Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Γνωστός μουσικοσυνθέτης «χτυπήθηκε» από την ασθένεια του Ωνάση

Η σπάνια νόσος Myasthenia Gravis (που είχε προσβάλει και τον Ωνάση), με σύμπτωμα την πτώση βλεφάρων, «χτύπησε» διάσημο Ελληνα μουσικοσυνθέτη

Πασίγνωστος Ελληνας μουσικοσυνθέτης χτυπήθηκε από τη σπάνια ασθένεια Myasthenia Gravis, εκείνη που προσέβαλε τον διάσημο Ελληνα κροίσο Αριστοτέλη Ωνάση αλλά και τον μικρό Δημητράκη, το ένα από τα δίδυμα της Καλομοίρας Σαράντη.

Ενα από τα πιο συχνά συμπτώματα της νόσου είναι η πτώση των βλεφάρων, γεγονός που είχε αναγκάσει τον πλουσιότερο Ελληνα να μην αποχωρίζεται τα μαύρα γυαλιά ηλίου του έως το τέλος της ζωής του.

Τι και αν οι κριτικές για τα συμφωνικά έργα του είναι διθυραμβικές και ο μουσικός αποθεώνεται σε κάθε συναυλία του; Η ελαφριά πτώση του δεξιού βλεφάρου και η απώλεια των βλεφαρίδων του αποδεικνύουν πως τα φλας, τα χαμόγελα και τα βραβεία στην προκειμένη περίπτωση έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Σύμφωνα με τον νευρολόγο Νίκο Δεληγιώργη, η Myasthenia Gravis (MG) είναι νόσος που εκδηλώνεται κυρίως σε ενηλίκους και σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις σε παιδιά, και η πτώση των βλεφάρων είναι το κύριο χαρακτηριστικό της. Πρόκειται για αυτοάνοσο νόσημα, δηλαδή ο οργανισμός κατασκευάζει αντισώματα εναντίον του ίδιου.

Εγκυρη πηγή αναφέρει ότι η επιδείνωση της υγείας του ιδιαίτερα σεμνού, ευγενικού και πολυτάλαντου μουσικού προκλήθηκε έπειτα από τον χωρισμό του από τη γυναίκα που αγάπησε περισσότερο κι από τη ζωή του. Τη σύντροφό του, πάνω στην οποία επένδυσε συναισθηματικά, έχτισε την καριέρα της και της άνοιξε πόρτες στον κόσμο της μουσικής, την οποία επέβαλε με το κύρος του σε αυστηρούς κύκλους της αριστοκρατίας.

Κόπωση

Ετσι «ξύπνησε» η σκληρή μυασθένεια, που προκαλεί αδυναμία και κόπωση των μυών του σώματος, ειδικά εκείνων που ελέγχονται συνειδητά (πόδια, χέρια), την οποία κληρονόμησε από τις αδελφές του διάσημου μπαμπά του, οι οποίες -αν και ήταν καθηλωμένες σε αναπηρικά αμαξίδια- δεν χάλασαν ποτέ χατίρι στα ανιψάκια τους. Στο πέρασμα των χρόνων κανένα αγόρι δεν είχε προσβληθεί από την ασθένεια, μέχρι που η νόσος «χτύπησε» τον ταλαντούχο καλλιτέχνη.

Ο σημαντικός δημιουργός (που χαίρει μεγάλης εκτίμησης στον χώρο των των γραμμάτων και των τεχνών, με όνομα βαρύ σαν ιστορία και σημαντικές διακρίσεις εντός και εκτός Ελλάδας) δίνει τη δική του μάχη με το ύπουλο αυτοάνοσο νόσημα, που μπορεί να επιδεινωθεί εξαιτίας μιας δυσάρεστης συναισθηματικής κατάστασης ή και εξαιτίας ενός απλού κρυολογήματος.

Ο ίδιος κρύβει καλά το σοβαρό πρόβλημα της υγείας του, ωστόσο η σταδιακή αλλαγή στην εμφάνισή του τον τελευταίο καιρό μαρτυρά πως κάτι σοβαρό του συμβαίνει. Πρόσωπο από τον στενό κύκλο του ταλαντούχου μουσικού αναφέρει στην «Espresso» πως τα αδέλφια του, αν και ανησυχούν ιδιαίτερα για τον βενιαμίν της οικογένειας, δεν τολμούν να ανοίξουν κουβέντα μπροστά του, καθώς ο ίδιος έχει απαγορεύσει οποιαδήποτε ερώτηση για την ασθένειά του σε όλους όσοι τη γνωρίζουν.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...