Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Πολιτικοί ψάχνουν νύφες σε γραφείο συνοικεσίων

► «Εις γάμου κοινωνίαν» (με κορίτσια από σπίτι) εφοπλιστές, επιχειρηματίες, μεγαλογιατροί, αλλά και δικηγόροι
► «Εδώ ερωτεύεσαι εκ του ασφαλούς, ξέρεις με ποιον(α) έχεις να κάνεις»
► Η εκδρομή και τα target groups των ενδιαφερομένων

Θέλετε να ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας, αλλά δεν έχετε βρει το «έτερον ήμισυ»; Η λύση είναι απλή: απευθυνθείτε σε ένα από τα 580 (!) γραφεία συνοικεσίων που δραστηριοποιούνται ανά την Ελλάδα και υπόσχονται να σας εξασφαλίσουν το ιδανικό ταίρι. Τουλάχιστον αυτό κάνει πλέον η high society -εφοπλιστές, βιομήχανοι, πολιτικοί κ.λπ.-, όπως λέει η Κατερίνα Λούη, ιδιοκτήτρια του παλιότερου γραφείου, που έχει μπει τρεις φορές στο Βιβλίο Γκίνες.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΑΡΝΕΛΗ

Οπως αποκαλύπτει η ίδια στην «Espresso», έχει φέρει «εις γάμου κοινωνίαν» δύο πασίγνωστους Ελληνες πολιτικούς! Η Κατερίνα Λούη είναι η ιδιοκτήτρια του γραφείου, που άνοιξε το 1948 ο πατέρας της στον Πειραιά. Εχει να καμαρώνει ότι από τότε που το ανέλαβε καταχωρίστηκε τρεις φορές στα Ρεκόρ Γκίνες, το 2004 με 507 γάμους παγκοσμίως, το 2012 με 897 και το 2014 με 1.800!

Η οικονομική κρίση δεν επηρεάζει τις δουλειές της, αντίθετα έχει αυξήσει σημαντικά την πελατεία της: «Οι άνθρωποι που έχουν δουλειά εργάζονται πολύ περισσότερο και δεν έχουν χρόνο. Επιπλέον έχει γίνει τόσο ανάρμοστη η εποχή μας, που είναι πολύ δύσκολο να κάνεις γνωριμίες.

Το γραφείο μας αριθμεί 27.000 μέλη απ’ όλον τον κόσμο και γι’ αυτές τις εποχές είναι και λίγα. Δεν είναι όλοι πλούσιοι, αλλά ζουν αξιοπρεπώς. Δεν έρχονται εδώ για να εξασφαλιστούν οικονομικά. Εχουν λύσει αυτό το θέμα. Σίγουρα ο γάμος διευκολύνει δύο ανθρώπους με δύο πορτοφόλια, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο».

Εκτός από βιομηχάνους, εφοπλιστές και επιχειρηματίες, που είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες αναμονής για το κατάλληλο ταίρι, οι πιο κλασικές περιπτώσεις… υπεράνω υποψίας είναι γιατροί, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί και καθηγητές πανεπιστημίου. Για τους δύο πολιτικούς που έχει παντρέψει η κυρία Λούη κρατά τα ονόματά τους εφτασφράγιστο μυστικό. «Μιλάμε για μεγάλα ονόματα! gw5gweΦανταστείτε έναν πολιτικό. Πώς θα εκτεθεί αυτός ο άνθρωπος; Πήραν μορφωμένες κοπέλες, από καλό σπίτι και έγιναν όλα χωρίς να το πάρει κανείς χαμπάρι» λέει και προσθέτει ότι πολλοί VIPs έχουν αποταθεί σε εκείνη: «Οι άνθρωποι αυτοί είναι τρανταχτά ονόματα. Ο καθένας στον τομέα του έχει δημιουργήσει τον δικό του μύθο. Εχω έναν αρχαιολόγο που είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμος, έναν γιατρό από το Ωνάσειο, που είναι το πρώτο χέρι στην καρδιοχειρουργική, ενώ έχουν έρθει και μοντέλα».

Ανασφάλεια και απογοήτευση

Στην εποχή που οι κοινωνικές επαφές είναι εύκολες, υπάρχει ελευθερία κινήσεων και τα ταμπού έχουν καταρριφθεί, αυτού του είδους η «επανάσταση» δεν έφερε και την ευτυχία. Η ανασφάλεια, ο φόβος της μοναξιάς, ίσως η απογοήτευση από προηγούμενες σχέσεις οδηγούν τους ενδιαφερομένους να δοκιμάσουν την τύχη τους μέσω προξενιού και να εμπιστευτούν τους… επαγγελματίες.

Αλλωστε, τα γραφεία του είδους δεν απευθύνονται μόνο σε «δεσποινίδες… ετών 39» ή σε κυρίους που θέλουν συντροφιά στα γεράματα. Ετσι, όλο και περισσότερα άτομα ηλικίας 25 έως 45 ετών, ευκατάστατα, εμφανίσιμα και κοινωνικά καταξιωμένα αναζητούν σύντροφο μέσα από αυτήν τη διαδικασία.

«Οι άνθρωποι είμαστε ανασφαλείς και γι’ αυτό πολλοί επιλέγουν να αναζητήσουν σύζυγο σε ασφαλή ύδατα. Εχω πελάτες βιομηχάνους, εφοπλιστές, Ελληνες που ζουν στο εξωτερικό κι έχουν στρωμένη δουλειά. Γι’ αυτούς είναι δύσκολο να βρουν κάτι αντίστοιχο, όχι όσον αφορά το οικονομικό, αλλά στο γενικότερο πακέτο. Είναι θέμα επιλογής. Μια κοπέλα που έχει μεταπτυχιακό, είναι ωραία και μικρή θα πάρει τον οποιονδήποτε; Αλλά κι αυτόν που της αρμόζει, πού θα τον βρει; Στον δρόμο; Οπως έχουν γίνει τα πράγματα, είναι δύσκολο να κάνεις γνωριμία και να σου βγει καλή. Καταρχάς, δεν ξέρεις τι απ’ όσα ακούς είναι αλήθεια και τι ψέμα. Δεύτερον: Αυτός που έχεις απέναντί σου έχει την πρόθεση να παντρευτεί; Μπορεί να είναι ακόμη ρετσινιά το συνοικέσιο, όμως αυτή είναι και η πιο ξεκάθαρη λέξη γι’ αυτό που θέλουν. Δεν επιθυμούν κάτι περιστασιακό, αλλιώς γιατί να έρθουν να πληρώσουν; Γνωριμίες υπάρχουν από άντρες και γυναίκες. Είναι πλήρεις. Αυτό είναι το εύκολο. Το να παντρευτείς είναι δύσκολο και να κάνεις έναν πετυχημένο γάμο όπως τον έχεις ονειρευτεί, με ήθος, αρχές και ποιότητα. Αυτά τα στοιχεία δεν υπάρχουν πια στους ανθρώπους, γι’ αυτό το 2016 υπάρχουν ακόμη γραφεία συνοικεσίων. Για να έρθει κάποιος σήμερα, γιατί εκείνοι με βρίσκουν, πάει να πει ότι είναι αποφασισμένος. Επιπλέον, από το πρώτο ραντεβού οι σχέσεις είναι ξεκάθαρες. Είμαι αυτός, σκέφτομαι αυτό, θέλω το άλλο. Ή κάθεται ή φεύγει».

«Εχουμε άλλο σκεπτικό»

Πολλοί είναι εκείνοι που ψάχνουν «παπούτσι από τον τόπο τους κι ας είναι και μπαλωμένο». Ελληνες που ζουν και δραστηριοποιούνται σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία έχουν απευθυνθεί σε ελληνικά γραφεία συνοικεσίων. «Διπλωματικοί και στρατιωτικοί ακόλουθοι, εργαζόμενοι στο Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, άνθρωποι με σημαντικές θέσεις είναι πολύ μόνοι. Ο,τι και να κάνουμε εμείς οι Ελληνες δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τη νοοτροπία μας. Εχουμε άλλο σκεπτικό. Θέλουμε και ο άνθρωπός μας να έχει το ίδιο. Αυτό που επιθυμούν είναι να βρουν συζύγους με τις ίδιες αξίες, ίδιο θρήσκευμα, ίδιο σκεπτικό για την οικογένεια και να νοιάζονται. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς την οικογένειά μας. Το γραφείο συνεργάζεται με χώρες όπου υπάρχει ελληνικό στοιχείο και που μπορώ να ελέγξω μια κατάσταση. Δεν γράφω, για παράδειγμα, κόσμο από ανατολικό μπλοκ. Πρόσφατα ένας καθηγητής οικονομολόγος από την Κρήτη, 56 ετών, βρέθηκε με μια 50χρονη από τη Γερμανία, που έχει δικά της εστιατόρια. Βρήκαν τη λύση για όλα γιατί ταίριαξαν. Σήμερα με Skype και Viber δεν υπάρχουν αποστάσεις» επισημαίνει η κυρία Λούη.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 

Τα target groups και οι γόνιμες ηλικίες!

Υπάρχουν τρία ηλικιακά γκρουπ τα οποία απευθύνονται στα γραφεία συνοικεσίων. Το πρώτο είναι από 25 έως 45 ετών. Είναι οι γόνιμες ηλικίες, που θέλουν να κάνουν οικογένεια και παιδιά. Τα αγόρια πρέπει να έχουν πάει φαντάροι και να έχουν δουλειά. Κορίτσια γύρω στα 20 γίνονται δεκτά. Υπάρχει το γκρουπ 45-60 ετών. Είναι εκείνοι που θέλουν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Ακολουθεί το 60-75:

«Ξέρω 70χρονους που είναι πιο ορεξάτοι και από 40άρηδες. Γιατί οι δεύτεροι σκέφτονται ότι έχουν τη ζωή μπροστά τους. Και για να έρθουν εδώ σημαίνει ότι το λέει η καρδούλα τους. Δεν μπορεί να έρθει να διεκδικήσει κάποιος, χωρίς ο ίδιος να μπορεί να αντεπεξέλθει. Δεν γράφω φρεσκοχωρισμένους, γιατί πιστεύω ότι είναι ακόμη επηρεασμένοι από την προηγούμενη κατάσταση και δεν βλέπουν ξεκάθαρα τα πράγματα» αποκαλύπτει η κυρία Λούη. Για τους πελάτες της διοργανώνει κρουαζιέρες, πάρτι, εκδηλώσεις και όλα συμπεριλαμβάνονται στο ποσό της εγγραφής. Στον ισχυρισμό ότι αυτές οι γνωριμίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «στημένες» απαντά: «Δεν είναι, γιατί συστήνονται. Το αν θα συνεχιστεί, είναι στο δικό τους χέρι».

Στην ερώτηση αν κάποιοι αποσκοπούν στην οικονομική αποκατάσταση απαντά κατηγορηματικά: «Το 99% έχουν δουλειά και είναι αυτόνομοι. Εγώ δεν κάνω οικονομικές συναλλαγές. Οταν έρθει κάποιος και μου πει “θέλω έναν ευκατάστατο”, είναι οικονομική συναλλαγή και δεν ξεπουλάω τα μέλη μου».

Από τα αστικά κέντρα

Εκείνοι που απευθύνονται στα γραφεία συνοικεσίων προέρχονται κυρίως από τα μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα αλλά και τα μεγάλα νησιά, Κρήτη, Ρόδο ή Κέρκυρα.

«Εδώ ερωτεύεσαι εκ του ασφαλούς, ξέρεις με ποιον(α) έχεις να κάνεις» 

Η Κατερίνα Λούη μιλά για τον ρόλο του έρωτα στη διαδικασία του συνοικεσίου αλλά και για την έρευνα που κάνει σε κάθε πελάτη. Οπως λέει, «σε κάθε περίπτωση, πρέπει να υπάρξει χημεία. Χωρίς έρωτα δεν μπορεί να παντρευτεί κανείς. Εδώ μέσα ερωτεύεσαι εκ του ασφαλούς. Γιατί δεν έχεις να φοβηθείς κάτι, δεν θα βρεθείς προ εκπλήξεων, ξέρεις με ποιον έχεις να κάνεις».

Τίτλοι σπουδών, μεγάλες θέσεις, υψηλές οικονομικές απολαβές. Πολλοί είναι εκείνοι που διαβάζοντας τις αγγελίες των γραφείων συνοικεσίων αναρωτιούνται. «Μα είναι δυνατόν με τέτοια προσόντα να μην μπορούν να παντρευτούν;» σκέφτονται και καταλήγουν ότι τα στοιχεία είναι ψεύτικα.

«Απορώ κι εγώ, όταν ακούω ποσά όπως 5.000, 10.000, 20.000 ευρώ μηνιαίως. Ζητάω πάντα το Ε9, γιατί το γραφείο είναι συνεπές και πρέπει να ξέρουμε τι γίνεται. Αλλο γραφείο γνωριμιών και άλλο συνοικεσίων. Οι γνωριμίες παραπέμπουν σε οτιδήποτε. Μπορεί να πάει κι ένας παντρεμένος ή ένας προβληματικός. Δεν ελέγχεται τίποτα. Μπορεί να σου πει “είμαι ο τάδε” και να μη λέγεται έτσι ή να δηλώσει ένα επάγγελμα και να μην ισχύει. Εδώ πρέπει κάποιος να είναι ελεύθερος ή να έχει πάρει διαζύγιο. Ψάχνουμε αν όντως είναι αληθινά αυτά που μας λέει. Εχουμε απαιτήσεις» εξηγεί η κυρία Λούη και συνεχίζει:

Συνέντευξη

«Ο ενδιαφερόμενος έρχεται αρχικά για συνέντευξη. Συζητάμε αναλυτικά ποιος είναι και τι είναι, μετά γίνεται η έρευνα, ποινικό μητρώο, αν έχει νοσηλευτεί, αν έχει καταδικαστεί, αν χρωστά στην Εφορία, ποιος είναι, ποια είναι η οικογένειά του και μετά γίνεται μέλος».

«Η φήμη μου είναι το όνομά μου και πρέπει να επενδύσω σε αντίστοιχα σοβαρούς ανθρώπους, που έχουν έρθει για έναν σκοπό. Γι’ αυτό παίρνω και το μεγαλύτερο ποσό που υπάρχει στην αγορά. Η αμοιβή είναι 700 ευρώ μέσα στην κρίση. Και δεν την κατεβάζω, γιατί μετά θα πρέπει να κόψω από κάποια παροχή. Ομως αυτές οι δράσεις μάς επιτρέπουν να έχουμε και σωστούς γάμους. Ο,τι πληρώνεις αγοράζεις».

{{-PCOUNT-}}30{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...