Εισαγγελική παρέμβαση για τις απειλές με μολυσμένα προϊόντα σε σούπερ μάρκετ

Οι απειλές αναρχικών μέσω διαδικτύου ότι προϊοντα-δηλητήριο (μολυσμένα με χλωρίνη ή υδροχλωρικό οξύ) θα γεμίσουν τα ράφια μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση

Οι απειλές αναρχικών μέσω διαδικτύου ότι προϊοντα-δηλητήριο (μολυσμένα με χλωρίνη ή υδροχλωρικό οξύ) θα γεμίσουν τα ράφια μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για το ζήτημα που έχει προκαλέσει ανησυχία στο καταναλωτικό κοινό.

paketo prosforon 26x16 copy

Αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Χάιδω Ζούγρη θα είναι να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ενδείξεις διάπραξης του αδικήματος της δηλητηρίασης τροφίμων σε βαθμό κακουργήματος.
Χθες, πάντως, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Ιωάννης Τσιάλτας διαβεβαίωσε ότι οι καταναλωτές είναι ασφαλείς μετά τους στοχοποιημένους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην αγορά της Αττικής σε συνεργασία με την Αστυνομία αλλά και τη προληπτική απομάκρυνση των προϊόντων.

Ο ΕΦΕΤ

«Βασικός στόχος μας είναι η προστασία του καταναλωτή και αυτό επιτυγχάνεται με την απόσυρση των επίμαχων προϊόντων από την Αττική, όπου υπήρχε και η απειλή. Ηδη αποσύρθηκαν τα επίμαχα προϊόντα από τα ράφια των σούπερ μάρκετ με πρωτοβουλία όλων των εταιριών, ενώ ο ΕΦΕΤ θα ελέγξει αν αυτό έχει γίνει στον μέγιστο δυνατό βαθμό» ανέφερε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ πρόσθεσε: «Η απειλή στόχευε στο να υποστούν οι εταιρίες για τη συγκεκριμένη γκάμα προϊόντων μια οικονομική ζημιά. Δυστυχώς, θα την υποστούν, όμως με αυτό τον τρόπο προστατεύεται ο τελικός καταναλωτής».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ