Κύπρος: Στον Δήμο Εγκωμης το μνημείο για τον Σολωμό Σολωμού

Υστερα από 18 χρόνια βρέθηκε -επιτέλους!- το σημείο όπου θα τοποθετηθεί το γλυπτό προς τιμήν του Κύπριου ήρωα Σολωμού Σολωμού, το οποίο φιλοτεχνήθηκε με επιθυμία και έξοδα του Νότη Σφακιανάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso» -που πριν από λίγο καιρό είχε δημοσιοποιήσει τον θερμό τρόπο με τον οποίο ο δημοφιλής τραγουδιστής στο κέντρο Τeatro, όπου εμφανίζεται φέτος, τιμά τη μνήμη του Σολωμού-, το μνημείο θα τοποθετηθεί στη λεωφόρο Ηρώων στη Μακεδονίτισσα του Δήμου Εγκωμης, εκεί όπου βρίσκεται ο τύμβος. Να σημειώσουμε ότι η ομάδα πρωτοβουλίας που χειρίζεται το θέμα της τοποθέτησης του γλυπτού (το οποίο φιλοτέχνησε ο γλύπτης Μιχάλης Λαγουβάρδος) είχε ζητήσει αρχικά να μπει στο Πολιτιστικό Κέντρο Δερύνειας.

Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου έγινε διότι βρίσκεται απέναντι από το σημείο όπου, στις 14 Αυγούστου 1996, ο Σολωμός Σολωμού, στην προσπάθειά του να κατεβάσει την τουρκική σημαία από φυλάκιο του κατοχικού στρατού στο οδόφραγμα Δερύνειας, δολοφονήθηκε από τα πυρά του καταζητούμενου μέχρι σήμερα Κενάν Ακίν. Στη συνέχεια αναζητήθηκαν άλλα σημεία του νησιού, αλλά, δυστυχώς, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τις τοπικές δημοτικές Αρχές, με αποτέλεσμα το γλυπτό να παραμένει κλεισμένο όλα αυτά τα χρόνια σε ένα κοντέινερ στον Πειραιά.

Τελικά, πριν από λίγο καιρό, η ομάδα πρωτοβουλίας ήρθε σε συνεννόηση με τον Δήμο Εγκωμης (συνοικία της Λευκωσίας) και τον τοπικό άρχοντα Ζαχαρία Κυριάκου για την ανέγερση του εν λόγω μνημείου στα όρια του δήμου. Πλέον έχει ήδη δοθεί η σχετική έγκριση από τον αρμόδιο υπουργό Σωκράτη Χάσικο, αναμένεται η αντίστοιχη από την πολεοδομία, αλλά και να γίνουν οι κατάλληλες εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου.

Αλκίνοος Μπουνιάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Αποκλειστικό! Η προαγγελία γάμου των Οικονομάκου – Τσερέλα: Δεν παντρεύονται στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα σε λίγες ημέρες θα είναι παντρεμένοι.

Εκτός εκπομπής ο Άκης Παυλόπουλος – «Ούτε πρόκειται να τον δείτε. Μέχρι νεωτέρας, θα δούμε πότε θα ‘ρθει»

Ο Άκης Παυλόπουλος δεν βρισκόταν στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΙ» με τον Δημήτρη Οικονόμου να καλημερίζει τους τηλεθεατές και να κάνει αναφορά στην απουσία του συναδέλφου του.

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον

Κεφαλονιά: Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή της – Δείτε όσα κατέθεσε

Την περασμένη Πέμπτη η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που πέθανε στην Κεφαλονιά μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών κατέθεσε όσα γνώριζε.