Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Οι… παγκόσμιοι «Gipsy Kings»!

Η μαφία των Ρομά φέρεται ότι είχε συνεργασία ακόμη και με τη διεθνώς γνωστή συμμορία των Ροζ Πανθήρων

Η μαφία των Ρομά φέρεται ότι είχε συνεργασία ακόμη και με τη διεθνώς γνωστή συμμορία των Ροζ Πανθήρων

Διεθνείς διαστάσεις φαίνεται ότι είχε η δραστηριότητα της μαφίας των Ρομά και ιδίως των ανθρώπων που ενεπλάκησαν ως κλεπταποδόχοι στη συγκεκριμένη σπείρα, καθώς ασχολήθηκε με την περίπτωσή τους ακόμα και η γερμανική, αλλά και η ιταλική αστυνομία. Αλλωστε, εξετάζεται πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο οι «Gipsy Kings» να είχαν συνεργασία ακόμα και τη συμμορία των Ροζ Πανθήρων!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός κοσμηματοπώλης του Κολωνακίου, που φέρεται, σύμφωνα με τη δικογραφία, ότι αγόραζε από τον κατηγορούμενο Αλέξανδρο Αγγλούπα ακριβά κοσμήματα, τα οποία είχε κλέψει από σπίτια επωνύμων η σπείρα των Ρομά διαρρηκτών, πούλησε κλεμμένο ρολόι και δαχτυλίδι στη Γερμανία.

2 291

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο συγκεκριμένος κοσμηματοπώλης πριν από περίπου τρία χρόνια είχε βρεθεί σε έκθεση κοσμημάτων και ρολογιών σε μεγάλη πόλη της Γερμανίας, όπου πραγματοποιείται διεθνής έκθεση.

Εγγύηση γνησιότητας

Εκεί φέρεται ότι πούλησε σε επαγγελματία ένα πανάκριβο ρολόι, καθώς και ένα μονόπετρο δαχτυλίδι. Πάντως, το ρολόι συνοδευόταν από παραστατικά, αλλά και την εγγύηση γνησιότητας.
Οταν πια η έκθεση είχε λάβει τέλος και ο κοσμηματοπώλης είχε επιστρέψει στην Ελλάδα, ο αγοραστής των δύο πανάκριβων κομματιών, μελετώντας τα παραστατικά που συνόδευαν το ρολόι, άρχισε να καταλαβαίνει πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τα έγγραφα.

3 141

Αμέσως απευθύνθηκε σε επίσημους εκτιμητές, οι οποίοι επιβεβαίωσαν πως το ρολόι ήταν απόλυτα γνήσιο, όμως τα έγγραφα που το συνόδευαν ήταν… πειραγμένα. Βέβαια, η επόμενη κίνηση του αγοραστή ήταν να απευθυνθεί στη γερμανική αστυνομία, προκειμένου να μη βρεθεί ο ίδιος μπλεγμένος. 
Οι Γερμανοί, μέσω της Ιντερπόλ, διαπίστωσαν πως το ρολόι είχε κλαπεί από γνωστό κοσμηματοπωλείο στην Μπολόνια της Ιταλίας, έπειτα από ληστεία που είχε διαπραχθεί, και μάλιστα οι καραμπινιέροι εξέταζαν τότε σοβαρά το ενδεχόμενο τη θρασύτατη ληστεία να είχε διαπράξει η συμμορία των Σέρβων και Κροατών παραστρατιωτικών με την επωνυμία Ροζ Πάνθηρες. Η συμμορία έχει διαπράξει ληστείες στα πιο γνωστά κοσμηματοπωλεία του πλανήτη.

paketo prosforon 26x16 copy

Οταν εξαρθρώθηκε στην Ελλάδα η μαφία των Ρομά, με τους μπον βιβέρ κλεπταποδόχους, και ιδιαίτερα όταν έγινε γνωστό πως υπήρχαν συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκομένων, όπου αναφέρονται ταξίδια στην Ιταλία, η γερμανική αστυνομία ενεργοποιήθηκε και ενημέρωσε τις αντίστοιχες ελληνικές Αρχές για την περιπέτεια του Γερμανού, που αγόρασε το κλεμμένο ρολόι.

Οι ελληνικές Αρχές δεν αποκλείουν συνεργασία των Ρομά με τη διεθνή συμμορία, που άλλωστε έχει δράση και στη χώρα μας. Ομως στην Ελλάδα και τα τέσσερα παρακλάδια της εγκληματικής οργάνωσης είχαν εξαρθρωθεί σταδιακά έπειτα από έρευνες της Ασφάλειας Αττικής.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...