Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Ο Αϊ-Βασίλης «τα ‘ψαλε» στον Αλέξη Τσίπρα

Ο αγαπημένος άγιος των μικρών παιδιών, που φέτος ήρθε από τη Φινλανδία χωρίς τη σύζυγό του, δίνει μέσω της «Espresso» συμβουλές στον πρωθυπουργό

Ο Γιολοπούκι, όπως αποκαλείται στα φινλανδικά ο Αϊ-Βασίλης, ήρθε στην Αθήνα φορώντας την παραδοσιακή στολή του και στο σακίδιό του με τα δώρα είχε ακόμη και συμβουλές για τον Ελληνα πρωθυπουργό! «Θα πρότεινα στον Αλέξη Τσίπρα να βγει από το “κάστρο” του, να βρεθεί ανάμεσα στον κόσμο και να δει τι πραγματικά συμβαίνει» είπε.

Από την Τεριάννα Παππά
Φωτό: Χρήστος Ζήνας

Ο αγαπημένος άγιος μικρών και μεγάλων μάς επισκέφθηκε πριν από λίγες μέρες και, αφού συμβουλεύτηκε τον χάρτη της πόλης, έκανε τη βόλτα του στο Σύνταγμα και φωτογραφήθηκε με τουρίστες και μη, οι οποίοι εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο μνημείου του Αγνωστου Στρατιώτη. «Εχει ενδιαφέρον να βλέπεις την αλλαγή της φρουράς! Ετσι όπως σήκωναν οι τσολιάδες το πόδι τους σκεφτόμουν τι θα γινόταν αν έπεφταν. Αλλά και να συνέβαινε, δεν τρέχει τίποτα, γιατί έτσι είναι και η ζωή: πέφτουμε και μετά σηκωνόμαστε!» επισήμανε.

Οπως είπε στην «Espresso», φέτος ταξίδεψε μόνος του, αφού η σύζυγός του έμεινε πίσω ως αρχηγός των… ξωτικών, ενώ τα παιδιά του ανέλαβαν να φτιάξουν τα δώρα που θα μοιράσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Αλλη μια χρονιά ο Γιολοπούκι βρήκε την υποδοχή στην Αθήνα «όμορφη και ζεστή». «Πάντα βρίσκω χαρούμενους ανθρώπους όταν έρχομαι εδώ. Επιθυμία μου για σας είναι να νοιάζεται ο ένας τον άλλον» τονίζει.

Ωστόσο, δεν μπόρεσε να μη σταθεί στα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα της κρίσης και της λιτότητας. «Είναι πολλοί οι πολιτικοί που πρέπει να κοιτάξουν στον καθρέφτη και να σκεφτούν τι φταίει και ποιος προκάλεσε αυτή την κρίση. Το πιο σημαντικό είναι να φροντίσουμε να νοιαζόμαστε για τον συνάνθρωπο, να ρωτάμε “Τι κάνεις;” και πραγματικά να θέλεις να μάθεις πώς είναι ο διπλανός σου. Εμείς εδώ στην Ευρώπη, πάντως, είμαστε καλά, γιατί υπάρχουν περιοχές του πλανήτη όπου δεν υπάρχει ούτε καθαρό νερό» είπε στην «Espresso» ο Αϊ-Βασίλης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα. «Εχω βρεθεί με πολλούς πολιτικούς, υπουργούς και πρωθυπουργούς. Το μήνυμά μου είναι πως πρέπει να έχετε πάντα ελπίδα για το καλύτερο, να είστε ενωμένοι ως λαός και να μην πέσετε σε απελπισία. Τα πράγματα θα καλυτερέψουν. Στον πρωθυπουργό σας θα πρότεινα να βγει από το “κάστρο” του, να βρεθεί ανάμεσα στον κόσμο και να δει τι πραγματικά συμβαίνει γύρω του. Πώς περνάει ένας κανονικός άνθρωπος στην καθημερινότητά του. Φυσικά και θα τον ρωτούσα αν έχει καταλάβει τι περνάει όλο αυτό το διάστημα ο απλός κόσμος».

Τα γράμματα που λαμβάνει ο χαμογελαστός άγιος έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον, ενώ -όπως μας είπε- ένα από τα πιο συγκινητικά που έχει πάρει ήταν εκείνο μιας 10χρονης, που ζητούσε να βρει η μαμά της δουλειά. «Μου το είχε γράψει στην επιστολή της και μου το ζήτησε ξανά όταν βρέθηκα πέρσι στο Santa Claus Kingdom εδώ, στην Αθήνα. Οταν τη ρώτησα τι ήθελε για τον εαυτό της, επανέλαβε την επιθυμία της: “Να βρει δουλειά η μαμά για να είναι χαρούμενη η οικογένειά μας όπως πριν”. Αυτό μου έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό» μας λέει συγκινημένος.

Φέτος, πάντως, ένας από τους μικρούς του φίλους, τον οποίο είχε συναντήσει σε όλες τις προηγούμενες επισκέψεις του στη χώρα μας, του έγραψε τη διεύθυνση του σπιτιού του, προσκαλώντας τον να περάσει μια βόλτα από εκεί για να τα πουν πριν από τις γιορτές. Προτού επιστρέψει στο χιονισμένο Ροβανιέμι ο Αϊ-Βασίλης επισκέφθηκε φυσικά και το Santa Claus Kingdom στο MEC Παιανίας για να παραλάβει περισσότερα γράμματα και να ακούσει τις επιθυμίες των μικρών επισκεπτών.

t353w54g 1

Μοίρασε χαρά και «ΕΛΠΙΔΑ» 

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Αϊ-Βασίλης μοίρασε χαρά στα παιδιά του ιδρύματος ΕΛΠΙΔΑ. Εκεί, όπως μας είπε, έχει πάντα τις πιο θερμές αντιδράσεις.

«Τα παιδάκια, αλλά κυρίως εκείνα που είναι άρρωστα, με αγκαλιάζουν ζεστά. Στο ίδρυμα ΕΛΠΙΔΑ βλέπω τον πόνο των γονιών. Ηταν συγκινητικό όταν ένα παιδάκι που βρισκόταν στο κρεβάτι μού έπιασε το χέρι, με κοίταξε στα μάτια και χαμογέλασε. Οι γονείς μού είπαν ότι είχαν καιρό να δουν το παιδί τους να χαμογελάει, και αυτό ήταν η καλύτερη ανταμοιβή. Και αυτό δεν ήταν το μόνο περιστατικό» μας εξομολογείται, ενώ συμβουλεύει και τους μεγάλους να χαμογελούν.

«Χρειάζεται να δουλέψουν λίγοι μύες παραπάνω για να “σκάσεις” χαμόγελο ύστερα από έναν άγριο ή λυπημένο μορφασμό» υποστηρίζει.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...