Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Χειροπέδες στον 46χρονο γιο πασίγνωστου λαϊκού τραγουδιστή

Συνελήφθη για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών μαζί με τον πεθερό του

Με βόμβες στα αυτοκίνητα και τα σπίτια τους, απειλές για τη σωματική ακεραιότητά τους, ακόμη και με απαγωγή των παιδιών τους φέρεται ότι απειλούσε τα θύματά της η συμμορία εκβιαστών, στην οποία κατηγορείται ότι συμμετείχε ο γιος πασίγνωστου λαϊκού τραγουδιστή.

Η σπείρα είχε ρίξει τα δίχτυα της σε μεσίτες, εργολάβους και κατασκευαστές, αλλά εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, που πέρασαν χειροπέδες στον 46χρονο γιο του δημοφιλούς τραγουδιστή από τον πρώτο γάμο του, στον 69χρονο πεθερό του (συμπέθερος του καλλιτέχνη) και φερόμενο αρχηγό της ομάδας, και έναν 49χρονο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα μέλη της συμμορίας είχαν συγκεκριμένους ρόλους: Ο 69χρονος, ο οποίος δραστηριοποιούνταν ως μεσίτης, έδινε τις εντολές για τους εκβιασμούς, ο 46χρονος φέρεται ότι είχε τον ρόλο του εισπράκτορα και ο 49χρονος ήταν ο «τηλεφωνητής», ο άνθρωπος που επικοινωνούσε με αγοραστές ή πωλητές σπιτιών, εργολάβους και μεσίτες, απειλώντας τις ζωές των ίδιων και των συγγενών τους, αν δεν έδιναν μίζες ύψους από 8.000 έως 15.000 ευρώ για μεσιτείες ακινήτων που είχαν πωλήσει άλλοι!

«Θα σου κάψουμε το σπίτι» έλεγε η εγκληματική ομάδα, ενώ σε μία περίπτωση έκανε πράξη τις απειλές της. Συγκεκριμένα, ένας κατασκευαστής είδε το αυτοκίνητό του να καταστρέφεται από τοποθέτηση και έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού!

Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη σε Κυψέλη και Ιλιον, ενώ αναζητείται ένας συνεργός τους. Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δρούσαν από το 2006 ως εγκληματική ομάδα με… σκηνοθέτη τον 69χρονο. Οσον αφορά συγκεκριμένα τον 46χρονο, πρόκειται για τον γιο μεγάλου ονόματος της ελληνικής μουσικής σκηνής, που ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του ’70. Ο καλλιτέχνης (καρδιοκατακτητής, αλλά πάντα σεμνός και χαμηλών τόνων) έκανε τον πρώτο γάμο του και απέκτησε τον γιο του σε μικρή ηλικία, ενώ έχει και μία κόρη από τον δεύτερο γάμο του.

Ο γιος είναι ιδιοκτήτης γυμναστηρίου και σχολής τάε κβον ντο, ενώ ο 49χρονος ήταν πελάτης του γυμναστηρίου του. Σύμφωνα με καταγεγραμμένες συνομιλίες, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης, ο φίλος-πελάτης φέρεται ότι ενημέρωνε τον γιο του λαϊκού τραγουδιστή για τις κουβέντες που είχε με τα θύματα, ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει απειλητικό τηλεφώνημα από τον ίδιο τον 46χρονο.

Ολα ξεκίνησαν, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Αστυνομία, όταν δύο εργολάβοι που συνεργάζονταν με τον 69χρονο έδωσαν τη μεσιτεία για δύο ακίνητα σε συναδέλφους του, οι οποίοι τα πούλησαν.

Στον εισαγγελέα

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί εκβιασμοί σε βάρος έξι ατόμων, ενώ οι τρεις συλληφθέντες με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, του εκβιασμού, των απειλών και των εκρήξεων οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή. Κατά τις έρευνες στα σπίτια και τα γραφεία των εμπλεκομένων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στην κατοχή του 69χρονου σημειώσεις και άλλα έγγραφα σχετικά με μεσιτείες και στην κατοχή του 49χρονου πιστόλι ρέπλικα, φυσίγγια κρότου, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ και μεταλλικό αστέρι πολεμικών τεχνών, ενώ στο σπίτι του 46χρονου ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ και δύο κινητά τηλέφωνα.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...