Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Γιατί χάθηκαν οι νάνοι από παραστάσεις

Τα υπέρογκα ποσά που ζητούν για να παίξουν στα γνωστά παραμύθια ανάγκασαν τις εταιρίες παραγωγής να προσλαμβάνουν ψηλούς ηθοποιούς

Μπορεί τα Χριστούγεννα να είναι η εποχή που δουλεύουν υπερωρίες ο Αϊ-Βασίλης και το επιτελείο του, όσο όμως διαρκεί η μαγεία των γιορτών μπορούν να βρουν δουλειά και κάποιοι άνεργοι της πραγματικής ζωής, μεταμφιεζόμενοι σε διάφορους χαρακτήρες, από τους ταράνδους του Αϊ-Βασίλη ως και χριστουγεννιάτικα δέντρα!

4rfwetg 2Ομως δουλειά πιάνουν και πολλές άλλες… φιγούρες, όπως οι ήρωες των παραμυθιών, από τον «Παπουτσωμένο γάτο» ως τη «Χιονάτη και τους επτά νάνους».

Εδώ όμως υπάρχει ένα θέμα: κάποιοι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι λόγω κόστους. Και δεν είναι άλλοι από τους νάνους τούς πραγματικούς, αφού όσο μπόι τούς λείπει τόσο ακριβοί είναι. Οι νάνοι, για να παίξουν τους αντίστοιχους ρόλους του παραμυθιού την περίοδο των Χριστουγέννων, χρεώνουν 1.400 ευρώ την εβδομάδα, ποσό που θεωρείται εξωφρενικό, όταν ένας ηθοποιός… κανονικού μεγέθους, με τα ανάλογα κοστούμια και… γονυπετής για να πείθει, κοστίζει 530-880 ευρώ!

Η εταιρία QDOS, που υλοποιεί τέτοιες παραγωγές, υποστηρίζει ότι η ραγδαία αύξηση του κόστους παραγωγής την έχει αναγκάσει να προβαίνει σε κόψιμο κονδυλίων, εξοικονόμηση χρήματος και επιλογή ψηλότερων ηθοποιών, που είναι μια αναγκαστική απόφαση. Εστιάζει στο «να τα λέει» ένας ηθοποιός και στο ύψος γίνεται σκόντο, αφού έτσι εξασφαλίζεται και το σκόντο στα έξοδα. Οι πραγματικοί νάνοι έχουν διαφορετική άποψη.

«Είναι γελοίο»

Ο νάνος σταρ Γουόργουικ Ντέιβις, που έχει πρωταγωνιστήσει στις ταινίες «Star Wars», «Harry Potter», «Λαβύρινθος» και «Willow», υποστηρίζει ότι ο κόσμος προτιμά έναν ηθοποιό νάνο παρά έναν οποιονδήποτε καλλιτέχνη γονατιστό. Ενώ ο Μαρκ Σίλεϊ, με 25 χρόνια καριέρας, ο οποίος έχει παίξει και στο «Harry Potter», θεωρεί «γελοίο αυτό που γίνεται. Το παραμύθι είναι σαφές: λέγεται “Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι”, όχι “Η Χιονάτη και οι επτά ψηλοί”. (…) Απλά οι εταιρίες δεν θέλουν να πληρώσουν».

Το 2011 η QDOS εξόργισε με την απόφασή της να χρησιμοποιήσει παιδιά για να υποδυθούν τους νάνους, εξοικονομώντας έως και 47.000 ευρώ. Ενα θέατρο, το De Monfort Hall στο Λέστερ, βρήκε άλλη λύση για να… σώσει την παράσταση: αποφάσισε να δώσει μια άλλη διάσταση στο παραμύθι στην περυσινή χριστουγεννιάτικη παραγωγή του, ονομάζοντάς το «Η Χιονάτη και οι επτά φίλοι της», στηριζόμενο στον ισχυρισμό ότι το κοινό «δεν αισθάνεται άνετα» με τον όρο «νάνος». Ετσι, παιδιά «ντύθηκαν» τους ρόλους των νάνων: του Ντροπαλού, του Doc, του Ναρκωμένου, του Γκρινιάρη, του Ευτυχισμένου, του Κρυωμένου και του Νυσταλέου.

4rfwetg 3

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...