Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

Νύχτα «κόλαση» στο club των celebrities

Μακελάρης εισέβαλε στο Reina και άνοιξε πυρ κατά των θαμώνων, που πηδούσαν στον Βόσπορο για να σωθούν

Οι βουτιές στον Βόσπορο δεν γίνονταν για να εορταστεί το νέο έτος, αλλά για να σωθούν ζωές από τις σφαίρες που έπεφταν σαν το χαλάζι στο Reina. Και δεν μπορούσε κανείς να μπερδέψει τον ήχο των πυροβολισμών μ’ εκείνον που κάνουν τα πυροτεχνήματα… Αλλωστε, είχε περάσει μία ώρα και ένα τέταρτο από την έλευση του 2017, οπότε δεν ήταν γιορτή, αλλά θάνατος αυτό που έφερνε μαζί του ο ήχος των πυρών…

Ο δράστης, που εκμεταλλεύτηκε το χάος που προκάλεσε για να διαφύγει, αφήνοντας μάλιστα πίσω το αυτόματό του ώστε να μη γίνει αντιληπτός, δεν μπήκε καν στον κόπο της μεταμφίεσης -κι ας μεταδόθηκε αρχικά ότι φορούσε στολή Αϊ-Βασίλη- για να εξαπολύσει την επίθεση. Εκανε την αρχή με έναν αστυνομικό και έναν φύλακα, στην είσοδο του διασημότερου ίσως κλαμπ της Κωνσταντινούπολης, και μόλις μπήκε μέσα, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, σπέρνοντας τον θάνατο.

«Ακριβώς τη στιγμή που ετοιμαζόμουν να καθίσω κοντά στην είσοδο, σηκώθηκαν πολλή σκόνη και καπνός. Πυροβολισμοί ξέσπασαν» αφηγήθηκε ο Σεφά Μποϊντάς, ποδοσφαιριστής της μικρής ομάδας Beylerbeyi της Κωνσταντινούπολης. «Υπάρχουν πιθανότατα περισσότερα θύματα, επειδή, καθώς προχωρούσα, άνθρωποι ποδοπατούσαν άλλους ανθρώπους» λέει και προσθέτει: «Ακούγοντας τους θορύβους αυτούς, πολλές γυναίκες λιποθύμησαν». Αυτό συνέβη στη μία από τις φίλες του. «Τη σήκωσα στην πλάτη μου και βάλθηκα αμέσως να τρέχω. Δεν ξέρω πώς κατάφερα να διαφύγω» λέει. «Σε τέτοιες στιγμές δεν περιμένεις. Ακούγαμε πυροβολισμούς αριστερά, έτσι τρέξαμε προς τα δεξιά. Περίπου 50 άτομα διέφυγαν πιθανόν μ’ αυτόν τον τρόπο». Η αστυνομία έφθασε γρήγορα μετά τους πυροβολισμούς.

«Είχα ένα προαίσθημα…»

«Εφθασαν πολύ γρήγορα, αλλά δεν κατάφεραν να ελέγξουν αμέσως την κατάσταση – δεν ήξεραν ποιος ήταν ο δράστης. Μας υποψιάζονταν όλους» λέει. Η ειρωνεία είναι ότι ο ποδοσφαιριστής αφηγείται πως αρχικά δεν ήθελε να πάει στο κλαμπ, φοβούμενος «κάποια συμπλοκή, κάτι, μια βόμβα». «Δεν μπορεί να συμβεί κάτι σ’ ένα μέρος όπως η Reina!» του είπε, όμως, ένας φίλος. Κι εκείνος πείστηκε. Ωστόσο, προσθέτει, «είχα ένα προαίσθημα… Πήγα εκεί αργά, μετά την αλλαγή του χρόνου. Και όλο αυτό συνέβη 10 λεπτά αφότου είχα φτάσει».

Οι τουρκικές Αρχές κάνουν λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα, αποφεύγοντας ωστόσο να του δώσουν «ταυτότητα», προτού έχουν έστω μια ανάληψη ευθύνης. Το γεγονός, όμως, ότι εκπρόσωποι της κουρδικής κοινότητας έσπευσαν να καταδικάσουν την επίθεση και να πουν πως ποτέ δεν θα έβαζαν στο στόχαστρο αθώους πολίτες στρέφει αναπόφευκτα το βλέμμα προς το Ισλαμικό Κράτος. Το σενάριο αυτό ενισχύουν μαρτυρίες ότι ο δράστης είπε κάτι στα αραβικά. Εδώ και εβδομάδες, άλλωστε, το ISIS κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ασκήσει πιέσεις προς τα μέλη και τους οπαδούς του να χτυπήσουν όλους εκείνους που μετέχουν στις επιχειρήσεις στη Συρία.

Και είναι τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του κλαμπ φοβόταν το ενδεχόμενο να υπάρξει επίθεση και είχε αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στον χώρο.

twegrΣτα θύματα και φύλακας που είχε γλιτώσει από τις βόμβες στο γήπεδο της Μπεσίκτας

Οταν έγινε η διπλή βομβιστική επίθεση στο γήπεδο της Μπεσίκτας, στις 10 Δεκεμβρίου, ήταν εκεί, στάθηκε όμως πάρα πολύ τυχερός, αφού το όνομά του δεν συμπεριλήφθηκε στη λίστα των 45 αστυνομικών και πολιτών που έπεσαν νεκροί. Αυτή τη φορά, όμως, η τύχη δεν ήταν με το μέρος του Φατίχ Τσακμάκ (φωτό), του φύλακα που είχε βάρδια χθες τα ξημερώματα, όπως άλλωστε και στην επίθεση της 10ης Δεκεμβρίου, στο κλαμπ Reina.

Είναι μεταξύ των πρώτων θυμάτων της χθεσινής επίθεσης, καθώς βρέθηκε μπροστά στον δράστη που με χειροβομβίδες και ένα αυτόματο όπλο -καλάσνικοφ, σύμφωνα με μαρτυρίες- σκόρπισε τον θάνατο και τον τρόμο. Ανάμεσα στα 39 θύματα του μακελειού στο κλαμπ είναι αρκετοί ξένοι, που είχαν αποφασίσει να γιορτάσουν την έλευση του νέου χρόνου με δυτικό τρόπο, κάτι που για τους ισλαμιστές, ανεξάρτητα από το αν είναι τζιχαντιστές ή ανήκουν στο «κλαμπ» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θεωρείται μη επιτρεπτό.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι αλλοδαποί που έπεσαν νεκροί είναι τουλάχιστον 24, μεταξύ των οποίων επτά Σαουδάραβες, τρεις Ιορδανοί, τέσσσερις Ιρακινοί, δύο Ινδοί, δύο Τυνήσιοι, εκ των οποίων ένας που είχε επίσης γαλλική υπηκοότητα, ένας Σύρος, ένας Καναδός, δύο Λιβανέζοι και ένας Βέλγος τουρκικής καταγωγής, ενώ επιβεβαιωμένη νεκρή είναι επίσης μια κοπέλα ηλικίας 18 ετών, ισραηλινής υπηκοότητας, ονόματι Λεάνε Νάσερ, για την οποία έχουν επισήμως ενημερωθεί οι Αρχές της χώρας της. Βρισκόταν στο κλαμπ μαζί με τρεις φίλους της, ένας εκ των οποίων τραυματίστηκε ελαφρά, όπως έγραψε η εφημερίδα «Hurriyet». Από τους περίπου 69 τραυματίες τέσσερις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Μεταξύ των ανθρώπων που τραυματίστηκαν από τα πυρά του δράστη, αλλά και το σχετικό ποδοπάτημα που υπήρξε στην προσπάθεια των θαμώνων να σωθούν, περιλαμβάνεται μια Λιβανέζα, κόρη μέλους του Κοινοβουλίου της χώρας της.

Ευρώπη: Ρεβεγιόν με το «δάχτυλο στη σκανδάλη»

Τα πυροτεχνήματα που «έλουσαν» χθες εκατοντάδες πόλεις σε όλον τον πλανήτη, για την υποδοχή του 2017, δεν κατάφεραν να διαλύσουν τη σκιά του τρόμου, που άφησε πίσω του το 2016, και του φόβου για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα, σαν κι αυτό που τελικώς έγινε στην Κωνσταντινούπολη.
Περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι βρέθηκαν στα Ηλύσια Πεδία, στην καρδιά του Παρισιού, για να υποδεχθούν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας το νέο έτος, ενώ «ήρεμο σε γενικές γραμμές» ήταν και το μεγαλύτερο υπαίθριο πρωτοχρονιάτικο πάρτι της Ευρώπης, το οποίο έγινε στην Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο.

Συλλήψεις στη Γερμανία

Πάντως, δεν έλειψαν οι προληπτικές συλλήψεις στην Κολονία. Ομάδες μεταναστών άρχισαν να συγκεντρώνονται σε κεντρικό σημείο της πόλης, οπότε οι αστυνομικοί επενέβησαν, φοβούμενοι μη συμβούν περιστατικά ανάλογα με τα περσινά, όταν κάποιοι «θερμόαιμοι» νεαροί αραβικής καταγωγής επιτέθηκαν σεξουαλικά σε Γερμανίδες.

Ιδιαίτερα εορταστική ήταν η ατμόσφαιρα και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως στη Ρώμη και τη Μαδρίτη, ενώ όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την παράσταση έκλεψε το πρωτοχρονιάτικο πάρτι στην Times Square της Νέας Υόρκης.

Τέλος, τα «καλά της» φόρεσε και η Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, η οποία όμως -για λόγους ασφαλείας- ήταν κλειστή για το κοινό και η πρόσβαση είχε περιοριστεί μόνο σε 6.000 προσκεκλημένους.

Δυστυχώς, στο αίμα βάφτηκε πρωτοχρονιάτικο πάρτι στην πόλη Καμπίνα της Βραζιλίας, όταν ένοπλος εισέβαλε πυροβολώντας σε σπίτι, κατά τη διάρκεια των εορτασμών της έλευσης του νέου έτους, με αποτέλεσμα να πέσουν νεκροί από τις σφαίρες 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων η πρώην σύζυγός του και ο 8χρονος γιος τους. Αμέσως μετά ο ένοπλος αυτοκτόνησε.

twesrte

Must προορισμός διασκέδασης για αθλητές και stars

Ντάνιελ Κρεγκ, Κέβιν Κόστνερ, Ούμα Θέρμαν, Σάλμα Χάγιεκ, Κάιλι Μινόνγκ, Στινγκ και πολλοί άλλοι superstars θα μπορούσαν να βρίσκονται στο Reina κλαμπ, καθώς στο παρελθόν είχαν διασκεδάσει στις αχανείς εγκαταστάσεις του, με θέα τον Βόσπορο. Το «κλαμπ των διασήμων», όπως το αποκαλούν οι περισσότεροι στην Τουρκία, εκεί όπου συχνάζουν οι νέοι και οι πλούσιοι της χώρας, μαζί με τους διάσημους ξένους, είναι το «must do» της Κωνσταντινούπολης. Ενδεικτικό της φήμης του είναι ότι το επιλέγουν και πολλοί σταρ του αθλητισμού.

H γιορτή του Ολυμπιακού

Εκεί μάλιστα είχε γιορτάσει ο Ολυμπιακός το 2012 την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου στο μπάσκετ (Ευρωλίγκα). Τυχερός, μάλλον όσο ποτέ άλλοτε, στάθηκε εξάλλου ο Αμερικανός φόργουορντ της Γαλατασαράι Οστιν Ντέι, που είχε κλείσει τραπέζι στο εστιατόριο του κλαμπ για να υποδεχτεί τη νέα χρονιά. Μετά το χτύπημα ο Αμερικανός παίκτης δεν έκρυψε το σοκ του για το μακελειό.

Το exclusive club προσφέρει στον επισκέπτη κάθε είδους διασκέδαση, πρώτη θέση όμως έχει ο χορός. Το εστιατόριό του είναι διάσημο και το προτιμούν οι celebrities. Ισως παίζει ρόλο σε αυτό το γεγονός ότι μπορεί κανείς να φτάσει εκεί διά θαλάσσης, αποφεύγοντας το κυκλοφοριακό αλλά και τυχόν αδιάκριτα βλέμματα.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...