Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Ανατροπή στην ντροπή!

Ο ΠΑΟ σεβάστηκε την ιστορία του και πήρε το διπλό πρόκρισης κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης (3-4)

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Παίζοντας με τσαμπουκά και για την ιστορία του, ο Παναθηναϊκός με ανατροπή κέρδισε 4-3 στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα και με το 2-1 του ΟΦΗ επί του Ηρακλή προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Απόλλων έκανε φοβερή εμφάνιση στο α’ μέρος και άνοιξε το σκορ στο 11′ με τον Σιατραβάνη, έπειτα από… τσαφ του Ιβανόφ. 

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν ανύπαρκτη. Αντίθετα, ο Απόλλων έφτασε στο 2-0 στο 44′. Ο Χουχούμης δεν έδιωξε σωστά και ο Σιατραβάνης έκανε το 2-0. Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε την έντονη αντίδραση των οπαδών του Παναθηναϊκού. Οι φίλοι των «πρασίνων» που βρίσκονταν στη Ριζούπολη ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες, φωνάζοντας τα συνθήματα «εεε, οοο, πετάξτε τις φανέλες και φύγετε από ‘δω» και «εσείς δεν είστε Παναθηναϊκοί, είστε μισθοφόροι και π…ας γιοι». Η συντριπτική πλειονότητα, δε, αποχώρησε από την εξέδρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Εξαλλος, όμως, έγινε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που τα έψαλε στους παίκτες του στο ημίχρονο και αυτοί παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι στην επανάληψη. 

Αρχικά με την ευκαιρία του Εμποκού στο 54′, ενώ έπειτα από ένα λεπτό με το γκολ του Μπεργκ. Στο 62′ ο Εμποκού έκανε το 2-2 και το γκολ για να… σώσει την πρόκριση ο ΠΑΟ ήρθε τελικά στο 65′! Ο Μπουμάλ τσίμπησε στον Μπεργκ, αυτός πέρασε στον Λέτο, που διαμόρφωσε το 2-3.

Πέναλτι

Με αυτογκόλ του Ντάσιου έγινε το 2-4. Στην επόμενη φάση, στο 75′, ο Ρέις έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε. Ο Σιατραβάνης εκτέλεσε εύστοχα, πέτυχε χατ τρικ και έκανε το 3-4. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» άγγιξε το 4-4, στο 83′, με δοκάρι του Κονέ. Οι «πράσινοι» άντεξαν, έβγαλαν εγωισμό στην επανάληψη! Επαιξαν για την ιστορία τους και κατάφεραν να σώσουν μια… χαμένη πρόκριση. 

Απόλλων Σμύρνης (Δημήτρης Σπανός): Χιώτης, Πάνος, Βαλεριάνος, Ντάσιος (85′ Ρομάνο), Δεληζήσης, Κονέ, Κάσσος (85′ Διαμαντόπουλος), Τζάνης (70′ Τσιάρας), Πετρόπουλος, Αλμπάνης, Σιατραβάνης.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στιλ, Χουχούμης, Ρέις, Μπουμάλ (74′ Βλαχοδήμος), Λέτο, Βιγιαφάνιες (46′ Μπεργκ), Λεντέσμα (46′ Λουντ), Τελάντερ, Μέστο, Εμποκού, Ιβανόφ.

ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ: «ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ Η ΝΙΚΗ»

Καθόλου ικανοποιημένος και ιδιαίτερα καυστικός, παρά τη νίκη και την πρόκριση του Παναθηναϊκού στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Μετά το τέλος ο τεχνικός των «πρασίνων» δήλωσε: «Στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρξαμε. Δεν ήταν εικόνα ομάδας αυτή. Αν χάναμε σήμερα, δεν θα μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε, δεν γινόταν διαφορετικά. Το ότι κερδίσαμε δεν μου λέει κάτι. Η εμφάνιση ήταν απογοητευτική. Θα αλλάξουμε πράγματα. Δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχει αυτή την εικόνα. Η εικόνα αυτή ήταν τροφή για όλους μας. Το αυτονόητο θα πανηγυρίζουμε; Παναθηναϊκός είμαστε. Το ότι περάσαμε ήταν κάτι που θέλαμε. Πρέπει να αλλάξουμε πράγματα». Ο Λέτο στάθηκε στον κόσμο: «Η αλήθεια είναι ότι παίξαμε άσχημα στο πρώτο ημίχρονο. Δεν κάναμε αυτά που έπρεπε στον αγωνιστικό χώρο. Ομως, στο δεύτερο ημίχρονο αντιδράσαμε, παίξαμε με πάθος και καταφέραμε να κάνουμε την ανατροπή. Είμαι πολύ λυπημένος για τους φιλάθλους που ήρθαν και έφυγαν στο ημίχρονο. Δεν τους αξίζει».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...