Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

ΠΡΟΣΟΧΗ! Επικίνδυνες οι ακραίες δίαιτες των stars

Στη «black list» οι δίαιτες των celebrities • SOS από τη Βρετανική Ενωση για τον Διαβήτη για τις διατροφικές συμβουλές των σταρ

Οι δίαιτες των επωνύμων συχνά παρασύρουν και τους κοινούς θνητούς σε επιβλαβή για την υγεία τους διατροφικά πρότυπα, με στόχο να φτάσουν την εικόνα των σταρ με τα τέλεια κορμιά και τις ιδανικές αναλογίες.

Ομως η Βρετανική Ενωση για τον Διαβήτη (BDA) εξέδωσε μια «ετήσια κατάταξη» με δίαιτες που ακολουθούν οι celebrities που πρέπει να αποφευχθούν τη νέα χρονιά, βάζοντας στο στόχαστρο φαρμακευτικά σκευάσματα για την απώλεια βάρους, πράσινους χυμούς και τσάγια αποτοξίνωσης με ενεργά συστατικά που επιταχύνουν το αδυνάτισμα, και κάποιες δίαιτες που διαταράσσουν την ισορροπία μεταξύ βασικών ειδών διατροφής.

Από αυτές ξεχωρίζει η δίαιτα των ακατέργαστων τροφών, αγαπημένη της Μιράντα Κερ και της Τζέσικα Αλμπα. Βασίζεται στην ιδέα ότι δεν πρέπει να τρώμε την παραμικρή ποσότητα από κατεργασμένα τρόφιμα, από τη ζάχαρη έως τη γλουτένη ή τα γαλακτοκομικά. Σύμφωνα με την BDA, αυτές τις τροφές μπορούμε να τις λαμβάνουμε σε μικρές ποσότητες και δεν χρειάζεται να τις εξαιρούμε ολοκληρωτικά από τη διατροφή.

Τα χάπια αδυνατίσματος -η προτίμηση της Κιμ Καρντάσιαν, μεταξύ άλλων- που αποτρέπουν την απορρόφηση λίπους από τον οργανισμό ή «λιώνουν» το λίπος είναι κατά την BDA το πιο επικίνδυνο μέσο απώλειας βάρους.

Συνήθως προκαλούν παρενέργειες (διάρροια για παράδειγμα), περιέχουν ουσίες ακατάλληλες για κατανάλωση από τον άνθρωπο, ενώ έχουν καταγραφεί ακόμη και περιστατικά θανάτων εξαιτίας της χρήσης τους.

Αποτοξίνωση

Τα τσάγια αποτοξίνωσης έχουν προσελκύσει την προτίμηση της Μπρίτνεϊ Σπίαρς και της Κάιλι Τζένερ. Οι επιστήμονες τα χαρακτηρίζουν τοξικά, γιατί περιέχουν υπερβολική ποσότητα καφεΐνης και διουρητικών (έστω και φυσικών), που δεν πρέπει να λαμβάνονται για διάστημα μεγαλύτερο από μία εβδομάδα και σε κάθε περίπτωση με σύσταση γιατρού.

Η λεγόμενη «δίαιτα 6:1» στηρίζεται στην ιδέα της επανάληψης του ίδιου μοντέλου διατροφής για έξι ημέρες ακολουθούμενες από ένα 24ωρο ελεύθερου μενού. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η στέρηση σε καθημερινή βάση κάποιων ειδών διατροφής από τον οργανισμό ενδέχεται να προκαλέσει αδυναμία συγκέντρωσης, κόπωση και κακή διάθεση. Τέλος, οι πράσινοι χυμοί -και πάλι ως μέσο αποτοξίνωσης- δεν εξισορροπούν μια κακή διατροφή. Αντιθέτως, περιέχουν πολλές θερμίδες, γι’ αυτό πρέπει να λαμβάνονται μέχρι 150 ml ημερησίως.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...