Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Καλή αντάμωση στα Γουναράδικα»

Κεραυνοί από Μίκη Θεοδωράκη (με ανάρτηση- φωτιά στην ιστοσελίδα του) κατά Τσίπρα για το ταξίδι στην Κούβα και τα θελήματα που κάνει

Κεραυνοί από Μίκη Θεοδωράκη (με ανάρτηση- φωτιά στην ιστοσελίδα του) κατά Τσίπρα για το ταξίδι στην Κούβα και τα θελήματα που κάνει

Σαφείς αιχμές κατά του πρωθυπουργού, με αφορμή το ταξίδι του στην Κούβα, αφήνει ο Μίκης Θεοδωράκης με μια ανάρτηση-φωτιά στην ιστοσελίδα του. Ισως συναισθανόμενος το βάρος των ευθυνών του για την απλόχερη στήριξη που προσέφερε στον Αλέξη Τσίπρα ώστε να εκλεγεί, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς απαλύνει τις τύψεις του, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής στο κείμενό του με τίτλο «Προδομένη δημοκρατία»:

«Το πολίτευμά μας είναι Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία… Το Σύνταγμα είναι η βάση. Από αυτό πηγάζουν τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των πολιτών. Ο Πρόεδρος πρέπει να είναι η ασφαλιστική δικλίδα. Ομως, με την αναθεώρηση του Συντάγματος το 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου αφαιρεί αυτό το κύριο και μοναδικό δικαίωμα από τον Πρόεδρο και το δίνει στον εαυτό του (στον πρωθυπουργό). Ετσι, ο ελεγχόμενος ανακηρύσσεται σε ελέγχοντα… Από εκεί και πέρα, ο Τσίπρας με τις 153 έδρες και το 16% είναι ανεξέλεγκτος να κάνει ό,τι θέλει, έχοντας στο τσεπάκι την πλειοψηφία των εδρών, αδιαφορώντας αν έχει τη λαϊκή πλειοψηφία. Αλλωστε, όλοι είναι ίδιοι: εξουσιαστές, σκληροί, άπονοι. Ενώ ο λαός σέρνεται πάνω στη λάσπη της λιτότητας, αυτοί αγοράζουν πανάκριβα αεροπλάνα (βλέπε Σαμαράς, 2013). Τι να κάνουν; Να τα πουλήσουν και να ταξιδέψουν, όπως οι βλάκες ψηφοφόροι τους. Για 300.000 δολάρια, μια οικογένεια με 1.000 τον μήνα θα έπρεπε να δουλεύει 300 μήνες, με 300 τον μήνα 1.000 μήνες… Πόσες ανθρώπινες κατοικίες για τους πρόσφυγες; Πόσα κρεβάτια νοσοκομείων;»

Στο δεύτερο μέρος της επιστολής του, ο Μίκης Θεοδωράκης απευθύνεται προσωπικά στον κ. Τσίπρα λέγοντας: «Οφείλω να μιλήσω στον Αλέξη Τσίπρα στη γλώσσα που αποπνέουν οι πράξεις του. Δηλαδή, στη γλώσσα του “μάγκα”, για να με καταλάβουν όσοι φίλοι τού απομείνανε, αλλά και όσοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι ορισμένοι -δεν φτάνει ότι μας σπρώχνουν προς την καταστροφή αλλά- μας κοροϊδεύουν κι από πάνω!

Kορόιδα με 300 ευρώ

“Σύντροφε Αλέξη, σε παραδέχομαι, γιατί είσαι μάγκας. Ο πιο μεγάλος μάγκας στην Ελλάδα από το 450 π.Χ. έως σήμερα. Γιατί κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς να λογαριάσεις κανέναν. Παίρνεις το προσωπικό σου αεροπλάνο, το γεμίζεις με φίλους και φίλες και πας στην Κούβα, και αφήνεις τον λογαριασμό, 300.000 δολάρια, να τον πληρώσουν τα κορόιδα με τα 300 ευρώ τον μήνα στην καλύτερη περίπτωση. Κάνεις το κέφι σου. Μιλάς στην πλατεία της Επανάστασης, όπου μιλούσε και ο Φιντέλ, σαν ένας γνήσιος και σκληρός επαναστάτης. Υψώνεις το πελώριο ανάστημά σου ενάντια στον καπιταλισμό – ιμπεριαλισμό.

Τρως τον αγλέορα (600 ευρώ για ένα γεύμα πληρωμένο από το υπουργείο των Εξωτερικών, δηλαδή τα τσιράκια σου). Το διασκεδάζεις, το γλεντάς, την ώρα που τα κορόιδα οι Ελληνες κάθονται στις ουρές για σύνταξη, ΔΕΗ, τράπεζες, νοσοκομεία και προ παντός λιτότητα στη λιτότητα.
Το παίζεις επαναστάτης και, όταν γυρίσεις, ξαναγίνεσαι αυτό που ήσουν, το παιδί που κάνει τα θελήματα της Μέρκελ, του Ομπάμα και του Γιούνκερ, που κατακεραύνωσες στην Αβάνα και πάλι σε βάρος του έξυπνου ελληνικού λαού, γιατί αυτός αποφάσισε να τον κυβερνούν άτομα χωρίς οπαδούς και φιλότιμο, που το παίζουν κυβέρνηση. Καλή αντάμωση στα Γουναράδικα”».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...