Βασιλειάδης: Καταθέτει τροπολογία για την ΕΠΟ

Υπό τον φόβο να κηρυχθεί άκυρη η γενική συνέλευση της ΕΠΟ στις 19 Δεκεμβρίου, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης κάνει την κατάλληλη κίνηση και «περνάει» εκτάκτως διάταξη για το πώς θα ψηφίσουν οι Ενώσεις! Οπως είναι από την Τρίτη γνωστό, σωματείο από την Αιτωλοακαρνανία, η Α.Ε. Οινιάδων, κατέθεσε προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ζητώντας να κηρυχτεί άκυρη η γενική συνέλευση της ομοσπονδίας τη Δευτέρα (19/12), που θα διεξαχθεί για να εκλεγεί ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Το σωματείο επικαλείται τον αθλητικό νόμο, υποστηρίζοντας πως στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του εκπροσώπου στην ΕΟΕ πρέπει να ψηφίσει ένας εκλέκτορας ανά δέκα σωματεία κάθε ένωσης (νόμος Ορφανού) και όχι τρία μέλη από τα Δ.Σ. κάθε ένωσης, όπως προβλέπει το καταστατικό της ΕΠΟ.

Η προσφυγή της Α.Ε. Οινιάδων βασίζεται στην περίφημη απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου περί τέλεσης εκλογών με βάση τον αθλητικό νόμο, την οποία είχε λάβει προ διμήνου, στην περίπτωση των προσφυγών της Κηφισιάς και του Βίκτωρα Μητρόπουλου. Η απόφαση προκάλεσε τη ματαίωση των εκλογών της ΕΠΟ και την ιστορική παρέμβαση της FIFA με τον διορισμό προσωρινής διοικούσας επιτροπής.

Ο φόβος το Διαιτητικό Δικαστήριο να πάρει παρόμοια απόφαση και στην περίπτωση της προσφυγής της Α.Ε. Οινιάδων έχει προκαλέσει συναγερμό στην ΕΠΟ και την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού. Ετσι, ο υφυπουργός Αθλητισμού αναμένεται σήμερα κιόλας να καταθέσει στη Βουλή τροπολογία ειδικά για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες στη γενική συνέλευση της Δευτέρας στην ΕΠΟ (θα ισχύσει το τρεις εκπρόσωποι από κάθε «ένωση»).

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ