Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ρόδα είναι και (δεν) γυρίζει!

Ο τροχός που έστησε ο Δήμος Αθηναίων δεν θα λειτουργήσει αν (μετά τις έντονες αντιδράσεις) δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη λειτουργία του

Σφοδρές αντιδράσεις ακόμη και στους κόλπους του δημοτικού συμβουλίου προκάλεσε η απόφαση του Δήμου Αθηναίων να στηθεί η ρόδα στην πλατεία Συντάγματος δίχως, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχουν ληφθεί οι απαραίτητες άδειες και τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας!

Λάδι στη φωτιά έριξε και η πληροφορία ότι για μια «γύρα» με τον πελώριο τροχό -που εντός εορταστικής περιόδου θα ήταν δωρεάν- θα υπάρχει εισιτήριο (ύψους 4-5 ευρώ) από τις 15 Ιανουαρίου, με τα κέρδη να καταλήγουν σε εταιρία, χωρίς να έχει προηγηθεί διαγωνισμός!

Κύκλοι του δημοτικού συμβουλίου κάνουν λόγο για σκανδαλώδεις πράξεις από την πλευρά συνεργατών του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, καθώς κάλεσαν το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει -κατόπιν… εορτής (!)- την παραχώρηση αλλά και τη δημοπρασία για την επιλογή εργολάβου.

«Αποτελεί την πιο καραμπινάτη υπόθεση που έχει μπει στο δημοτικό συμβούλιο» σχολίασε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ρήγας Αξελός, ο οποίος στη συνέχεια αναρωτήθηκε ποιος και πώς έστησε τη ρόδα, και ευχήθηκε να μη συμβεί κανένα ατύχημα.

Η αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο διήρκεσε τουλάχιστον τρεις ώρες και πήρε μεγάλες διαστάσεις. Επειτα ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ) Χρήστος Τεντόμας αναγκάστηκαν να καταθέσουν έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία τη ρόδα τοποθέτησε μία «Μεταφορική Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρία» (VENUS A.E.)! Κληθείς να δώσει εξηγήσεις, ο κ. Τεντόμας ουσιαστικά έριξε πάσα ευθύνη στον Γιώργο Καμίνη, ενώ άφησε άπαντες άναυδους όταν υποστήριξε ότι η πρόταση της εταιρίας στάλθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 από το γραφείο του δημάρχου.

Συνήθης τακτική

Λόγω της σοβαρότατης καταγγελίας, ο -νωρίτερα απών- δήμαρχος Αθηναίων ειδοποιήθηκε και απάντησε με το επιχείρημα ότι πρόκειται περί συνήθους τακτικής να αποστέλλονται τα έγγραφα στους καθ’ ύλην αρμόδιους αιρετούς. Για «μεγάλης σημασίας υπόθεση» έκανε λόγο ο Βασίλης Καπερνάρος, ενώ ο εκ των παλαιών του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Μπέης παρατήρησε: «Αυτά που άκουσα δεν τα έχω ξανακούσει»!

Πέρα από το ζήτημα της άδειας και των μέτρων ασφαλείας, μεγάλες εντάσεις ξέσπασαν στη συζήτηση για τις οικονομικές παραμέτρους της… ρόδας! Δημοτικοί σύμβουλοι άσκησαν δριμεία κριτική για τη χρήση του σημείου στο Σύνταγμα, καθώς -κατά τους ίδιους- παραχωρήθηκε για μικροποσά. Παράλληλα, είπαν ότι ο «τροχός» εμφανιζόταν ως δωρεά προς τον δήμο, ενώ από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 21 Μαρτίου 2017 ο εργολάβος θα έβαζε εισιτήριο!

rwetwsg 2Με σκοπό να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, η δημοτική Αρχή Καμίνη εξέδωσε ανακοινώσεις τονίζοντας ότι η ρόδα θα λειτουργήσει «μόνο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και στην παραμικρή τους λεπτομέρεια όλες οι τυπικές διαδικασίες και ουσιαστικές προϋποθέσεις, που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη λειτουργία της».

«ΞΥΠΝΗΣΕ» ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Πρωτοφανή επίθεση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα εξαπέλυσε ο -κατά τ’ άλλα εκπρόσωπος της «σιωπηρής πλειοψηφίας»- δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, δείχνοντας να προβάρει τον ρόλο του νέου ηγέτη της Κεντροαριστεράς, θέση την οποία… ονειρεύεται. Επειτα από έξι χρόνια σιωπής για όσα συμβαίνουν στην πρωτεύουσα (για τα επεισόδια στο κέντρο κ.λπ.), ο Γιώργος Καμίνης ξέσπασε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του δήμου, υποστηρίζοντας: «Για πρώτη φορά στα έξι χρόνια που είμαι δήμαρχος πλέον αποφασίζω και κάνω αυτό που δεν έκανα ποτέ, να εντοπίσω στο συγκεκριμένο αξίωμα, στο αξίωμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ένα τέτοιο μέγεθος ευθύνης, ένα τέτοιο κενό στην ασφάλεια της πόλης, που είμαι υποχρεωμένος και ξέρω πόσο σημαντικό είναι αυτό, να ζητήσω την παραίτησή του. Την αντικατάστασή του»!

Τα τρία τρόλεϊ

Ακολούθως εξήγησε: «Η ιστορία με τα τρία τρόλεϊ που κάηκαν πριν από μερικές ημέρες έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει, γιατί δεν μπορούμε να ανεχόμαστε στο ίδιο σημείο της πρωτεύουσας συστηματικά να εκδηλώνεται αυτή η τυφλή καταστροφική μανία από 10 άτομα το πολύ και η Αστυνομία να μην κάνει τίποτα».

Ωστόσο, η… αρχηγική εμφάνιση Καμίνη είχε και συνέχεια, καθώς λίγες ώρες αργότερα, παραμονή των Χριστουγέννων, έστησε άλλη μία «παράτα», έξω από τον κλειστό κινηματογράφο Αττικόν με τη Φιλαρμονική του Δήμου, προσκαλώντας τον γνωστό μουσικοσυνθέτη Διονύση Σαββόπουλο. Ο δήμαρχος χαρακτήρισε τη συναυλία «μήνυμα κατά της τυφλής βίας» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «το 2017, Αττικόν και Απόλλων θα λειτουργούν».

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο υπουργός Νίκος Τόσκας είχε απαντήσει στις επιθέσεις Καμίνη, κάνοντας λόγο για «συκοφαντικό ντελίριο» και σημειώνοντας: «Επί έξι χρόνια που είναι δήμαρχος, καιγόταν η Αθήνα και δεν είχε ανοίξει το στόμα του».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...