Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία αποφυλακίζεται

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας...

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

Μέχρι και εικονικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών κανόνιζαν τα μέλη της σπείρας με...

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη των δύο...

Ελληνική κουζίνα στην ισπανική TV!

Η Μαρία Ζαννιά μαθαίνει στους Ιβηρες αλλά και στους Λατινοαμερικανούς τη γευστική Cocina Griega

Κάποτε δεν έβραζε ούτε αβγό και τώρα αποκαλύπτει (on camera) τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας στους Ισπανούς και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Αυτό συμβαίνει μέσω τηλεοπτικής εκπομπής μαγειρικής αλλά και με το πρώτο βιβλίο της «Cocina Griega», το οποίο θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα στην Ισπανία και σύντομα σε Μεξικό και Αργεντινή.

5tr3w4e5gdrsg 2

Η 31χρονη εξπέρ στα Οικονομικά Μαρία Ζαννιά, από τον Ορχομενό Βοιωτίας, που ζει στη Μαδρίτη τα τρία τελευταία χρόνια, «ταξιδεύει» στην Ελλάδα το τηλεοπτικό κοινό με τις συνταγές που παρουσιάζει στο συνδρομητικό Canal Cocina (το μοναδικό κανάλι γαστρονομίας στην Ισπανία). Η νεαρή σπούδασε Στατιστική στην ΑΣΟΕΕ και εργάστηκε αρκετά χρόνια σε τράπεζα στην Αθήνα.

5tr3w4e5gdrsg 4

Μέσω του αδελφού της, που εκείνη την εποχή ζούσε στη Μαδρίτη, γνώρισε τον Ισπανό σύντροφό της Αδόλφο και το 2013 έφυγε από την Ελλάδα για να ζήσει μαζί του. Στη Μαδρίτη εργάστηκε σε τράπεζα, αλλά γρήγορα τα παράτησε για τη μαγειρική! «Ξεκίνησε από προσωπική ανάγκη να τρώω ελληνικό φαγητό, ώστε να νιώθω ότι βρίσκομαι κοντά στην οικογένεια και στους φίλους μου» λέει η ίδια. Ετσι, άρχισε να μαγειρεύει, να ψάχνει συνταγές, να ανοίγει φύλλο, να φτιάχνει γεμιστά «και πράγματα που θυμάμαι ότι έκανε η γιαγιά μου»!

5tr3w4e5gdrsg 3

Σελίδα στο facebook

Αποφάσισε να δημιουργήσει μια σελίδα στο facebook, στην οποία αναρτούσε φωτογραφίες και συνταγές, και η ανταπόκριση ήταν μεγάλη από την αρχή. Εννέα μήνες αργότερα επικοινώνησαν μαζί της, μέσω της σελίδας, άνθρωποι από το κανάλι, για να της πουν ότι ενδιαφέρονται για ένα πρόγραμμα ελληνικής κουζίνας. Τα γυρίσματα για τα 22 επεισόδια άρχισαν τον Φεβρουάριο του 2016 και κάθε επεισόδιο είναι διάρκειας 20 λεπτών και έχει δύο συνταγές. «Μέσα σε μια εβδομάδα έπρεπε να ετοιμάσω 44 συνταγές για παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Δεν ήταν κάτι εύκολο» είπε η όμορφη μαγείρισσα, που διαπρέπει στην Ισπανία. «Λαμβάνω καθημερινά πολύ ωραία, πιο θερμά και από την Ισπανία, μηνύματα από Αργεντινή, Χιλή, Παραγουάη, Ουρουγουάη, Μεξικό, Περού και Κολομβία» τονίζει.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...