνθρωπος που ως υπουργός Οικονομικών παρά λίγο να τα τινάξει όλα στον αέρα και να ρίξει την Ελλάδα στα βράχια της άτακτης χρεοκοπίας βρίσκεται τώρα στις λίστες των υποψηφίων για τα φετινά κρατικά βραβεία παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου του υπουργείου Πολιτισμού.

O λόγος -βεβαίως- για τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος με μοναδική άνεση μπορεί να μεταμορφώνεται από καθηγητή σε σταρ και από πολιτικό πρώτης γραμμής σε… συγγραφέα για το βιβλίο του «Μιλώντας στην κόρη μου για την Οικονομία» (εκδόσεις Πατάκη).

Ο πρώην υπουργός Oικονομικών, ο οποίος βρίσκει πάντοτε τρόπο να συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, στο βιβλίο που έγραψε θέτει και απαντά σε ερωτήματα που λογικά θα έκαναν μικροί και μεγάλοι, όπως: Γιατί εισέβαλαν οι Βρετανοί αποικιοκράτες στην Αυστραλία και όχι οι Αβορίγινες στην Αγγλία; Πότε και πώς γεννήθηκε η πρωτοκαθεδρία του κέρδους; Γιατί δεν θα υπήρχε ποτέ πλούτος χωρίς χρέος; Από πού προκύπτει η εξοργιστική εξουσία των τραπεζιτών; Τι κρύβεται πίσω από τις οικονομικές κρίσεις; Υπάρχει ελπίδα η ανθρωπότητα να πάψει να λειτουργεί ως ανόητος ιός που σκοτώνει τον οργανισμό στον οποίο ζει; Τι είναι το χρήμα και γιατί έχει «ανάγκη» τη δημοκρατία;

Βεβαίως όλα αυτά δεν μοιάζουν και πολύ με θέματα που αφορούν τα παιδιά, αλλά μάλλον ο Βαρουφάκης… ξέρει καλύτερα!

Αφήγηση

Οπως αναφέρεται στην περιγραφή του εκδότη, «το βιβλίο πασχίζει να παραθέσει μια αφήγηση για την οικονομία που η κόρη του συγγραφέα δεν θα τη βαριόταν και θα εξηγούσε πώς προέκυψε ο σύγχρονος κόσμος και γιατί οι θεωρίες των οικονομολόγων είναι μέρος των προβλημάτων -και όχι των λύσεων- που γεννά ο κόσμος αυτός».

Ο ίδιος ο συγγραφέας στο οπισθόφυλλο σημειώνει χαρακτηριστικά: «Οποιος δεν μπορεί να εξηγήσει με απλά λόγια δύσκολες έννοιες σε νέους ανθρώπους απλά δεν τις κατανοεί αρκετά καλά ο ίδιος».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ