«Θέλεις δουλειά; κάτσε να…»

Δίνουν θέσεις εργασίας, αλλά ζητούν από τις κοπέλες που ψάχνουν δουλειά… ανταλλάγματα σε είδος εργοδότες στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου! Αν, μάλιστα, τις έχουν ήδη προσλάβει προσωρινά, τους υπόσχονται μονιμότητα με την προϋπόθεση να… περάσουν από το κρεβάτι τους! Νεαρές γυναίκες έχουν ήδη κάνει τον τελευταίο καιρό καταγγελίες στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου ότι βιώνουν στιγμές ντροπής και άγχους από τις ανήθικες προτάσεις που δέχονται από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, τα οποία, όπως λένε οι ίδιες, εκμεταλλεύονται την ανάγκη τους για δουλειά και τους ζητούν «ροζ» ανταλλάγματα, αδιαφορώντας αν είναι ελεύθερες, μητέρες ή παντρεμένες.

Οι αλλεπάλληλες καταγγελίες από νεαρές, που όλο και πληθαίνουν, έχουν προκαλέσει σοκ και αναστάτωση στην κοινωνία του Λασιθίου. Οπως είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μανώλης Πεπόνης, πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσκολο ζήτημα. «Υπήρξαν καταγγελίες από κοπέλες, σύμφωνα με τις οποίες σε κάποιους χώρους εργασίας δέχτηκαν παρενοχλήσεις. Είναι ένα θέμα δύσκολο, με την έννοια ότι οι εργαζόμενες αυτές δεν θέλουν να κάνουν επώνυμη καταγγελία, και, από την άλλη, εμείς γνωρίζουμε, αλλά, αν δεν έχουμε επίσημες καταγγελίες, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι» εξήγησε στη «Νέα Κρήτη».

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον κ. Πεπόνη, όταν ένας άνθρωπος πηγαίνει για δουλειά, πρέπει να τον σέβονται τόσο ο εργοδότης όσο και τα διευθυντικά στελέχη. Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν τουλάχιστον δύο καταγγελίες γυναικών, ενώ, όπως τονίζει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, τα χειρότερα αποφεύχθηκαν και δεν υπήρξε απόλυση μετά την παρέμβαση του κέντρου. «Εξαιρέσεις και όχι κανόνα αποτελούν οι συγκεκριμένες περιπτώσεις» τονίζει ο Μανώλης Πεπόνης, και προσθέτει ότι το φαινόμενο συναντάται και σε άλλες περιοχές της Κρήτης. 

Οι «ροζ» προτάσεις συνήθως φαίνεται ότι γίνονται μέσω είτε ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο ή πιο άμεσα, δηλαδή πρόσωπο με πρόσωπο ή από το τηλέφωνο, κάτι που δεν αφήνει αποδείξεις όπως στις δύο πρώτες περιπτώσεις. Οι καταγγελίες έχουν εξαγριώσει τους κατοίκους του Λασιθίου, οι οποίοι σχολιάζουν ότι τέτοια φαινόμενα πρέπει να καταγγέλλονται άμεσα, προκειμένου να διαφυλάσσονται η ισορροπία και η ηρεμία στο εργασιακό περιβάλλον.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ