Μη μιλάτε, τα ακούνε όλα

Οπως κατέθεσε σε επιτροπή της Βουλής ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ζαμπίρας, η ιδιωτική ζωή είναι εντελώς ανοχύρωτη!

Οπως κατέθεσε σε επιτροπή της Βουλής ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ζαμπίρας, η ιδιωτική ζωή είναι εντελώς ανοχύρωτη! 

Το απόρρητο των επικοινωνιών δεν μπορεί να διασφαλιστεί, ομολόγησε, προκαλώντας εύλογες απορίες, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ζαμπίρας, καταθέτοντας χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, και επεσήμανε ότι, αν ο ίδιος ήθελε να μεταφέρει κάτι σημαντικό, δεν θα το έκανε τηλεφωνικά «ούτε καν προφορικά διά ζώσης, αλλά γραπτώς. Οχι με sms, αλλά με χειρόγραφο σε χαρτί». Επιβεβαίωσε, δηλαδή, ότι η ιδιωτική ζωή είναι ανοχύρωτη!

Ο κ. Ζαμπίρας κλήθηκε στην επιτροπή με αφορμή καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις με τηλεφωνικά κέντρα και άλλων κομμάτων και δήλωσε ότι «είμαστε εκτεθειμένοι, μπροστά στην εξέλιξη των νέων τεχνολογικών δυνατοτήτων», φέρνοντας ως παράδειγμα τις αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις των τηλεφώνων Ευρωπαίων ηγετών, όπως της Ανγκελα Μέρκελ.

«Οσο εύκολες είναι οι υποκλοπές των τηλεφωνικών επικοινωνιών τόσο δύσκολος φαίνεται να είναι ο εντοπισμός των κοριών» σημείωσε ο Χ. Ζαμπίρας και συμπλήρωσε ότι τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αρχή δεν οδηγούν σε κάποιο συμπέρασμα, ενώ υπογράμμισε ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής εισαγγελική εντολή για άρση του απορρήτου, ώστε να βρεθεί ο αριθμός πίσω από την ένδειξη «απόκρυψη», που έκανε τις κλήσεις προς τα τηλεφωνικά κέντρα των πολιτικών κομμάτων. «Ο ΟΤΕ έχει τη δυνατότητα να ζητήσει να αποκωδικοποιηθούν τα νούμερα με απόκρυψη. Είναι ένα πολύ σοβαρό πολιτικό θέμα» είπε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, ενώ, εκ μέρους του Ποταμιού, ο Σπύρος Λυκούδης σημείωσε ότι «πάω σπίτι μου και δεν μπορώ να μιλήσω. Το 2016 επιστρέφουμε στη δεκαετία του 1960, όπου άκουγαν οι μισοί τους άλλους μισούς».

Συνακροάσεις

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε ότι και ένας πιτσιρικάς του δημοτικού θα μπορούσε με την τεχνική δυνατότητα που υπάρχει για συγχώνευση κλήσεων να προκαλέσει συνακροάσεις. Μάλιστα, κάλεσε από το κινητό του σε ανοιχτή ακρόαση, για να ακούνε και τα μέλη της επιτροπής, τα γραφεία του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, ώστε να αποδείξει ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Τέλος, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής απέρριψε το αίτημα του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου να κληθούν να καταθέσουν εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών και δικαστικών ενώσεων, για να διαπιστωθεί αν εμπλέκεται η κυβέρνηση στη διαρροή πληροφοριών που αφορά εμπλοκή πολιτικών προσώπων στις λίστες φοροδιαφυγής.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ