Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Ληστεία με αίμα στο «στρατηγείο» Υφαντής

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν με καλάσνικοφ στο λογιστήριο της βιομηχανίας αλλαντικών, ζήτησαν χρήματα και τραυμάτισαν στα πόδια τον γιο και τον αδελφό του ιδιοκτήτη

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν με καλάσνικοφ στο λογιστήριο της βιομηχανίας αλλαντικών, ζήτησαν χρήματα και τραυμάτισαν στα πόδια τον γιο και τον αδελφό του ιδιοκτήτη 

Σε συγκεκριμένη συμμορία ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ενωση προσανατολίζει τις έρευνές της η Ασφάλεια Αττικής για την αιματηρή ληστεία που έγινε χθες το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας αλλαντικών Υφαντής στην Κηφισιά, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκαν ο γιος του ιδρυτή της εταιρίας και ο αδελφός του Χαράλαμπος.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Πρόκειται πιθανότατα για τους ίδιους κακοποιούς που «γάζωσαν» το περασμένο Σάββατο τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι τους εντόπισαν έπειτα από ληστεία σε κατάστημα ηλεκτρονικών στην Πεύκη και διέφυγαν με κατεύθυνση προς το Μενίδι. Το ίδιο έκαναν και χθες, ανοίγοντας πυρ με καλάσνικοφ κατά των ανδρών της ΔΙΑΣ που προσπάθησαν να τους συλλάβουν!

Ηταν 3 χθες το μεσημέρι, όταν οι τέσσερις ένοπλοι, από τους οποίους ένας κρατούσε καλάσνικοφ, εισέβαλαν στη βιομηχανία αλλαντικών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες. Οπως όλα δείχνουν, οι αδίστακτοι κακοποιοί είχαν πληροφόρηση σχετικά με το μεγάλο χρηματικό ποσό που υπήρχε στο λογιστήριο της εταιρίας για την πληρωμή μισθού και δώρου Χριστουγέννων στους δεκάδες εργαζομένους.

Φαίνεται, μάλιστα, ότι γνώριζαν και τα κατατόπια, καθώς πήγαν κατευθείαν στο λογιστήριο, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν, εκτός από τους λογιστές, ο ιδρυτής της εταιρίας Αλέξης Υφαντής, ο 41χρονος γιος του Κωνσταντίνος, που είναι και διευθύνων σύμβουλος, και ο 59χρονος αντιπρόεδρος της επιχείρησης και αδελφός του ιδρυτή Χαράλαμπος Υφαντής. Οι κουκουλοφόροι τούς απείλησαν με προτεταμένα τα όπλα και ζήτησαν με άγριο τρόπο τα χρήματα.

Τα τρία μέλη της οικογένειας Υφαντή προσπάθησαν να προστατέψουν τους εργαζομένους και μπήκαν μπροστά τους, απέναντι από τους κακοποιούς, αποδεικνύοντας πως θεωρούν τους υπαλλήλους τους μέρος της οικογένειάς τους. Ομως ένας από τους αδίστακτους ληστές πυροβόλησε αρχικά τον πρόεδρο της αλλαντοβιομηχανίας με πρόθεση να τον σκοτώσει, ευτυχώς όμως αστόχησε. Αμέσως ένας δεύτερος οπλοφόρος, που στεκόταν κοντά στον αδελφό και τον γιο του προέδρου, πυροβόλησε εν ψυχρώ εναντίον τους. Ο Χαράλαμπος Υφαντής τραυματίστηκε από δύο σφαίρες στα πόδια, ενώ ο ανιψιός του Κωνσταντίνος δέχθηκε μια σφαίρα στον αριστερό μηρό. Και οι δύο μεταφέρθηκαν αργότερα στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

paketo prosforon 26x16 copy

Οι δράστες άρπαξαν περίπου 50.000 ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του νομικού συμβούλου της εταιρίας Αλέξη Κούγια, και έσπευσαν να διαφύγουν με ένα μαύρο BMW που είχαν σταθμεύσει έξω από το κτίριο. Οι αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης που ειδοποιήθηκαν για την αιματηρή ληστεία άρχισαν άμεσα αναζητήσεις και μέσα σε λίγα λεπτά εντόπισαν το όχημα των ληστών φλεγόμενο στην οδό Λαΐου στην Κηφισιά. Από μαρτυρίες περιοίκων φαίνεται πως οι κακοποιοί είχαν επιβιβαστεί σε άλλο αυτοκίνητο, μάρκας Audi, με το οποίο διέφυγαν με κατεύθυνση προς την Αττική Οδό.

Απανωτές ριπές

Οι μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ και τα πληρώματα περιπολικών της Αμεσης Δράσης εντόπισαν το ύποπτο όχημα σε έναν παράδρομο της Αττικής Οδού και άρχισαν να το καταδιώκουν. Ομως ξαφνικά το αυτοκίνητο σταμάτησε και βγήκε ο συνοδηγός, ο οποίος άρχισε να πυροβολεί με απανωτές ριπές με το καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι έσπευσαν να καλυφθούν για να μην κινδυνεύσουν οι ζωές τους. Ετσι, οι αδίστακτοι κακοποιοί κατάφεραν να απομακρυνθούν. Λίγη ώρα αργότερα, πάνω από την Αττική Οδό, στο ύψος του Ασπροπύργου, βρέθηκε καμένο και το δεύτερο όχημα διαφυγής τους.

Στο λογιστήριο της αλλαντοβιομηχανίας βρέθηκαν κάλυκες από καλάσνικοφ και από πιστόλι των 9 χιλιοστών που εξετάζονται από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν καρέ καρέ τα πλάνα της ληστείας που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας, η οποία ήταν τοποθετημένη στο λογιστήριο.

Αγρια συμμορία από το Καζακστάν(;)

Η πρακτική των ληστών, αλλά και το γεγονός ότι δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ κάνουν τους ερευνητές της Ασφάλειας να εκτιμούν ότι πρόκειται για μέλη συμμορίας ομογενών, πιθανόν από το Καζακστάν.

Η μεθοδολογία δείχνει ότι είναι οι ίδιοι αδίστακτοι κακοποιοί που πυροβόλησαν με υποπολυβόλο UZI το περασμένο Σάββατο τους άνδρες της ΔΙΑΣ που τους καταδίωκαν στη γέφυρα της Μεταμόρφωσης, μετά τη ληστεία της Πεύκης.
Τα δύο διαδοχικά περιστατικά ξύπνησαν στους αστυνομικούς μνήμες από την αιματηρή καταδίωξη στην περιοχή του Ρέντη, το 2011, όταν τέσσερις ομογενείς ληστές είχαν δολοφονήσει εν ψυχρώ δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που τους καταδίωκαν, πυροβολώντας τους με καλάσνικοφ.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...