«Ελατε να προσευχηθείτε στον άγιο Νεκτάριο, αλλά μην αφήσετε ούτε μισό ευρώ στο παγκάρι»

Συγκλονισμένοι παραμένουν οι πιστοί στη Ρόδο και εξακολουθούν να επισκέπτονται το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Ψάλτου, όπου το περασμένο Σάββατο -κατά τη διάρκεια του εσπερινού και ενώπιον πιστών- μάτωσε η εικόνα του αγίου Νεκταρίου. Ο π. Σπυρίδων Λίγκας προτρέπει πλέον τους ανθρώπους, οι οποίοι συρρέουν στη Λίνδο για να δουν από κοντά και να προσκυνήσουν την εικόνα του αγίου με τα κατακόκκινα χέρια, να μην αφήνουν ούτε μισό ευρώ στο παγκάρι! «Εχουμε πίστη, δεν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε οικονομικά κανέναν. Ελάτε να προσευχηθούμε όλοι να έρθουν καλύτερες ημέρες. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να γίνει κάτι τέτοιο, για να είμαστε όπως μας θέλει ο Θεός και να προσφέρουμε όπου μπορούμε» λέει ο πατήρ Σπυρίδων.

Οπως περιέγραψε ο ίδιος στην «Espresso», μια γυναίκα αντιλήφθηκε ότι τα χέρια του αγίου στην εικόνα άρχισαν να κοκκινίζουν, σαν να έτρεχε αίμα, και γρήγορα το νέο μαθεύτηκε σε όλο το νησί. Από τότε έως και σήμερα στο εκκλησάκι συρρέει πλήθος πιστών, οι οποίοι πηγαίνουν για να ανάψουν ένα κερί και να ζητήσουν από τον άγιο να τους προσέχει.

Προμήνυμα

Πάντως, παραμένουν και εκείνοι οι οποίοι ερμηνεύουν το θαυμαστό γεγονός ως προμήνυμα κακού, ενώ άλλοι περιμένουν ότι ίσως υπάρξει μια λογική εξήγηση γι’ αυτό που συνέβη στην πλαστικοποιημένη εικόνα. «Θα πρέπει να τη δει από κοντά κάποιος ειδικός. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν μου φάνηκε να είναι ανθρώπινη παρέμβαση ή υγρασία» σχολιάζει η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Μαίρη Καμπουροπούλου.

Ο π. Σπυρίδων Λίγκας έχει ενημερώσει από την πρώτη στιγμή τόσο μοναχούς στο Αγιο Ορος, με τους οποίους διατηρεί επαφή, όσο και τη Μητρόπολη Ρόδου, που έδωσε εντολή να ενημερώνεται ο μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος για οτιδήποτε συμβεί.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ