Καταγγελία-σοκ από τη Φλόγα!

Δάσκαλος απέκλεισε μαθητή (μέλος του συλλόγου γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες) από εκδρομή, λέγοντας «εσύ μη χαίρεσαι, δεν θα πας»!

Δεν χωράει ο νους την απίστευτη καταγγελία που έκανε ο σύλλογος γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Φλόγα για την απάνθρωπη συμπεριφορά ενός δασκάλου δημοτικού προς παιδί-μέλος του συλλόγου, που έχει κατορθώσει να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας του. Οπως υποστηρίζει η Φλόγα, ο εκπαιδευτικός απέκλεισε τον μαθητή από σχολική εκδρομή, λέγοντας «εσύ μη χαίρεσαι, δεν θα πας»!

Σύμφωνα με τον σύλλογο, το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε δημόσιο δημοτικό σχολείο σε περιοχή εκτός Αττικής. Ο δάσκαλος, ο οποίος εκτελούσε και χρέη διευθυντή του σχολείου, φέρεται ότι απέκλεισε από την εκπαιδευτική εκδρομή τον μαθητή της ΣΤ’ τάξης, που ξεπέρασε ύστερα από μεγάλο αγώνα το βαρύτατο πρόβλημα υγείας του.

Οπως δημοσιοποίησε μέσω facebook η Φλόγα: «Η τάξη της έκτης δημόσιου δημοτικού σχολείου πανηγυρίζει. Ο “δάσκαλος” μόλις ανακοίνωσε ότι θα πάνε εκπαιδευτική εκδρομή. Ο “δάσκαλος”, που εκτελούσε και χρέη διευθυντή, απευθύνθηκε προσωπικά στον “Γιάννη”: “Εσύ μη χαίρεσαι, δεν θα πας”! Ο “Γιάννης” είναι ένα παιδί της Φλόγας που έδωσε σκληρό αγώνα για να κερδίσει την υγεία του και το πέτυχε ! Και το γεγονός δεν συνέβη στην απρόσωπη Αθήνα».

Οπως συνεχίζει ο σύλλογος: «Ο “δάσκαλος” είναι δημόσιος λειτουργός και διεκδικεί τον τίτλο του “εκπαιδευτικού” που θα διδάξει τους αυριανούς πολίτες ανθρωπισμό. Κι εμείς όλοι περιμένουμε ένα καλύτερο αύριο. Καλό 2017, αδέλφια. (Το όνομα Γιάννης δεν είναι το πραγματικό)».

Η «Espresso» επικοινώνησε τηλεφωνικά με την πρόεδρο της Φλόγας Μαρία Τρυφωνίδου, η οποία επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό είναι πραγματικό και, δυστυχώς, δεν είναι το πρώτο!

«Ο λόγος της ανάρτησης είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο, γιατί δεν είναι το μοναδικό συμβάν. Συμβαίνουν συχνά παρόμοια περιστατικά, που πρέπει να τα ξέρει ο κόσμος για να μπορέσουμε όλοι μαζί να ξεδιαλύνουμε αυτό το τοπίο» τόνισε.

Στην ερώτηση αν έχει ενημερωθεί σχετικά το υπουργείο Παιδείας, η κυρία Τρυφωνίδου απάντησε ότι αυτό είναι θέμα της οικογένειας του μαθητή.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ