Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Βρήκαν σημειώσεις για στόχους

Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη της Πόλας Ρούπα και ποιος ο ρόλος της 25χρονης φίλης της. Στο μικροσκόπιο η ατζέντα με σχεδιαγράμματα και ονόματα επιχειρηματιών
Γιάφκα με όπλα στον Αλιμο • Αρχισαν απεργία πείνας για τον γιο τους

Αλυσιδωτές έρευνες ακολουθούν τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα χθες τα ξημερώματα, καθώς οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ανακάλυψαν στο κρησφύγετό της στην Ηλιούπολη εκατοντάδες χειρόγραφες σημειώσεις της! Κατά πληροφορίες, πρόκειται για σχεδιαγράμματα αλλά και για στοιχεία προσώπων, μεταξύ των οποίων επιχειρηματίες, στελέχη ΔΕΚΟ και οικονομικοί παράγοντες της χώρας, αλλά και για πολυεθνικές εταιρίες, υπουργεία και τράπεζες.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», οι σημειώσεις με τα πρόσωπα και τα κτίρια-στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων του Επαναστατικού Αγώνα ή άλλων ομάδων του αντάρτικου πόλης υποβάλλονται σε γραφολογικές εξετάσεις για να εξακριβωθεί αν προέρχονται από το ίδιο πρόσωπο που είχε συντάξει αντίστοιχες σημειώσεις, οι οποίες είχαν βρεθεί στην κατοχή του Γιώργου Πετρακάκου, ληστή-υπαρχηγού του Νίκου Μαζιώτη, κατά τη σύλληψή του τον Σεπτέμβριο του 2015. Επειτα από πληροφορίες που είχαν συγκεντρώσει και πολυήμερες παρακολουθήσεις, οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο γύρω στις 06.10 τα
rq34rw4 3ξημερώματα στο διαμέρισμα της οδού Ζαΐμη στην Ηλιούπολη και έπιασαν στον ύπνο τη 48χρονη καταζητούμενη, που κοιμόταν με τον 6χρονο γιο της. Παρόλο που είχε όπλο στο σπίτι, η Ρούπα δεν έφερε καμία αντίσταση, αγκάλιασε τον γιο της και είπε στους αστυνομικούς «μην πειράξετε το παιδί μου».

Από τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Αντιτρομοκρατική, προκύπτει ότι η Ρούπα έμενε στο συγκεκριμένο διαμέρισμα τα τελευταία δύο με δυόμισι χρόνια και ήταν γνωστή στη γειτονιά ως «κυρία Ελένη». Λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη σε ένα διώροφο επί της οδού Αθ. Διάκου, στον Αγιο Δημήτριο, μια 25χρονη φοιτήτρια, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ρόλο-κλειδί στη σύλληψη της Ρούπα έπαιξε ένας ποινικός που είναι σεσημασμένος για ληστείες και κλοπές και, κατά πληροφορίες, έχει rq34rw4 2συλληφθεί. Πρόκειται για άνθρωπο ο οποίος φέρεται ότι είχε εμπλακεί και στην απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά, ενώ εξετάζεται αν συμμετείχε μαζί με τη σύντροφο του Μαζιώτη στη ληστεία της τράπεζας στη Μαλεσίνα ή σε άλλες ενέργειες.

Το ίδιο πρόσωπο είχε προσαχθεί ως ύποπτο και για τη ληστεία σε κατάστημα της αλυσίδας Γερμανός στην Πεύκη, όπου οι δράστες είχαν πυροβολήσει κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που τους καταδίωκαν στη γέφυρα της Μεταμόρφωσης! Η διακριτική παρακολούθηση του επικίνδυνου ληστή φαίνεται ότι οδήγησε τους αστυνομικούς στο σπίτι-κρησφύγετο της Πόλας Ρούπα, στην οδό Ζαΐμη.

Στον Κορυδαλλό

Η Ρούπα με τα «χίλια πρόσωπα», που έχει αλλάξει την εμφάνισή της και έχει κοντό, καστανό μαλλί, οδηγήθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι χθες στο Εφετείο και παρουσιάστηκε με ύφος βλοσυρό αλλά και αγέρωχο ενώπιον του εισαγγελέα Εκτελέσεων Ποινών. Λόγω των δύο καταδικαστικών αποφάσεων που εκκρεμούσαν σε βάρος της, η Εισαγγελία Εφετών διέταξε την κράτησή της στις Φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα μεταχθεί τις προσεχείς ημέρες.

Σε βάρος της εκκρεμούν ποινή κάθειρξης 50 ετών και έξι μηνών για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, ποινή φυλάκισης 11 ετών για την έκρηξη βόμβας έξω από τα γραφεία της Τραπέζης της Ελλάδος στις 10 Απριλίου 2014 και ένταλμα σύλληψης του 15ου Τακτικού Ανακριτή για συγκρότηση-διεύθυνση τρομοκρατικής fe5gοργάνωσης, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών, έκρηξη και άλλα αδικήματα. Ακόμη, έχει σχηματιστεί σε βάρος της δικογραφία για την απόπειρα απελευθέρωσης του Μαζιώτη από τον Κορυδαλλό με ελικόπτερο (21 Φεβρουαρίου 2016), ενώ προέκυψε η συμμετοχή της στη ληστεία της Τράπεζας Πειραιώς στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» (25 Ιουνίου 2015).

Η γνωριμία με Μαζιώτη που σημάδεψε τη ζωή της

Η 48χρονη σήμερα Πόλα (Παναγιώτα) Ρούπα συνάντησε πρώτη φορά τον μετέπειτα σύντροφο της ζωής της και πατέρα του παιδιού της Νίκο Μαζιώτη τον Νοέμβριο του 1995, στα 26 χρόνια της. Μάλιστα, ήταν και η πρώτη φορά που προσήχθη, μαζί με άλλα 500 άτομα περίπου, τα οποία συμμετείχαν στην ομαδική κατάληψη του Πολυτεχνείου.

Μάλιστα, αυτό που τη σημάδεψε ήταν η γνωριμία της με τον Μαζιώτη, καθώς από τότε αναπτύχθηκε ένας στενός δεσμός ανάμεσά τους. Η Ρούπα, που γεννήθηκε το 1969 στην Καλαμάτα, άρχισε να μην ενδιαφέρεται πια τόσο για τις σπουδές της στο Μαθηματικό, αλλά να αφοσιώνεται στον σύντροφό της και στις b3e6rerhτρομοκρατικές ενέργειες.

Κάθειρξη 50 ετών

Μαζιώτης και Ρούπα, 18 χρόνια μετά τη γνωριμία τους, καταδικάζονται σε κάθειρξη 50 ετών ο καθένας για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας. Ωστόσο, πριν από την καταδίκη τους είχαν φροντίσει να εξαφανιστούν παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί. Από τότε και έως χθες η 48χρονη παρέμενε άφαντη, αλλά οι Αρχές πάντα έβρισκαν ίχνη της εγκληματικής δράσης της. Πάντως, η εικόνα της που έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων είναι όταν συνελήφθη τον Απρίλιο του 2010 ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα ενώ ήταν έγκυος.

Γιάφκα με όπλα στον Αλιμο

Μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα και της 25χρονης, σε Ηλιούπολη και Αγιο Δημήτριο αντίστοιχα, καθώς και του αρχιληστή στην περιοχή της Νέας Σμύρνης ,η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανακάλυψε στον Αλιμο γιάφκα με όπλα!

Συγκεκριμένα, σε ένα υπόγειο γκαράζ βρέθηκαν δύο αυτοκίνητα, μέσα στα οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικοί φέρεται ότι βρήκαν καλάσνικοφ, ημιαυτόματα όπλα, πυρομαχικά και εκρηκτικές ύλες, τα οποία θα ερευνηθούν εάν σχετίζονται με τη δράση της 48χρονης.

Είναι πιθανό, πάντως, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής να έφτασαν στο γκαράζ της οδού Κύπρου από υλικό που βρέθηκε είτε στο διαμέρισμα της Ρούπα στην Ηλιούπολη είτε στη διπλοκατοικία όπου διέμενε η φοιτήτρια. Και αυτό γιατί στο «κρησφύγετο» της 48χρονης συντρόφου του Μαζιώτη φέρεται ότι εντοπίστηκαν, εκτός από πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων, και κάποια κλειδιά, ταυτότητες και τηλέφωνα. 

«Οι έρευνες τώρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και όσον αφορά νέα πρόσωπα και γιάφκες» σημειώνουν με νόημα αστυνομικές πηγές.

t345tyw54y

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

Αρχισαν απεργία πείνας για τον γιο τους

Σε καθεστώς προστασίας, σε ειδικό χώρο με ψυχολόγους και υπό την επίβλεψη των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών, βρίσκεται από χθες ο 6χρονος γιος της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδρασή τους. Οπως ανακοίνωσε άμεσα η 48χρονη, αρχίζει απεργία πείνας και δίψας, καταγγέλλοντας ότι οι Αρχές «έχουν απαγάγει» τον γιο της και κάνοντας λόγο για «πόλεμο» και «εκδικητική συμπεριφορά». Απεργία πείνας αρχίζει και ο Μαζιώτης, ενώ αίτημα της συντρόφου του είναι να δοθεί το παιδί στη μητέρα της και στην αδελφή της, οι οποίες κατέθεσαν στην Εισαγγελία Ανηλίκων να αναγνωριστούν ως προσωρινοί επίτροποι του αγοριού.

Το παιδάκι από την πρώτη στιγμή μεταφέρθηκε σε ειδικό χώρο, όπου του προσφέρθηκε φαγητό και παιχνίδια, ενώ έγινε μεγάλη προσπάθεια από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές προκειμένου να βρεθεί κατάλληλος χώρος για τη φιλοξενία του. Οπως διευκρινιζόταν χθες από αρμόδιες εισαγγελικές πηγές, η διαδικασία για το πού θα δοθεί η επιμέλεια του παιδιού θα είναι χρονοβόρα, καθώς απαιτείται ενδελεχής έρευνα για να διαπιστωθεί εάν οι συγγενείς των γονιών -ιδίως η μητέρα και η αδελφή της Ρούπα- τηρούν τις προϋποθέσεις για να αναλάβουν την ανατροφή του.

Σημειώνεται ότι στο μήνυμα της Ρούπα, το οποίο διάβασε η αδελφή της, αναφερόταν επίσης: «Είμαι και θα είμαι μέχρι να πεθάνω αμετανόητη εχθρός του συστήματος. Το παιδί το βάζουν σ’ αυτόν τον πόλεμο και το εκδικούνται, προκειμένου να εκδικηθούν περισσότερο εμένα (…) Θα παραμείνω εχθρός τους μέχρι να πεθάνω και δεν θα με λυγίσουν ποτέ. Ζήτω η επανάσταση».

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...