Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

Η γυμναστική με μοντέλα

Το πρόγραμμα και η διατροφή που ακολουθούν οι καυτές Αμπρόζιο, Κερ, Λίμα και Ζιζέλ για να διατηρούν τα αγέρωχα και θεϊκά κορμιά τους

Τα βλέπουμε, τα θαυμάζουμε, τα ζηλεύουμε για την κορμοστασιά, το λικνιστό περπάτημα, τη χάρη και τη γοητεία που αποπνέουν, έτσι αγέρωχα και γεμάτα αυτοπεποίθηση που περπατούν στην πασαρέλα. Κυρίως όμως θαυμάζουμε τα μοντέλα για το θεϊκό κορμί τους, ιδιαίτερα όταν φορούν μαγιό ή εσώρουχα.

Στη θέα των… θανατηφόρων αναλογιών που βλέπουμε όταν είναι με περιβολή Εύας μέχρι που πρασινίζουμε από ζήλια!

Συνήθως τα μοντέλα πριν από μια μεγάλη επίδειξη μόδας, κυρίως εσωρούχων, προετοιμάζονται με εντατική γυμναστική τουλάχιστον για έναν μήνα. Παράλληλα, ακολουθούν διατροφικό πρόγραμμα που επικουρεί την προετοιμασία τους.

Πέραν όμως της έκτακτης αυτής προεργασίας, η διατήρηση μιας σιλουέτας ιδανικών αναλογιών δεν είναι αποτέλεσμα γονιδίων. Θέλει θυσίες διατροφικές, που σημαίνει ότι ακολουθείται σταθερά ένα διατροφικό πρόγραμμα χωρίς συχνές «γουρουνιές» ή ατασθαλίες και άσκηση – τακτικά και με σύστημα.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι όλα τα «αγγελάκια» που λαμβάνουν μέρος σε επιδείξεις των διάσημων εσωρούχων έχουν εκπληκτικούς κοιλιακούς.

Ποια είδη γυμναστικής προτιμούν, όμως, η Αλεσάντρα Αμπρόζιο, η Μιράντα Κερ, η Αντριάνα Λίμα και η Ζιζέλ Μπούντχεν; Δεν υπάρχει «μπούσουλας» που να επιβάλλει ένα είδος γυμναστικής και να τον ακολουθούν όλες. Ο μόνος κανόνας είναι το πώς επιθυμεί κάθε μοντέλο να γυμνάζεται και ποια γυμναστική θεωρεί πιο αποτελεσματική. Η Αντριάνα Λίμα, για παράδειγμα, προτιμά το μποξ, γιατί γυμνάζει όλο το σώμα, βελτιώνει τον συντονισμό των σωματικών κινήσεων και βοηθά στην εκτόνωση της έντασης.

Η Αμπρόζιο επιλέγει τη γιόγκα ή το πιλάτες, σε ήπια ή δυναμική μορφή, ή μια εναλλαγή μεταξύ των δύο για να μην κουράζεται ή βαριέται. Το ίδιο και η Μιράντα Κερ.

Η Βρετανή Λιόμι Αντερσον προτιμά ένα μεικτό πρόγραμμα με βάρη, όργανα πιλάτες ή δίσκους ολίσθησης, το οποίο εναλλάσσει για ποικιλία και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην εκγύμναση όλου του σώματος.

Μπάλα ισορροπίας

Τέλος, υπάρχουν μοντέλα που προτιμούν τις ασκήσεις με εύκαμπτα όργανα, όπως η μπάλα ισορροπίας, τα οποία γυμνάζουν τον κορμό, τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους, και άλλα τα οποία προτιμούν προγράμματα που περιλαμβάνουν πολλές προβολές και «ροκανίσματα» για τους κοιλιακούς και τα πόδια.

Γενικεύοντας, το συμπέρασμα είναι απλό για κάθε σύγχρονη γυναίκα: μπορεί να επιλέξει τη γυμναστική που ταιριάζει στο πρόγραμμά της, της αρέσει, συμβάλλει στη διατήρηση της καλής υγείας της και την κάνει να αισθάνεται καλά με το σώμα της. Αν αυτή η γυμναστική θα είναι στην εξοχή ή στο γυμναστήριο, με βάρη ή προγράμματα, λίγο μετρά. Αυτό που έχει σημασία είναι να μη λείπει από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, γιατί μόνο έτσι χτίζονται και διατηρούνται τα σώματα.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...