Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Ελληνας μαζί με τα «τέρατα» του Ισλάμ!

Ως τώρα γνωρίζαμε ότι δεν συμμετείχαν Ελληνες ως μαχητές στο Ισλαμικό Χαλιφάτο… Ομως, ένα ρεπορτάζ του «The Atlantic» ανατρέπει αυτή την πεποίθηση

Ως τώρα γνωρίζαμε ότι δεν συμμετείχαν Ελληνες ως μαχητές στο Ισλαμικό Χαλιφάτο… Ομως, ένα ρεπορτάζ του «The Atlantic» ανατρέπει αυτή την πεποίθηση, καθώς υποστηρίζει ότι, μετά τον θάνατο του Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι σε βομβιστική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, νέος εκπρόσωπος Τύπου του ISIS ανέλαβε ένας Ελληνας!

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Πρόκειται για τον Ελληνοαμερικανό Τζον Γεωργελάς, που έχει αναλάβει τα ηνία στην αγγλόφωνη προπαγάνδα της οργάνωσης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα με τίτλο «The American Leader in the Islamic State», που υπογράφει ο δημοσιογράφος Γκρέιαμ Γουντ, ο Γεωργελάς ασπάστηκε το Ισλάμ και άλλαξε το όνομά του σε Αμπού αλ-Χασάν αλ-Μουχατζίρ! Μάλιστα, το «Μουχατζίρ» τού προσδίδει και μια «αγιότητα» μεταξύ των φανατικών μουσουλμάνων, καθώς σημαίνει «μετανάστης» και παραπέμπει στον όρο «Μουχατζιρούν», όπως είχε ονομάσει ο Μωάμεθ τούς μη Αραβες που τον είχαν ακολουθήσει στην πολεμική του πορεία και είχαν ασπαστεί τον λόγο του.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

Ο Τζον Γεωργελάς γεννήθηκε το 1984 στις ΗΠΑ από Ελληνες γονείς που κατάγονται από την Κρήτη, ορθόδοξους στο θρήσκευμα. Οπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος ο πατέρας του στο «The Atlantic», ο μικρός Γιάννης μεγάλωσε σε εύπορη οικογένεια, όμως ήταν το πλέον αδύναμο παιδί της, τόσο στο σχολείο όσο και στην αντιμετώπιση των δυσκολιών της ζωής, όπως αποδείχθηκε από την πορεία του.

Αρχικά, ο Γιάννης ξεκίνησε την πνευματική αναζήτησή του στην αλήθεια της Ορθοδοξίας και για τον λόγο αυτόν ταξίδεψε πολλές φορές στη γενέτειρα της οικογένειας, την Κρήτη. Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν εντυπωσιάστηκε. Αντιθέτως, αυτή η αναζήτηση σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έψαχνε για εργασία έφεραν σταδιακά τα βήματά του στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στην Αίγυπτο, όπου άρχισε να έρχεται σε επαφή με το Ισλάμ και τους «πυλώνες της πίστης».

Η νέα θρησκεία του

Παραμένει άγνωστο σε ποια «μαντράσας» (θρησκευτικές σχολές) διδάχθηκε το Ισλάμ. Γεγονός, όμως, είναι ότι πολύ γρήγορα άρχισε να ξεχωρίζει και το 2001 αφιερώνεται πια ολοκληρωτικά στη νέα θρησκεία του. Την ίδια χρονιά, λίγο πριν από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, ο «Γιαχία» (όπως ήταν εκείνη την εποχή το όνομά του, που σημαίνει «Μεσόγειος») ενημέρωσε τους γονείς του ότι βρίσκεται στη Δαμασκό και μαθαίνει αραβικά, προκειμένου να είναι σε θέση να διαβάζει το Κοράνι στη μητρική γλώσσα του.

Το 2003 βρέθηκε στο Λονδίνο, όπου συνάντησε τη μετέπειτα σύζυγό του, την οποία είχε γνωρίσει μέσω του διαδικτύου, καθώς και η ίδια ενδιαφερόταν για το Ισλάμ. Το ζευγάρι δέθηκε πολύ γρήγορα, καθώς είχαν δύο βασικά κοινά: τη χρήση ναρκωτικών και τα ξέφρενα πάρτι! Ως το 2009 έμεναν μόνιμα στις ΗΠΑ, όπου απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Την ίδια χρονιά, ο «Γιαχία» μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του φεύγουν για την Αίγυπτο, όπου πια η «φιλοσοφία» που αναπτύσσει ο Γεωργελάς εντυπωσιάζει τους «δασκάλους» στις «μαντράσας», οι οποίοι καταλαβαίνουν σύντομα πως έχουν να κάνουν με έναν δεινό προπαγανδιστή της θρησκείας τους.

Η μάχη στο Χαλέπι και οι οικογενειακές «πληγές» που δεν επουλώθηκαν

Η ανατροπή της κυβέρνησης Μόρσι κάνει τον Ελληνοαμερικανό να φύγει από την Αίγυπτο για την Τουρκία, όπου συνεχίζει το «έργο» του, ενώ κατόπιν επιστρέφει εκ νέου στη Συρία, όπου συνδέεται πια με τον ιδρυτή του Ισλαμικού Χαλιφάτου, τον Αλ-Μπαγκντάντι, και αρχίζει να εκπαιδεύεται σε συνθήκες μάχης. Ομως, η γυναίκα του Τάνια δεν αντέχει αυτή τη ζωή και σύντομα τον εγκαταλείπει, επιστρέφοντας με τα παιδιά της στην Αμερική.

Ο τραυματισμός του

Πλέον, ο «Γιαχία» είναι ελεύθερος να πολεμήσει. Στις πρώτες μάχες στο Χαλέπι τραυματίζεται και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Τουρκίας, όπου επουλώνονται οι πληγές του, και σύντομα επιστρέφει στην πρωτεύουσα του Ι.Κ., τη Ράκα. Το 2015, το ταλέντο του στην προπαγάνδα έχει φθάσει στο απόγειό του και πλέον θεωρείται ένας από τους βασικούς «φιλοσόφους του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Ο Ελληνας έχει πολλά χρόνια να μιλήσει με τους γονείς του – άλλωστε, θεωρεί πια οικογένειά του το Ισλάμ, όπως σημειώνει ο αρθρογράφος τού «The Atlantic», ενώ και ο ίδιος ο πατέρας του δείχνει να τον έχει ξεγράψει. «Από τον γιο τους έχουν να ακούσουν νέα από το 2014 και το μόνο που τους απομένει είναι τα τέσσερα εγγόνια τους, τα οποία φροντίζουν. Τα παιδιά έφτασαν με τη μητέρα τους από τη Συρία, το 2013, η οποία εγκατέλειψε τον “Γιαχία”.

Πλέον, ζει χωριστά από τα πεθερικά της, τα οποία επισκέπτονται τα παιδιά κάθε Σαββατοκύριακο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος κλείνοντας το ρεπορτάζ.

paketo prosforon 26x16 copy

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....