Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 20 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Για να μην παρεξηγηθείτε, πείτε τη γνώμη σας...

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Οι τρεις «οδοστρωτήρες» και το… τρένο της Ξάνθης

► Ο ΠΑΟ πέρασε από το Περιστέρι με γκολ του Μάρκους Μπεργκ
► «Σφίγγα» ο Μοράις για τις μεταγραφές. «Είχαμε ποιότητα»
► Ουζουνίδης: Θα έχουμε καλύτερη εικόνα στη συνέχεια

Επιμέλεια
Γιώργος Σηφάκης

Κάτι αλλάζει στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» του Μαρίνου Ουζουνίδη κέρδισαν στο άδειο (κεκλεισμένων των θυρών) Περιστέρι τον Ατρόμητο με 1-0 και μείωσαν τη διαφορά στους 4 βαθμούς (έστω προσωρινά). Ετσι πέτυχαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο τους στο πρωτάθλημα και την πρώτη εκτός έδρας μετά τις αρχές Σεπτεμβρίου (!) απέναντι στον Λεβαδειακό, σε μια πολύ δύσκολη έδρα και κόντρα σε έναν αντίπαλο ιδιαίτερα φορμαρισμένο, δείχνοντας σφυγμό και δίνοντας ελπίδες εν όψει της συνέχειας.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν άκρως ενδιαφέρον, οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες, ωστόσο οι περισσότερες ανήκαν στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Ο Μάρκους Μπεργκ υπήρξε μοιραίος σε δύο περιπτώσεις, αλλά στο τέλος δικαιώθηκε με το γκολ στο 45΄. Ο Βιγιαφάνιες ήταν αυτός που από δεξιά ή κεντρικά (σε ελεύθερο ρόλο) δημιουργούσε όλο το παιχνίδι για τους φιλοξενουμένους. Οι γηπεδούχοι έψαχναν κενά στην κόντρα, με τον δραστήριο Λημνιό, αλλά αμυντικά είχαν προβλήματα και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά. Στην επανάληψη η ομάδα του Ουζουνίδη, έχοντας σωστή αμυντική λειτουργία και κατοχή της μπάλας, κυριάρχησε στο γήπεδο και πήρε άνετα τη νίκη.

paketo prosforon 26x16 copy

■ Τέσσερα γκολ και πολλές υποσχέσεις

Αστραψε και βρόντηξε η ΑΕΚ! Η ομάδα του Ζοζέ Μοράις, παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο και εκμεταλλευόμενη τη γρήγορη και δίκαιη αποβολή του γκολκίπερ Ναμάσκο (17’), διέλυσε τον Λεβαδειακό με 4-0. Ετσι η «Ενωση» έδωσε αποδείξεις (πρώτα απ’ όλα στον ίδιο της τον εαυτό) ότι μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο και να κάνει την αντεπίθεσή της στο πρωτάθλημα.

h64her 1

Μεγάλα κέρδη, η επιστροφή του παλιού καλού Σιμόες (συνδυάστηκε με το πρώτο του γκολ), η φιλότιμη παρουσία του Πέκχαρτ και κυρίως του Γαλανόπουλου, που ήταν από τους κορυφαίους. Δέκα λεπτά μετά την αποβολή ο Σιμόες, ύστερα από πάσα του Πατίτο, άνοιξε το σκορ με τακουνάκι (1-0). Το πάρτι άρχισε στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 50’ ο Πέκχαρτ διπλασίασε τα γκολ για την «Ενωση» και στο 68’ ο νεαρός Γαλανόπουλος πέτυχε το 3-0. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 81’ ο Πατίτο (4-0), ο οποίος έκανε την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα της ΑΕΚ.

■ Είχε τον Μάτος σε σπουδαία μέρα

Ο Λέο Μάτος είναι παικταράς, το τελευταίο διάστημα είναι και σε φόρμα, και… τρελαίνει την Τούμπα. Ο Βραζιλιάνος και στο παιχνίδι με τον Πλατανιά ήταν χάρμα οφθαλμών και χάρη στην κλάση του ο ΠΑΟΚ κέρδισε εύκολα τον Πλατανιά 3-0. Την πρώτη φορά στο 61’ με γυριστή κεφαλιά και τη δεύτερη στο 81’με άψογο πλασέ, ο Μάτος υπέγραψε φαρδιά πλατιά την επιστροφή του ΠΑΟΚ στις νίκες ύστερα από τρεις αγωνιστικές. Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα για τον ΠΑΟΚ μέχρι να φτάσει στο τελικό 3-0 (το τελευταίο γκολ είναι αυτογκόλ του Μπανανά στο 87’). Ο Πλατανιάς είχε πολύ αποτελεσματικό αμυντικό πλάνο, όμως δεν μπόρεσε να βρει τη λύση και έχασε δίκαια.

Απόλυτα ικανοποιημένος, ο Ιβιτς τόνισε: «Ο αντίπαλός μας ήταν οργανωμένος πίσω, κάποιες φορές είχε και εννέα παίκτες πίσω από την μπάλα. Βάλαμε το πρώτο γκολ και μετά από αυτό είχαμε περισσότερους χώρους. Για εμένα είναι σημαντικό πως δεν δεχόμαστε γκολ».

h64her 2

Ο Παναγιώτης Γκουτσίδης, από την πλευρά του, τόνισε: «Το δεύτερο γκολ ξεκινάει από καθαρό φάουλ υπέρ μας, που δεν δίνεται, και από τη στιγμή που δεν δόθηκε τελείωσε εκεί το παιχνίδι».

 Τους κέρδισαν οι… γκολκίπερ

Σε ένα ματς που ο κόσμος αποδοκίμασε τους παίκτες του Ελευθερόπουλου, Αστέρας και Βέροια σπατάλησαν τις ευκαιρίες που έκαναν και έμειναν στο 0-0 στην Τρίπολη. Ομως, αν μία ομάδα άξιζε τη νίκη, αυτή ήταν η Βέροια που δεν της δόθηκε πέναλτι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρουν, αλλά δεν τα κατάφεραν με τον Τόνι Κάλβο και τον Βίτι.

Η μεγαλύτερη φάση του Αστέρα ήταν με τον Μάσα στο 64′, ενώ στο 86′ ο διαιτητής Κουτσιαύτης δεν υπέδειξε, όπως προαναφέραμε, το πέναλτι σε ανατροπή του Βίτι. Μοναδικοί που… επέπλευσαν στο ματς, οι δύο τερματοφύλακες. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος τόνισε: «Δεν ήμασταν καλοί, δεν αξίζαμε τη νίκη. Υπήρχε μεγάλη πίεση, χωρίς βέβαια αυτό να αποτελεί δικαιολογία για εμάς».

Αντίθετα ο Θωμάς Γράψας υποστήριξε: «Είχαμε ως στόχο ερχόμενοι στην Τρίπολη να φύγουμε με θετικό αποτέλεσμα. Αν μας έλεγαν πριν από το ματς ότι θα πάρουμε έναν πόντο, θα λέγαμε ότι είμαστε ευχαριστημένοι».

■ Αλλος κρατούσε τελικά το ρόπαλο

Επειτα από δύο αγωνιστικές ανομβρίας, επιστροφή στις νίκες για τον Παναιτωλικό. Η ομάδα του Αγρινίου εκμεταλλεύτηκε το πολύ καλό πρώτο της ημίχρονο και επικράτησε 2-0 του Ηρακλή.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Μπαούκε Κλέσιο, ο οποίος σημείωσε το πρώτο γκολ στο19′ και έδωσε την ασίστ στον Μάρκο Μαρκόβσκι στο 85′ για το δεύτερο τέρμα της ομάδας του. Ο «Γηραιός» είχε καλή παρουσία, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά είχε την ατυχία να βρει απέναντί του έναν εξαιρετικό Δημήτρη Κυριακίδη, ο οποίος, όποτε χρειάστηκε, δήλωσε «παρών» και αποσόβησε τους κινδύνους για την ομάδα του. Στο 84′, μάλιστα, ο Ηρακλής έφτασε μια ανάσα από το 1-1, αλλά ο Κυριακίδης κράτησε όρθια την ομάδα του με εξαιρετική απόκρουση.

 Νίκησε πάλι και «βλέπει» πλέι οφ

Πήρε φόρα και ποιος τη σταματά! Η Ξάνθη νίκησε 1-0 τη Λάρισα, χάρη στο γκολ του Βασιλακάκη στο 50′, πήρε το δεύτερο διαδοχικό εντός έδρας «τρίποντο» και συνεχίζει να εντυπωσιάζει.

Η ομάδα του Λουτσέσκου είναι αήττητη από τις 17/9, ενώ χωρίς εκτός έδρας νίκη έμεινε η ΑΕΛ. Η Ξάνθη ήταν ανώτερη σε όλο το παιχνίδι και κέρδισε εύκολα το ματς, βλέποντας στο βάθος τα πλέι οφ. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και στα 90 λεπτά. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου σχολίασε: «Ας είμαστε ειλικρινείς, η Λάρισα προσπάθησε, δεν τα παράτησε. Κάναμε ένα καλό ματς στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο το φανταστικό γκολ του Βασιλακάκη άλλαξε το παιχνίδι, κερδίσαμε αυτοπεποίθηση και θα μπορούσαμε και 3-0». Ο Σάκης Τσιώλης είπε: «Ηταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο γκολ, με ελάχιστες φάσεις. Η ομάδα μου προσπάθησε σε ολόκληρο το γήπεδο, αγωνιζόμενη για τη νίκη».

■ Με ένα σουτ έδιωξε το άγχος

Πήρε αυτό που ήθελε και ανάσανε ξανά ο Πανιώνιος. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης κατέκτησε το τρίποντο απέναντι στην Κέρκυρα με γκολ του Χρήστου Τασουλή στο 64′, με εξαιρετικό αριστερό σουτ (1-0), και έδιωξε το άγχος. Ετσι οι «κυανέρυθροι» άφησαν πίσω τους τις δύο ισοπαλίες (με Παναθηναϊκό και Πλατανιά) και κυρίως τη βαριά ήττα από τον Κισσαμικό στην Κρήτη για το Κύπελλο. 

Η Κέρκυρα έπαιξε πολύ καλά, άξιζε την ισοπαλία, αλλά πλήρωσε μια στιγμή αδράνειας που της στέρησε έστω τον έναν βαθμό. Οι Φαίακες προέρχονταν από δύο σούπερ θετικά αποτελέσματα με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, και δεν κατάφεραν να δώσουν συνέχεια στις πολύ καλές εντυπώσεις. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς υπογράμμισε: «Περιμέναμε πώς και πώς αυτό το ματς. Αντιδράσαμε σωστά και μπράβο στους παίκτες μου». Ο Μιχάλης Γρηγορίου, αντίθετα, είπε: «Για τον Πανιώνιο ήταν μονόδρομος η νίκη. Προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τα επιθετικά ατού του Πανιωνίου. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια».

«Σφίγγα» ο Μοράις για τις μεταγραφές. «Είχαμε ποιότητα» 

Σφίγγα για τις μεταγραφές, αλλά απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του εμφανίστηκε ο Ζοζέ Μοράις, που δήλωσε: «Ηταν ένα καλό παιχνίδι. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες για τη συνέχεια της δουλειάς που κάνουμε. Σκόραραν τέσσερα γκολ. Ξεκινήσαμε το ματς με πάρα πολύ ποιότητα και τελειώσαμε το παιχνίδι πολύ καλά, καθώς ένας 19χρονος μπόρεσε και σκόραρε. Η ομάδα βελτιώνεται κάθε εβδομάδα. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να έρθουν περισσότερες νίκες, όπως η σημερινή, με φυσιολογικό τρόπο. Δεν είναι η στιγμή να μιλήσουμε για το μέλλον, δεν θα σας δώσω κάποια απάντηση για το θέμα της μεταγραφικής ενίσχυσης».

Η κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού Στάνισλαβ Ναμάσκο στο 17′ αποδείχθηκε καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα με την ΑΕΚ, σύμφωνα με τον τεχνικό της ομάδας Ράτκο Ντόστανιτς: «Ξεκινήσαμε άσχημα το παιχνίδι, πήραμε μια κόκκινη κάρτα νωρίς και στη συνέχεια τα πλάνα μας δεν πήγαν όπως θέλαμε. Φυσιολογικά ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Οταν δεχτήκαμε και το δεύτερο γκολ, όλα τελείωσαν».

Ουζουνίδης: Θα έχουμε καλύτερη εικόνα στη συνέχεια

Το απόλυτο στο πρωτάθλημα έχει πετύχει ο Μαρίνος Ουζουνίδης στον πάγκο του Παναθηναϊκού και αρκετά ικανοποιημένος τόνισε: «Εδώ, μέσα στο Περιστέρι, παραδοσιακά δυσκολευόμαστε πολύ, αυτό που έχει σημασία είναι ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς απόψε. Οπως είπαμε και μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε μέσω της προπόνησης. Υπάρχει ποιότητα τέτοια, που μας επιτρέπει να θεωρούμε ότι μπορούμε να βγάλουμε καλά στοιχεία. Πιστεύω ότι θα παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Αυτοί οι τρεις βαθμοί κρατάνε την ψυχολογία μας σε υψηλό επίπεδο. Θεωρώ ότι τα πράγματα θα γίνονται ακόμα καλύτερα για τον Παναθηναϊκό». 

Ο Γιώργος Κορακάκης δήλωσε: «Ηταν παιχνίδι του ενός γκολ. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε το γκολ σε ένα κομβικό σημείο. Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μάς έδωσε χώρους, αλλά δεν κάναμε τις ευκαιρίες που έπρεπε. Μας έκανε κακό η απουσία του κόσμου».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}35{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...