Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Χιονιάς Νο 2

Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Πέμπτη με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις βοριάδες και πολύ χιόνι ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας

Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Πέμπτη με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις βοριάδες  και πολύ χιόνι ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας

Νέα επέλαση του χιονιά βρίσκεται προ των πυλών, καθώς το πρώτο κύμα κακοκαιρίας του 2017 αναμένεται να προκαλέσει από την Πέμπτη κάθετη πτώση της θερμοκρασίας.

Το χειμωνιάτικο σκηνικό, με θυελλώδεις βοριάδες και πολύ χιόνι, που δεν θα καλύψει μόνο τα ορεινά και τα ημιορεινά, αλλά θα φτάσει έως το κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, θα διατηρηθεί τουλάχιστον έως την Κυριακή.

Ο εορτασμός των Θεοφανίων δεν θα γίνει με σύμμαχο τον καιρό, καθώς την Παρασκευή και το Σάββατο του Αϊ-Γιαννιού αναμένεται η κορύφωση του χιονιά, όπως λέει στην «Espresso» ο μετεωρολόγος – φυσικός και πρώην διευθυντής Προγνώσεων της ΕΜΥ Νίκος Καντερές: «Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας της νέας χρονιάς, που, σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις, θα είναι ισχυρότερο από το τελευταίο του 2016, θα μας επηρεάσει από την Πέμπτη, φέρνοντας αρχικά βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά.
Από την Παρασκευή, ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα φτάσουν και στη χώρα μας, με αποτέλεσμα περισσότερες χιονοπτώσεις και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, που θα βρεθεί τουλάχιστον 10 βαθμούς χαμηλότερα από τα σημερινά επίπεδα».

Οκτώ μποφόρ

Σύμφωνα με τον κ. Καντερέ, χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά, μέχρι και την Κρήτη, αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας. Αυτή τη φορά θα έχουμε αρκετά χιόνια, όχι μόνο στα βουνά του λεκανοπεδίου και στα βόρεια προάστια της Αθήνας, αλλά και στο κέντρο της πρωτεύουσας, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται το βράδυ της Παρασκευής και κυρίως το Σάββατο. Το κύμα κακοκαιρίας θα συνοδευτεί από ισχυρούς βοριάδες, οι οποίοι την Παρασκευή και το Σάββατο θα φτάσουν τα 8 μποφόρ στα πελάγη και πιθανότατα θα φέρουν απαγορευτικά απόπλου.

Σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ για την Κυριακή προβλέπονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα ανατολικά και τα νότια, με βαθμιαία εξασθένηση.
Πάντως, καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις νυχτερινές και τις πρωινές ώρες.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...