Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Στον δρόμο για τον θρόνο

Η δούκισσα του Κέμπριτζ Κάθριν και η πριγκίπισσα Μέρι της Δανίας έχουν γίνει κολλητές και αλληλοστηρίζονται για τα καθήκοντα που θα αναλάβουν

Είναι από τις πιο μοντέρνες και γοητευτικές πριγκίπισσες του κόσμου που αργά ή γρήγορα θα γίνουν βασίλισσες. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, τα μέσα ενημέρωσης συνέκριναν αμέτρητες φορές τη μία με την άλλη, καθώς το στιλ και η εμφάνισή τους μοιάζουν εντυπωσιακά.

Συνεπώς δεν προκαλεί έκπληξη η αποκάλυψη ότι η δούκισσα του Κέμπριτζ Κάθριν και η πριγκίπισσα Μέρι της Δανίας έχουν γίνει κολλητές φίλες και στηρίζουν η μια την άλλη όσον αφορά την κατάλληλη προετοιμασία τους για τα βασιλικά καθήκοντα που τις περιμένουν.

Τη στενή σχέση τους αποκάλυψαν μέλη του προσωπικού τους στο περιοδικό «New Idea», λέγοντας μάλιστα ότι η Κάθριν και η Μέρι συζήτησαν για τη μελλοντική στέψη τους ως βασίλισσες του Ηνωμένου Βασιλείου και της Δανίας αντίστοιχα και αποφάσισαν να συνεργαστούν, υποστηρίζοντας η μια την άλλη καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου.

«Είναι πραγματικά μοντέρνες γυναίκες των βασιλικών οικογενειών, σε μια περίοδο που είναι συναρπαστική και για τις δυο μοναρχίες» ανέφερε η πηγή του περιοδικού, προσθέτοντας ότι οι πριγκίπισσες βρίσκονται στην ίδια φάση της ζωής τους. «Κατά συνέπεια, είναι φυσιολογικό να στραφεί η μια στην άλλη» συμπεραίνει, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι η επικοινωνία τους θα ενταθεί τους επόμενους μήνες.

Θα περιμένει

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι δεύτερος στη σειρά διαδοχής της βασίλισσας Ελισάβετ μετά τον πατέρα του, τον πρίγκιπα Κάρολο. Αυτό σημαίνει ότι η Κάθριν, εκτός απροόπτου, θα χρειαστεί να περιμένει περισσότερο από την πριγκίπισσα της Δανίας για να γίνει βασίλισσα.

Ωστόσο, η φίλη της Τζέσικα Χέι αποκαλύπτει ότι ήδη ανυπομονεί να φέρει μια νεανική και μοντέρνα αύρα στον βασιλικό θρόνο. Πόσο περισσότερο θα περιμένει δεν το γνωρίζει κανείς, ωστόσο ο Κάρολος είναι ήδη 65 ετών, οπότε ενδέχεται ακόμα και να παραιτηθεί του δικαιώματός του να ανέβει στον θρόνο.

Το σενάριο αυτό έχει ακουστεί έντονα τον τελευταίο καιρό, ίσως επειδή στον πρίγκιπα Κάρολο αρέσουν τα «εξωβασιλικά» καθήκοντά του, όπως σε κάθε συνταξιούχο. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να αφήσει τη διαδοχή στον γιο του, άρα και τη βασιλεία στη νύφη του.

Οσο για την πριγκίπισσα Μέρι, θα μπορούσε μάλλον να μετρήσει αντίστροφα τη νέα χρονιά για την άνοδό της στον θρόνο της Δανίας, στο πλευρό του συζύγου της, πρίγκιπα Φρειδερίκου.

Ηδη μετά την απόσυρση του 82χρονου βασιλικού συζύγου Χένρικ τον Ιανουάριο η 76χρονη βασίλισσα Μαργαρίτα Β΄ αποφάσισε και παραχώρησε μεγάλο μέρος των βασιλικών καθηκόντων στην πριγκίπισσα Μέρι.

Αν η Κάθριν και η Μέρι ανέβουν στον θρόνο σύντομα, οι βασιλικοί οίκοι της Ευρώπης θα έχουν ανανεωθεί σημαντικά σε διάστημα μερικών μηνών, δεδομένης της ανόδου στον ισπανικό θρόνο του Φελίπε και της Λετίθια.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...