Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Αποδοκιμασίες για Τσίπρα και Μπέτυ

Γιουχαΐσματα και απρόοπτα όταν ο πρωθυπουργός μαζί με τη σύντροφό του πήγαν σε παράσταση για τον Ζαχαριάδη

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Γιουχαΐσματα και απρόοπτα όταν ο πρωθυπουργός μαζί με τη σύντροφό του πήγαν σε παράσταση για τον Ζαχαριάδη

Η «ομπίντα» (σημαίνει πίκρα στα ρωσικά) που πήρε ο Τσίπρας προχθές το βράδυ δεν περιγράφεται. Λίγο πριν γίνει… της Σιβηρίας στην Ελλάδα από το πολικό ψύχος (που λέει κι ο Γιάννης Καλλιάνος), παραλίγο να πάει στην παγωμένη χώρα ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας.
Τουλάχιστον αυτό του ευχήθηκαν έξαλλοι μαζί του θεατές της θεατρικής παράστασης «Ομπίντα», την οποία παρακολούθησε την Τρίτη το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας, με τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα και τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία του πρωθυπουργού, άρχισαν τα γιουχαΐσματα από το βαθιά αριστερόfgfhg κοινό μάλιστα, και θα μπορούσαν να είχαν απειληθεί επεισόδια, εάν δεν ανέβαινε στη σκηνή ο πρωταγωνιστής του έργου Γιώργος Κοτανίδης φωνάζοντας «ειρήνη υμίν». Και σαν να μην έφτανε αυτό, στη συνέχεια, κι όταν ο Τσίπρας πήγε προς τα παρασκήνια να συγχαρεί τους πρωταγωνιστές, μια γυναίκα τού φώναξε: «Από εκεί πας ντουγρού για τη Σιβηρία και αυτό σου αξίζει»! Το πολιτικό θεατρικό έργο σε κείμενο και ερμηνεία του Γιώργου Κοτανίδη μιλά για τις τελευταίες ώρες του ηγέτη του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη πριν από την αυτοκτονία του την 1η Αυγούστου 1973 στο Σουργκούτ της Σιβηρίας.

Στην παράσταση «Ομπίντα», που παίζεται στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης αναπλάθει τις τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη, όταν από τη Σιβηρία και μπροστά στην επικείμενη αυτοκτονία του στέλνει στους συντρόφους του το μήνυμα. Πάντως όχι αυτό που έστειλε προχθές με την παρουσία του ο Τσίπρας! Τι τον ήθελες, Αλέξη μου, τον Ζαχαριάδη; Δεν τους ξέρεις τους αριστερούς; Δεν χαρίζουν κάστανα. Μόνο… ομπίντες προσφέρουν σε όσους τους πίκραναν!

Ο Κακλαμάνης δεν ξέχασε τον Αβέρωφ

f3 133 f4 97

Τον «μέντορά του» Ευάγγελο Αβέρωφ (φωτό) θυμάται πάντοτε μια μέρα σαν τη χθεσινή ο αντιπρόεδρος της βουλής Νικήτας Κακλαμάνης (φωτό). Ηταν η ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο σημαίνων πολιτικός. Μια φωτογραφία του Αβέρωφ, συνοδευόμενη από λεζάντα, ξύπνησε τις μνήμες: «27 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο Ευάγγελος Αβέρωφ. Ο μεγάλος ευπατρίδης της πολιτικής. Αγαπημένε μου πρόεδρε, δεν ξεχνάμε…». Για τη σχεδόν άγνωστη στους πολλούς σχέση του με τον ευπατρίδη πολιτικό είχε μιλήσει στη στήλη μας πριν από λίγο καιρό ο ίδιος ο αντιπρόεδρος. Γνώρισε τον Ευάγγελο Αβέρωφ όταν έκανε το αγροτικό του στα Γιάννενα, όντας νεαρός γιατρός τότε που εκλήθη να κουράρει τον πρόεδρο. Εκεί γνωρίστηκαν και συνδέθηκαν με βαθιά φιλία, πολύτιμη στην πορεία για τον Νικήτα Κακλαμάνη. Γι’ αυτό και δεν τον ξεχνά.

f6 33

■ Αδεια η Βουλή και χθες (φωτό). Με το ζόρι έγινε μια επιτροπή προγραμματισμένη και τίποτε άλλο. Οι μόνοι που εργάζονταν πολύ ήταν οι υπάλληλοι του κυλικείου, οι οποίοι μάλιστα είχαν και την πρώτη σύσκεψή τους με το νέο αφεντικό των «μαγαζιών» του Κοινοβουλίου. Θέμα συζήτησης, η ανακαίνιση των χώρων που βρίσκεται σε εξέλιξη.

■ Ανανεωμένος, χαρούμενος και λιγάκι αδυνατισμένος πιάστηκε από τον φακό μας σε ρεστοράν της Βουκουρεστίου ο πρώην βουλευτής Θάνος Πλεύρης. Ο Θάνος, που θέλει να ξεχάσει όσα συνέβησαν με την υγεία του τη χρονιά που πέρασε, μας είπε ότι αυτή η Πρωτοχρονιά, έπειτα από ό,τι προηγήθηκε, ήταν η καλύτερη της ζωής του.

Σοδειά κρόκου από τον Γ. Κασαπίδη

Ενας… κρόκος για τον Γιώργο Κασαπίδη. Κάπως έτσι θα μπορούσε να τιτλοφορηθεί η επισημοποίηση της παράδοσης της φετινής σοδειάς κόκκινου κρόκου στον συνεταιρισμό κροκοπαραγωγών Κοζάνης. Ο βουλευτής της Ν.Δ. -και αγρότης ο ίδιος, αφού βγάζει από κρόκο μέχρι ροδέλαιο-, περιχαρής για το μαγικό προϊόν του, φωτογραφίζεται με τους ανθρώπους του συνεταιρισμού. Ως γνωστόν, ο κρόκος είναι δώρο Θεού στον νομό Κοζάνης, αφού από την καλλιέργειά του ζουν χιλιάδες οικογένειες στην περιοχή. Ο Γιώργος, λοιπόν, λέει «δόξα τω Θεώ…» που και φέτος η σοδειά ήταν καλή, παρότι κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ!

Καφεδάκι για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς

f7 16

Τις τελευταίες λεπτομέρειες της δημιουργίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς συζητούσαν οι δυο πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης και Κώστας Σπηλιόπουλος (φωτό), πίνοντας το καφεδάκι τους.

«Είναι ώρα αποφάσεων για το νέο ενωμένο μεγάλο προοδευτικό κίνημα» μας είπε ο Γιώργος Φλωρίδης και αυτό είναι και το σύνθημα της πρώτης εκδήλωσής του, που θα γίνει στις 15 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη, με τους Αννα Διαμαντοπούλου, Γιάννη Ραγκούση, Γιάννη Μεϊμαρόγλου (Ποτάμι), Δημήτρη Κατσαντώνη (πρώην γεν. διευθυντής ΕΡΤ3) και πολλούς άλλους ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και… επιστροφές ΣΥΡΙΖΑ!

Η αρχή θα γίνει από τη Θεσσαλονίκη, λοιπόν, και θα ακολουθήσουν συγκεντρώσεις στο Ηράκλειο στις 25 του μήνα, στην Πάτρα και τη Λάρισα. Κοινό γνώρισμα των δύο πρώην, το οποίο παρατηρήσαμε και τους το είπαμε, ήταν το γενάκι τριών ημερών που είχαν αφήσει… Καινούργιο χαρακτηριστικό της μοντέρνας πλέον Κεντροαριστεράς, όπως οι ίδιοι δήλωσαν. Ευχή, η γενειάδα να μη γίνει μούσι!

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...