«Ιερά πυρά» για Μνημόνια και παγκοσμιοποίηση

Η ανοιχτή επιστολή Αγιορείτη μοναχού προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα! Τι αναφέρει σε έντονο ύφος για το ευρώ

Η ανοιχτή επιστολή Αγιορείτη μοναχού προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα! Τι αναφέρει σε έντονο ύφος για το ευρώ

Για εξαπάτηση του ελληνικού λαού μετά το δημοψήφισμα και υποσχέσεις περί κατάργησης των Μνημονίων κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα με ανοιχτή επιστολή του ο ιερομόναχος Δαμασκηνός. Από το ιερό κελί του Φιλαδέλφου στο Αγιο Ορος ο μοναχός εξαπολύει «κεραυνούς» κατά του πρωθυπουργού, τάσσεται κατά του διαχωρισμού κράτους – Εκκλησίας και βάζει στο στόχαστρο της κριτικής του το ευρώ και την παγκοσμιοποίηση.

«Τα λάθη είναι ανθρώπινα, όταν όμως συνεχίζονται, είναι δείγμα ανοησίας και εγωισμού. Γιατί επιμένετε εις την παραμονήν εις την ευρωζώνην; Υπάρχει διέξοδος; Εκαλυτέρευσε η οικονομία; Διεκόπη το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας; Οχι. Ανεπτερώσατε την αισιοδοξίαν του ελληνικού λαού; Ουδαμώς. Αντεστρέψατε το ρεύμα της μεταναστεύσεως των Ελλήνων; Ουχί. Εφυλάξατε τα σύνορα της Ελλάδος; Τουναντίον το κράτος κατεκλύσθη από θύματα εγκληματικών πολέμων της Μέσης Ανατολής» αναφέρει σε έντονο ύφος ο μοναχός, απευθυνόμενος στον Ελληνα πρωθυπουργό.

paketo prosforon 26x16 copy

«Η παγκοσμιοποίησις είναι μια τρέλα. Είναι μια απάτη. Εγκλημα εναντίον των λαών και της ανθρωπότητας. Γιατί δεν αντιδράτε; Μήπως είστε εντολοδόχοι σκοτεινών κέντρων, διά να καταστραφούν πολιτισμοί, έθνη και λαοί, ηθικές και πνευματικές αξίες; Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία;» αναρωτιέται.

Κράτος και Εκκλησία

Στην επιστολή του ο μοναχός αναφέρεται και στο θέμα του διαχωρισμού κράτους – Εκκλησίας, ξεκαθαρίζοντας: «Η υπάρχουσα συνταγματική σχέση του ελληνικού κράτους και της Εκκλησίας, του Ελληνισμού και της χριστιανικής Ορθοδοξίας, δεν είναι επιλογή μιας κομματικής παρατάξεως ή ενός πολιτικού ηγέτου. Είναι αποτύπωσις και έκφρασις, καταστάλαγμα αιώνων και χιλιετιών, της διαχρονικής σχέσεως του Ελληνισμού με τον χριστιανισμόν».

Ο ιερομόναχος, παράλληλα, εκφράζει τη λύπη του διότι σήμερα «εις την αληθινήν Εκκλησίαν, την Ορθόδοξον Εκκλησίαν του Χριστού, υπάρχουν ανάξιοι του Χριστού, των περιστάσεων και της δυσκολίας των καιρών, πνευματικοί ηγέτες, Πατριάρχαι, Αρχιεπίσκοποι, αρχιερείς, μονάζοντες, εκτός ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων, διά να έχουν τον πνευματικόν ανδρισμόν να σας υποδείξουν ότι ακολουθείτε λάθος δρόμον, οδηγείτε τους λαούς εις το χάος».

 04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ