Συγκίνηση για το βρέφος που γεννήθηκε σε μια καλύβα

Το βρέφος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου με τον ομφάλιο λώρο και τον πλακούντα ακόμη ενωμένα

Το βρέφος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου με τον ομφάλιο λώρο και τον πλακούντα ακόμη ενωμένα

Κόμπο στο στομάχι προκαλεί η θλιβερή ιστορία που αποκάλυψε ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου Δημήτρης Μιχάλης. Οπως δημοσιοποίησε μέσω facebook, πριν από λίγες ημέρες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ένα βρέφος (μόλις πέντε ημερών) με τον ομφάλιο λώρο και τον πλακούντα ακόμα ενωμένα στο κορμάκι του!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Το μωρό γεννήθηκε «σε μια τρώγλη, κάτω από άθλιεςd. mihalis 1 συνθήκες», ενώ οι γονείς του (που έχουν άλλο ένα παιδί) δεν είναι σε θέση να του προσφέρουν τα απαραίτητα για την επιβίωσή του.
Αμεση ήταν η κινητοποίηση του εισαγγελέα και της κοινωνικής λειτουργού, ώστε το νεογέννητο, το δίχρονο αδελφάκι του και οι γονείς τους να μεταφερθούν τις επόμενες ημέρες στην Κιβωτό του Κόσμου.

Ο διοικητής του νοσοκομείου αποκάλυψε την ιστορία στις 30 Δεκεμβρίου 2016, χρησιμοποιώντας συχνά σκληρή γλώσσα στην ανάρτησή του, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει και να προβληματίσει τον κόσμο. Τόνισε, ωστόσο, ότι αρκετοί ανταποκρίθηκαν με ανθρωπιά και ευαισθησία.
«Γεννημένο από μια μάνα που ανάθεμα αν καταλαβαίνει τι κάνει. Και έναν πατέρα που χωρίς συναίσθηση των συνεπειών πραγματώνει τη ζωώδη του ανάγκη. Νοητικά υπολειπόμενοι και κοινωνικά απόκληροι και οι δύο. Ενα μωρό που όπως ήρθε στον κόσμο (με τον λώρο και τον πλακούντα ακόμη ενωμένα μαζί του!) μέσα σε κάποια από τις πολλές τρώγλες γύρω μας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Αφού αντιμετωπίστηκε, γύρισε στο “σπίτι” (…) Ενα μωρό με ένα ακόμη αδελφάκι δίχρονο που η ίδια τραγική μητέρα δεν είναι σε θέση να τους φτιάξει έστω ένα στοιχειώδες φαγητό» έγραψε ο κ. Μιχάλης και συνέχισε: «Ενα δράμα που παιζόταν γύρω μας χωρίς να χαλάει κανενός την “κοινωνική συνείδηση” ή την γκλαμουριά της περιόδου των “εορτών” (…) Γιατί μέσα σε αυτό το σκηνικό σήκωσαν ψηλά τη σημαία της ευαισθησίας και του αλτρουισμού κάποιοι. Μία κοινωνική λειτουργός, ένας εισαγγελέας και ορισμένοι υπάλληλοι αφανείς κατάφεραν -με συντονισμένες από την ανθρωπιά τους ενέργειες- να επανέλθει το μωρό στο νοσοκομείο και να βρίσκονται αυτά τα απόκληρα πλάσματα σε ζεστό και ανθρώπινο περιβάλλον τούτη τη νύχτα».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ