Εβγαλαν «off» παχυσαρκία και διαβήτη!

Ερευνητές βρήκαν τον τρόπο να μειώσουν τα λίπη και το σάκχαρο

Το «κλειδί» για την αντιμετώπιση του δίπτυχου «παχυσαρκία και διαβήτης» πιστεύουν ότι ανακάλυψαν Αμερικανοί ερευνητές, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η απενεργοποίηση μιας πρωτεΐνης είναι πολύ πιθανόν να οδηγεί σε μείωση της ποσότητας λίπους και ταυτόχρονη βελτίωση των τιμών του σακχάρου στο αίμα.

Ερευνητές του Saint Louis University, με επικεφαλής τον καθηγητή Angel Baldan, μελέτησαν τον λιπιδικό μεταβολισμό, δίνοντας έμφαση στη χοληστερόλη και στα τριγλυκερίδια. Ερεύνησαν δηλαδή πώς τα λιπίδια του αίματος μεταβολίζονται στο συκώτι και στον λιπώδη ιστό πειραματόζωων, στα οποία είχαν χορηγηθεί μικρά μόρια DNA που μειώνουν τη δράση της πρωτεΐνης FSP27.

Η τελευταία ρυθμίζει τον μεταβολικό ρυθμό των λιπιδίων, εμποδίζοντας την κινητικότητά τους και προάγοντας την αποθήκευση τριγλυκεριδίων στο ήπαρ. Κι ενώ αυτό είναι φυσιολογικό όταν κάποιος κάνει πλούσια σε λιπαρά διατροφή, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως συμβαίνει και σε περιόδους νηστείας.

Εξηγώντας το παραπάνω, ο καθηγητής λέει ότι η νηστεία προκαλεί μια παθολογική αντίδραση, αφού το σώμα αποκομίζει ενέργεια από το αποθηκευμένο λίπος και καθώς αυτό μετακινείται από τον λιπώδη ιστό, φτάνει στο ήπαρ και προκαλεί συνάθροιση τριγλυκεριδίων εκεί.

Εχοντας αποδείξει ότι η FSP27 είναι απαραίτητη για τη συσσώρευση των τριγλυκεριδίων, ο Baldan υπέθεσε ότι τα παχύσαρκα ποντίκια θα ωφελούνταν από την απενεργοποίησή της. Και δικαιώθηκε.

Ινσουλίνη

Η απενεργοποίηση της πρωτεΐνης συντέλεσε σε σημαντική μείωση του σπλαγχνικού λίπους, σε αύξηση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη τόσο στον λιπώδη ιστό όσο και στο ήπαρ, και σε συνολικά βελτιωμένο γλυκαιμικό έλεγχο.

Ωστόσο, οι ερευνητές δεν παρατήρησαν μειωμένη συγκέντρωση τριγλυκεριδίων στο ήπαρ. Γι’ αυτό τώρα η επιστημονική ομάδα έχει επικεντρωθεί στο πώς θα βρει τρόπο να το πετύχει και αυτό, μια και ήδη ο αρχικός στόχος, που ήταν η απώλεια λίπους, επιτεύχθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκλειστικό! Η προαγγελία γάμου των Οικονομάκου – Τσερέλα: Δεν παντρεύονται στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα σε λίγες ημέρες θα είναι παντρεμένοι.

Εκτός εκπομπής ο Άκης Παυλόπουλος – «Ούτε πρόκειται να τον δείτε. Μέχρι νεωτέρας, θα δούμε πότε θα ‘ρθει»

Ο Άκης Παυλόπουλος δεν βρισκόταν στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΙ» με τον Δημήτρη Οικονόμου να καλημερίζει τους τηλεθεατές και να κάνει αναφορά στην απουσία του συναδέλφου του.

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Οι «επώνυμοι» της σόουμπιζ βολτάρουν στο κέντρο της Αθήνας

Ο φωτογραφικός φακός του Espressonews.gr κατέβηκε στο κέντρο της Αθήνας και απαθανάτισε πολλά γνωστά πρόσωπα της σόουμπιζ.

Πρωταγωνίστρια σειράς του ALPHA: «Οριακά έχω προσωπική ζωή, έχω ξεχάσει πως είναι να με φλερτάρουν»

Απογοητευμένη δηλώνει η γνωστή ηθοποιός καθώς δεν τη φλερτάρουν όπως εξομολογήθηκε σε συνέντευξή της.